Crossfit juttu sai ostamaan uuden FitBody lehden

Melkein en pystynyt tunnustamaan, että ostin pari päivää sitten FitBody lehden. :D Tämä siis on aivan ensimmäinen numero kyseistä lehteä.

FitBody lehti

Olin yksin kaupassa ja teki mieli jotain luettavaa ja oli kovempi treenaaminen mielessä ja olin helppo uhri. No joo, tosin en olisi uhrautunut ilman alalaidan sanoja. :)

Pidin illalla seuraa läksyjään tekevälle pojalle (=istuin lähellä, ettei poika karannut kesken kaiken) ja aloin selailla ja lueskella lehteä. Kansi, sivu, pari sivua, jokunen sivu,… Ei hitsi vie, onko tämä totta. En pystynyt lukemaan juttuja, kun jäin tuijottamaan niitä vahamaisia nukkekasvoja. Kaikki kasvot olivat niin raskaan meikkikerroksen alla, että minulle tökkäsi totaalisesti.

Piti vetää henkeä seuraavaan päivään ja sitten pystyin etsimään sen CrossFit jutun, joka olikin ainoa, joka ei ollut jäänyt meikin alle piiloon. :)

Crossfit juttu Fitbody lehdessä

Tämä juttu on ensimmäinen juttusarjasta, missä CrossFitiä pureskellaan valmentajan näkövinkkelistä. Hmm. Houkuttelevaa ja varsinkin, kun on ihan hyvin kirjoitettu. Ensimmäisenä juttuna se tietenkin oli aika perus tietoja.

CrossFit yhdistelee monenlaisia liikkeitä ja perustuu pitkästi toiminnallisiin liikkeisiin, joita on esimerkiksi kyykky ja maastaveto. Liikkeet rasittaa yleensä koko kroppaa, eika vain yhtä lihasryhmää kerrallaan. Liikkeet vaihtuu päivittäin WODien (workout of  the day) mukana. Skaalautuvuudesta täytyy pikkuisen lainata.

Skaalauksella tarkoitetaan harjoitteiden, toistomäärien tai kuormituksen valintaa urheilijan kuntotasoa parhaiten palvelevaksi. Esimerkiksi leuanveto voidaan skaalata rengassoutuun, punnerrus punnerrukseen polvet maassa, valakyykky etukyykkyyn tai vaikkapa mailin juoksu 800 metrin juoksuun.

Juu, eihän siitä mitään tulisi, jos kaikkien (=minunkin) pitäisi pystyä vetämään leukoja WODin vaatimalla tavalla. Ei, sitä voi hyvin pysyä rengassoudussa ja antaa totaalisten urheilijoiden vetää niitä leukoja samaan aikaan. :)

Haluaisin itse väittää, että jos jonkin verran on liikuntaa harrastanut, niin CrossFit tunneille uskaltaa ehdottomasti lähteä. Sinne vaan mukaan! Se on tosi hauskaa, koska porukka saa jokaisen tekemään WODissa parhaansa.

FitBody lehdestä vielä sen verran, että en vieläkään ole pystynyt lukemaan siinä olevaa kahvakuulajuttua. Minä vaan jään suu auki miettimään, että miltä sellaisessa sotamaskissa treenaaminen voisi tuntua ja kuinka paljon täydellisen nukkemaisen ilmeen pitäminen veisi voimista. Eihän se taas ole mikään totuus, mutta minkä sitä mielikuvilleen mahtaa…?

Did you like this? Share it:

9 Responses to “Crossfit juttu sai ostamaan uuden FitBody lehden”

 1. Titta says:

  Mä vilkaisin kaupassa tota FitBody-lehteä, mutta en vaan kyennyt sitä ostamaan. ;) Bodaus-lehti on hyvä lehti (nimestään huolimatta ;) ) ja siinä on monesti ollut painonnostoon liittyviä juttuja. Olenkin aina irtonumeroita ostanut, jos on ollut kiinnostavia juttuja. ProBodyssäkin on joskus hyviä juttuja, mutta tuo FitBody taitaa jäädä jatkossakin ostamatta. ;)

 2. Outi says:

  Minä en ole minkään lehden vakiokuluttaja ja olen tainnut edellisen liikunta-aiheisen lehden ostaa ehkä joskus vuosi sitten(?). Melkein sanoisin, että FitBody on oman kokemuksen puolesta sieltä parhaasta päästä juttujen tasossa, siis siinä kirjoitetussa puolessa. En siis ole pettynyt niihin juttuihin, jotka oikeasti luin. :)

 3. Terhi says:

  Löytyy myös Crosstraining-lehti. Itse en ole vielä lehteen tutustunut mutta seuraavalla kauppareissulla sellainen tarttuu käteen :)

 4. Outi says:

  Juu, siitä oli mainos FitBodyn viimeisellä aukeamalla ja minulla on sama suunnitelma, että huomenna se tarttuu käteen. Olkoon nyt tällainen lehtien tutkiskelu kausi. inspiraatiota sieltä tältä! :)

 5. Teea says:

  Crosstrainingin kannessa oli Mikko Salo <3 Lukaisin läpi lehden ja vaikutti ihan ok:lle. Mut tosiaan tossa FitBodyssa iski silmään heti tuo kauhea pakkelien määrä! Ootkos jo tutustunut siihen Muscle & Fitness hers-lehteen? Oli oikein hyvä ja asiallinen.

 6. Outi says:

  En ole tutustunut, mutta minä en olekaan lukenut juuri muuta kuin Kunto Plussaa ja mikäs se toinen lehti olikaan, joka joskus jopa tuli minulle. :) Täytyy tsekata.

 7. Sari says:

  M&F Hers-lehden ongelmana on käsittämättömän tönkkö suomennus (suomennettu varmaan suoraan sanasta sanaan englannista)ja kirjoitusvirheitä löytyi ihan liikaa. Päätin, etten enää maksa noin tökeröstä tekeleestä penniäkään (viisi niitä kerkesin ostamaan ennen täydellistä kyllästymistä huonoon laatuun). Muuten kyllä oli ihan jees lehti. Toi FitBody taas vaikutti siltä, että on tyrkätty markkinoille tämän bikinifitness yms. suosion räjähdettyä käsiin. Ihan liikaa mainostamista mun makuun. Ja sitä pakkelia ;)

 8. Outi says:

  Auts. Minä en kestä pätkääkään sinnepäin suomennusta, kun luen mielummin kirjatkin alkuperäiskielellä. Usein kirjat on suomennettu ihan hyvin, mutta kyllä ne joskus tökkiikin tai harmittaa, kun teksti menettää merkitystään. No saati sitten, jos suomennus on ihan kökköä… Ei kiitos lehtenäkään sellaista.
  Se pakkeli kuuluu kai niin oleellisena osana just bikinifitness suuntaan, että ehkä lehden tekijät on niin tottuneita siihen. Varmaan jos jossain lavalla täytyy näyttää täydelliseltä, niin siihen kuuluu maski, joka korostaa piirteitä kauempaa katsoen. Voisiko olla?

 9. [...] artikkeli kehon tasapainoisuudesta ja puolieroista CrossTraining Magazinessa. Minähän ostin FitBody lehden joku aika sitten ja totesin, että CrossTraining voisi olla enemmän minun juttuni ja että haluan ostaa sen. [...]

Leave a Reply

See also: