Treenijoulukalenterin 4 luukku Arto Tarvainen

Terve,

Arto TarvainenOlen (kohta) 41 vuotias raumalainen liikkuja / liikuttaja. Pääasiassa siis vaikutan tässä Raumalla. Vierailuja lähikuntien kuntosaleille tuli tehtyä kahvakuulailun parissa vielä 1-2 vuotta sitten, mutta nyt liikutettavia löytyy lähempää ihan tarpeeksi.

Olen koko ikäni oikeastaan liikkunut ja pisin jakso yksittäisessa harrastuksessa on Karatessa. Siellä aikoinaan (-95) suoritin 1-danin vyöarvon  ja siitä jokusen vuoden vielä heiluin ympyröissä, mutta pikkuhiljaa homma tyrehtyi lähinnä motivaation hukkumiseen ja muuhun… Sitten tulikin kaikenmoista kokeiltua ja juttuja etsittyä.

Kahvakuulaa ja Cross Trainingia:

Kahvakuulailun löysin 2008, vai oliko se 2009… aika menee nopeasti. Jokatapauksessa se iski heti ytimeen ja sille tielle olen jäänyt. Nyt olen vielä vanhoilla päivillä alkanut opiskella, kun tuli pakon edessä mietinnä alle, että mitä pitäis tehdä isona. Suoritin juuri Kuntosaliohjaaja-lisenssin ja tarkoitus on vielä käydä Personal Trainer-koulutus loppuun ja ehkä vielä jotain siihen päälle. Tarkoitus olisi, että saisin tältä suunnalta itselleni uuden ammatin. Toimin tällä hetkellä yrittäjänä ja päätyö on koneen ääressä suunnitteluhommissa. Mielummin kyllä laittaisin ihmisiä kuntoon ja kannustaisin heitä pysymään liikunnan parissa. Ehkä se ura tästä vielä aukenee…

Mun treenit menee tällä hetkellä Kahvakuulailun ja Cross Trainingin parissa. Cross Training on mulle se toinen henkireikä. Meillä on Raumalla pieni toiminnallinen sali, jossa ohjaan harjoituksia ja ehdin jopa välillä itsekin siellä jotain touhuamaan. Näissä treeneissä viehättää monipuolisuus.

Seuraavaksi esitellään 4. luukun treeni.

En ole ehtinyt vielä oman firman pikkujouluja pitää (enkä todellakaan pidä), mutta tässä treeniä pikkujoulun jälkeiseen kunnonkohotukseen.

Harjoitus:

 • Leuanvetotangossa roikkuen, varpaat tankoon.

( Jos ei saa varpaita tankoon, niin voi vaihtoehtoisesti vetää polvet rintaan)

 • Boxihyppyjä
 • Kahvakuulilla rinnalleveto + työntö ( tai vaihtoehtoisesti tangolla)
 • Yleisliike

Boxjump

Boxjump kahvakuulan kanssaTarkoitus tehdä reipasta tahtia n. 30 sek/ liike. (6-8 toistoa) Kaikki liikkeet putkeen 4-5 kierrosta ja pienen tauon jälkeen vaikka uusi satsi. Muista kuitenkin tehdä hyviä suorituksia!! Älä jää kellon pauloihin ja yritä tehdä niin monta kuin ehdit, huonoilla toistoilla. Kokoajan työtä reippaalla tasaisella tahdilla.

Kotitreeninä vähän huono toteuttaa, jos ei oo boxia tai leuanvetotankoa. Pitää siis soveltaa…

Niin ja alkulämmöt on hyvä ottaa… kukin omalla tyylillään…

*******************************************************************

Vau. Mikä ajatus. Siis boxjumpejahan voi tehdä, vaikka kukaan ei jossain tunnilla käskisi hyppäämään. Tarvitaan vain treenipaikka, jossa niitä boxeja on. Ja hypyn voi tehdä vaikka kuula kädessä. Siis miten voikin pieni asia iskeä ideana päähän. :)

Minä tiesin, että Arto osaat heittää sellaisen treenivinkin tai siis kokonaisen treenin tässä tapauksessa, että ei malttaisi odottaa, että sitä pääsee kokeilemaan. Malttaako odottaa pikkujoulujen jälkeistä aikaa, vaikka pikkujoulut osuukin jo huomiselle.

On olemassa ihmisiä, joilla liikunta on veressä ja joka selvästi tekee liikuntasuorituksensa täydellä sydämellä. Se ajatus tuli välittömästi, kun näin Arton kahvakuulakisoissa, missäpä muuallakaan. Ja sen jälkeen blogissa olen seurannut, miten harrastuksesta on muodostumassa yhä perusteellisemmin ammatti. Ja tuo yhdistelmä kahvakuula ja cross training, siinä on yhdistelmä, joka ajatuksena on yksinkertaisesti upea.

Useamman kerran on käynyt mielessä, että pahus, kun Rauma on niin kaukana. Siellä olisi takuulla hyvä liikuntameininki.

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Treenijoulukalenterin 4 luukku Arto Tarvainen”

 1. Arto Tarvainen says:

  tere Outi,

  äääh, ylisanoja… ;)
  Tää oli ihan kiva kirjoittaa joulukalenteriin.
  Ja jos joku vielä kokeilee kirjoittamaani treeniä, ja kokee sen miellyttäväksi, niin aina parempi. Itse tein tuon juuri maanantai-illan treeneissä, kun olin ohjaamassa.

  Se mitä kisoihin tulee, niin kiva siellä on käydä. Ainahan treeneissä voi tehdä kaikenmoista, mutta lavalla oleminen on erijuttu… ja mun kisat on nyt vaan sitä omaa kivaa. Kiva nähdä miten tuloskunto on kehittynyt. Vaikka olishan se kiva olla sijoituksissa joskus korkeammallakin… tosin pitäis sit enempi treenata kisoja varten… :)

  Sulla on ainakin kunnon draivi päällä liikkumisen suhteen. Jokaisen pitäis löytää liikkumisesta se oma juttu, mikä tuo sitä iloa ja hyvää oloa. Tosin, treenin ei aina tarvitse olla kivaa, joskus se saa olla kovaa ja tuntua ikävältä.. ;)
  Tavoitteellista se kuitenkin pitää olla, muuten ei kehity.

  Tsemppiä treeniin!!

  Niin ja Rauma on n. 240km päässä Vaasasta, otat joku perjantai-ilta pienen ajelun ja tulet meidän treeneihin… samana iltana vielä ehtii kotiin… ;D

 2. Outi says:

  Eihän 240 km nyt niin paljon ole ja siinä matkalle vois poimia aika monta geokätköä eli kuntia mitä ei ole vielä omalla kartalla. ;) Minä muuten tosiaan tulen, mutta päivämäärästä en sano vielä mitään tarkkaa.
  Joo, mutta tuo, että jokaisen pitäis löytää se oma juttu, on ihan äärettämän tärkeää. Kukaan ei voi automaattisesti mennä johonkin tiettyyn muottiin. Ja on muuten lupa muuttaa mielipidettään, kokeilla uusia kuvioita ja etsiä sitä itselle parasta tapaa. Jos itse en olisi lähtenyt “mukavuusalueelta” pois, niin paljon olisi jäänyt löytymättä.
  Niin ja tuo treeni minkä kirjoitit. Voi olla, että testaan sen jo tänään, niin pysyn alun luukkutreenien kanssa ajan tasalla. Riippuu vähän siitä, että onko Wasa Gym Housella jo boxit. Minä en ensimmäisellä kerralla tutustunut joka kolkkaan…

Leave a Reply

See also: