Treenijoulukalenterin 2 luukku Matti Larikka

Moikka kinkunsulattelijat ;)

Olen 34-vuotias liikunta- ja hyvinvointivalmentaja Kauhavalta. Liikuntakipinä on aina tuikkinut rinnassa iloisesti, joten reilu 10 vuotta sitten aloin jalostamaan yritystäni liikunta- ja hyvinvointipalveluihin. Olen kiinnostunut uusista tuulista, jotka liittyvät ihmisen käyttäytymiseen ja ajatteluun. Yritykseni edustaa hyvinvoinnin edistämistä ja missioni on tartuttaa omaa lifestyle kipinää mahdollisimman tehokkaasti.

Matti Larikka

Seuraava treenimetodi on ollut käytössä eri kamppailulajeissa ja samaa olemme käyttäneet myös Juho “Härmän Häjy” Haapojan harjoituksissa. Treenissä käytetään kuorma-auton rengasta ja 4-6 kilon lekaa. Olen hyödyntänyt harjoitusta Maximus Bootcamp ja X-Fit harjoituksissa yhtenä liikkeenä kiertoharjottelussa.

Lämmittelyn jälkeen 12 liikkeen kiertoharjoittelu “Härmän Häjyn” malliin 3 min per liike ja 1 min palautus. Treeni mallintaa 12-eräistä nyrkkeilyottelua.

Terveisin, Matti Larikka, Maximus

Jaa’a, vai kinkusulattelijat. No sitä minä ainakin olen. :) Ja jäin miettimään, että miten tuo 12 “nyrkkeilyerää” voisi minulle olla.

Outi: Hetkinen, siis mitä siinä kiertoharjottelussa tehdään? 12 eri liikettä, jotka saa itse valita ja jokaista 3 min? Apuva. :D

Jos vaikka ottaisin liikkeiksi vatsalihasliikkeitä pari eri lajia, punnerruksen, selkäliikkeen parina eri versiona mahallaan (toisessa nostan vaan yläkropan maasta ja toisessa jalatkin) ja… Mitä muuta siihen voisi ottaa kotikutoisia liikkeitä.

Matti: Listaan sulle esimerkkitreenin :D

Outi: Minä muuten teen sen, sikäli mikäli kykenen tai siis niin paljon aina kun kolmeminuuttisia kykenen. Teen sen tosin vasta minigolf viikkokisan jälkeen. :D

Matti: Mallikuntopiiri:

12 liikettä (12 erää)
3 min paikka, 1 minuutin palautus
tai kevennetty “naistentreeni” 2 min töitä ja 1 min palautus
1. lekan hakkuu
2. rappujuoksu / naruhyppely
3. vatsalihastreeni, istuen ja kiertoliike puolelta toiselle (esim. 3-5 kg:n kuntopallolla)
4. ojentajat, kuntopallo seisten seinää vasten päänyläpuolelta
5. jalkasaksaus seisten tai askelkyykky
6. vatsalihas, levypainokävely
7. selkälihas
8. rinnalta heitto tangolla (5-10 kg)
9. yhden käden pystypunnerrus tangolla (20 kg)
10. kulmasoutu käsipainolla (6-10 kg)
11. vatsalihas
12. yleisliike

Muista pitää suoritustempo rauhallisena. No pain, no gain!

Outi: Tuo on hyvä lähtökohta. Viilaan sitä sellaisiin liikkeisiin mitä pystyn kotona tekemään, koska tänään kuten eilenkin on kotitreenipäivä. :)

ps: Minä muuten olen tehnyt tuota lekan hakkuuta just tuolla Matin treenipaikassa. Se on alkuunsa aika hankalaa, mutta lekasta pitää vaan uskaltaa ottaa kunnolla kiinni – ja antaa mennä.

*************************************************************

Matti on serkkuni ja siis tuttu tyyppi ihan lapsuudesta. Minä olen tunnustanut, että en ole ikinä ennen tämän  blogin aikaa juuri liikkunut, mutta Matti on toista maata. Mieleeni muistuu, että Matti ja velipoikansa hiihtivät, ampumahiihtoakin taisivat harrastaa ja painia ja pesäpalloa ja mitähän kaikkea. Pesäpallo kuuluu kuvioon edelleen.

Jos liikkuu pienestä pitäen, niin siitä saattaa tulla tapa. Toden totta Matti on siitä melkoinen esimerkki ja lisäksi vielä niin, että saa muut innostettua mukaan. Juuri tänään on Kauhavalla ihan erityinen Matin vetämä liikuntapäivä ja harkitsin itsekin vakavasti osallistumista, kuten viime kesänä tein. Siellä olisi epäilemättä otettu taas kaikki voimat ja jaksaminen käyttöön.

Mutta hei Matti. Mikä tuo “naistentreeni” sana viestissäsi oli? Kyllä naiset painaa menemään treenit loppuun siinä missä miehetkin tai jopa perusteellisemmin. ;) Ja tuon sanottuani en voi harkitakaan kahden minuutin pätkiä… :D

Did you like this? Share it:

12 Responses to “Treenijoulukalenterin 2 luukku Matti Larikka”

 1. Matti says:

  Kiitos Outi, että sain olla yksi joulukalenterin sisällöntuottaja. Olet kultainen serkku, ladattuna täyteen hyvää asennetta josta saisi useimmat ottaa mallia.

  Onnistuin manipuloimaan sua(kin) :=) Teet siis treenin kolmen minuutin jaksoissa ;-)

  Hyvää jatkoa Outi. Jään odottamaan innolla seuraavia luukkuja :=)

 2. Outi says:

  Hah, vai manipuloimaan. No juu, oli takuu varmaa, että valitsisin 3 minuuttia. :D
  Saa nähdä miten illalla selviän, mutta tosiaan noita liikkeitä täytyy viilata sillä tavalla, että saan ne kotona toteutettua. Mutta vaihtoehtojahan löytyy vaikka millä mitalla. Ja olisihan se vähän rouheaa heilua jonkun hurjan lekan kanssa olohuoneen parketilla. ;)
  Hauskaa liikuntapäivää muuten sinne Kauhavalle!

 3. Mari says:

  Matti näyttää ihan samalta ku yks jätkä mun kahvipaikasta! Hmph.. häiritsevää :D

 4. Outi says:

  Matti on mukava, ei tartte häiriintyä vaan kannattaa mennä kysymään, että oletkos Matti. :D

 5. Mari says:

  Eiku se vaan häiritsee, että onkse tyyppi Matti vai ei :D

 6. Outi says:

  Hmm. Eiköhän sovita, että on se. :) Etkös sinä kuljekin Kauhavan suunnalla?

 7. Mari says:

  Kylkyl, siellähän mä :)

 8. Matti says:

  Voihan se olla, että olen juurikin jätkätyyppi :D Tiistaina tulen nautiskelemaan perinteisen latte-kahvini :-)

 9. Mari says:

  Haha, sori et kälätin to tai pe niin, että koko kahvila raiku ;) Saako syyttää sähkömiehiä?! :D

 10. Marjut says:

  :) hyvä juttu ja tosi kattava treeniohojelma! Tuota kun tulis teheneeksi usiemman kerran viikos, nii…

  Enpä tiännykkään, että noilla simppeleillä välineillä on tuollaanen suurempi tausta :) Täytyypä asennootua 110 prosenttisesti ja “Häjymäisesti” sitte ens kerralla ku lekatreeni on ohojelmas :D

 11. [...] on Matin 12 erää odottamassa. Onkin sopivasti agressiota tehdä raivoisa treeni. Pois alta risut ja männynkävyt, nyt otetaan [...]

 12. [...] Ja olinpa hyvilläni siitä, että Matti viime kesänä näytti miten tämä tapahtuu ja tuli se kakkosluukun videokin katsottua muutamaan kertaan. Tämäkin nimittäin on tekniikkalaji. En kyllä vielä osaa sanoa, [...]

Leave a Reply

See also: