Kevyt vai raskas joulu tulossa?

Kiloklubin sähköposti toi toivoa jouluksi. :) “Kannattaa kuitenkin pitää mielessä Kiloklubin kultainen sääntö, jonka mukaan kokonaisuus ratkaisee. Laihdutus on pitkäaikainen projekti, eikä yksittäisten päivien energiavaihteluilla ole merkitystä kokonaisuuden kannalta. Parasta on nauttia kohtuudella jouluherkkuja ja ilman omantunnontuskia.”

Tämä viikko on sujunut töissä vähäkalorisesti ja kotona kalorisesti. Mitään pahoja repsahduksia ei ole sattunut, jos toffeelaatikko ja keksinmussutus unohdetaan. ;) Liikuntaa ei ole tullut kuin pakolliset. Tätä voisi hyvinkin verrata jouluviikkoihin sillä erolla, että töissä on automattisesti kevyesti ja kotona automaattisesti lähellä houkutuksia. Tuohon voisi vielä lisätä ekstrana vierailut, joilla herkut eivät ole vain saatavilla vaan nenän edessä ja on automaattisesti kuulemassa tuputusta, että “ota nyt”.

Nyt on pakko ajatella tuota kultaista sääntöä ja koitettava elää joulu niin, että on itselleen rehellinen ja hieman myös armelias. Liikuntaa on otettava aina sieltä, mistä sitä on saatavissa ja valittava kevyempi herkku raskaamman kustannuksella aina kun siihen on tilaisuus. Mielelläni minä jätän joulutortut väliin, kunhan saan kinkkua. Kalkkunakin olisi kiva lisä nyt, kun koko perhe on oppinut siitä pitämään.

Joulu tulee. Pakkasta on jo luvassa, joten kyllä se lumikin vielä saapuu. Ihanaa. :)

Did you like this? Share it:

8 Responses to “Kevyt vai raskas joulu tulossa?”

 1. Teea says:

  Mä oon ainakin nyt todennut, että painon on pysyttävä samassa joulun ajan sekä zumbatauon ajan, toki jos paino putoaa, ei se haittaa tietenkään ;-) “Hieman” stressiä meinaa pukata tulevan viikonlopun näyttelyiden suhteen…joten syömiset on jäänyt erittäin huonolle hapelle…

 2. Teea says:

  Tässä zumban kaipuuseen yksi mun suosikeista ;-)
  http://www.youtube.com/watch?v=Zz-XNPG_NC4

 3. Sotanorsu says:

  Kokonaisuuden kannaltahan niillä muutamilla joulunpyhien päivillä ei ole tuon taivaallista merkitystä. Onneksi. Suunnitelmasi kuulostaa ihan hyvältä. Kannattaa nauttia joulusta, se on sellainen ihanan tunnelmallinen hengähdyshetki harmaasta arjesta. Ja ruoka on merkittävä osa sitä juhlaa. Olet ihan samoilla linjoilla kuin minäkin, liikuntaa ei kannata jättää ja ruuasta saa nauttia :)

  Tsemppiä pimeyden jaksamiseen, kyllä se talvi sieltä vielä tulee!

 4. Keiju says:

  Totta. Joulutortut ja laikki ne ihanat. Täytyy ehkä rajoittaa joulu akselille 24.-26.12. ja muuten pitäytyä suunnitelmassa. En ole vielä uskaltanut kokeilla Zumbaa, koska selkä suuttui, kun tanssin puolet Hairspraysta. :)

 5. Outi says:

  Kyllä se talvi tosiaan on tulossa. Nythän luvataankin jo valkeaa joulua! Aivan ihana ajatus ja auttaa jaksamaan vielä ensi viikosta. Minulla onkin tulossa mahdollisimman pitkä joululoma, koska olen pakkolomalla 22.12. lähtien vuoden loppuun asti. Olenpa onnellinen tuosta pakkolomasta! :)

  Mietin juuri tässä, että ehtisinkö mitenkään tänä iltana klo 18-19 Fit-Latinoon. Sellaista löytyisi Laihialta. Toisaalta tekemistä on ihan liikaa pariksi illaksi ennen kissanäyttelyä, kun muutakin on kuin vain kissatekemisiä.

 6. Sotanorsu says:

  Heips Outi! Tulin vain ilmineeraamaan, että blogini muutti uuteen osoitteeseen. Olet myös uuden blogini blogilistalla, se on varmaan ihan ok?

  Täällä päin ainakin pakkanen paukkuu, toivottavasti teillekin on ilmaantunut sinne jo pakkasta ja lunta!

 7. Teea says:

  Tänään päästään zumbaamaan =)

 8. Outi says:

  Heippa Sotanorsu. Vaihdan uuden osoitteen linkkiinkin. :)

  Ja oli se hyvä, että jotkut pääsi. :( Mutta ensi vuonna sitten…

Leave a Reply

See also: