Fiesta salaatti vai Big Mac

Eilen kävin miesväen kanssa McDonaldsissa. Olen hienosti päässyt irti Big Mac himotuksestani ja uskallan jo jopa samaan pöytään, missä kyseistä perusmäkkärihampurilaista ahmitaan. Tai ahmii ainakin isompi pojista. No, minä olen siirtynyt siihen, että menen mukaan ja syön jos syön ja jos syön, niin syön salaatin. Tiedän, että ei ne kovin kevyitä voi olla, joten otanpa kurkkauksen  mäkkärin sivuille. Eikös sieltä pitäisi löytyä kalorimäärät kaikista tuotteista?

Ja pahin aavistukseni kävi toteen. Fiesta salaatissa on paljon suurempi kalorimäärä verrattuna Big Maciin! Big Mac sisältää kaloreja 495 kcal ja rasvaa 25 g. Fiesta salaatti sisältää kaloreja 700 kcal ja rasvaa 51 g.

Huh huh! Miten “järkevä” vaihtokauppa, mutta silti se on järkevä – minun tapauksessani. Ennen kuin sain katkaistua Big Mac himotukseni, niin kävin mäkkärissä lasten kanssa usein. Viikonlopun kauppareissu kaupunkiin vie helposti mäkkäriin. Nyt kun en anna itseni syödä hampurilaista vaan aika hyvän makuista salaattia, niin siihen ei tule himo. Voin käydä lästen kanssa mäkkärissä, syön sen salaatin silloin, kun sattuu olemaan kova nälkä ja muulloin otan vain cocis lightin.

Minun hampurilaiskierteenihän katkesi Kouvolan lakritsin avulla. :) Olen kertonut kai täälläkin, että joskus oikein odotin sitä, että sain juuri pussitetun Kouvolan lakritsipussin käteeni ja jäin sitä mussuttamaan autoon hyvän kirjan kera ja annoin miesten mennä mäkkäriin. Ei tehnyt tiukkakkaa jäädä autoon! Nyt sitten hiljalleen olen koittanut vähentää noiden lakritsienkin kerran viikossa syömistä niin, että valitsen aina tarkoituksella hiukan kevyemmän pussin. Keventäminen on pitkäjänteinen projekti. :D

En muuten malta olla laittamatta tähän eilisen myöhäisillan touhujani. Tein massahelmiä mahdollisia joululahjoja varten ja ensimmäistä kertaa avaimenperätilauksen itselleni. Aina tähän asti olen vain tehnyt niitä ja nyt tein yhden avaimenperän kissat juuri itselleni – punamustina. :)

Nuo mustat pienet helmet on puuta, muut massailtu. Ei korut ehkä ihan tuommoisina toteudu ja vihreä tuskin löytää ketään omistajaa. Vihreät hopealla pilkutetut helmet onkin hieman isompia ja sopivat siksi avaimenperienkin osaksi, jos siltä alkaa tuntua. Niin ja tuon roikkuvaksi kaavaillun systeemin voisin kyllä hyvin pitää itsekin… Ja oikeastaan ylimmänkin. ;)

Ja ihan pakko vielä lisätä tämä video näkyviin. Olen laulanut tämän viikon autossa täyttä kurkkua Nightwishin mukana ja tämä kappale on lumisen kohtauksen osalta pyörinyt päässäni päivästä toiseen. Ihana kappale ja ihana luminen maisema ikkunan takana.

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Fiesta salaatti vai Big Mac”

 1. Pinkki Pingu says:

  Aivan ihana!! Kylmät väreet menivät pitkin selkäpiitä. Olen ihan hirmuinen Nightwish-fani ja joutuu kyllä kerta toisensa jälkeen toteamaan, että ovat onnistuneet hienosti seilaamaan läpi Tarja-kohun. Tykkään ihan hirmusti uudesta tuotannosta. :)

 2. Outi says:

  Minäkin pidän uudesta tuotannosta paljon. Uusin levy se siellä autossa soi. :)

 3. Sotanorsu says:

  Heips! Näyttävät helmityöt oikein mukavilta. Varsinkin noi kissat!

  Monesti on käynyt niin, että While your lips are still red on saanut tirauttamaan muutaman kyyneleenkin.

  Ja kiva kuulla, et hampurilaiskierre on katkennut. Monesti siinä tosiaan käy niin, että mitä useemmin niitä syö, sitä useemmin niitä halajaa. Itsekin olen huomannut saman.

  Enää kolme yötä jouluun :)

 4. Outi says:

  Viime viikonloppuna avaimenperät teki kauppansa kissanäyttelyn yhteydessä niin, että niitä meni kymmenittäin. Jäljelle ei kovin montaa jäänyt, joten nyt on hyvä syy tehdä niitä lisää aina, kun sille päälle sattuu. :)

 5. Kirsu says:

  Tuo vaatiikin sisua, siis että Mäkisen Perheravintolassa pystyy ottamaan vaan limpparin jos muut syö jotain. Ja gaaddämit, multa se limpparikin on vielä kielletty useamman viikon.
  Kumarran tahdonvoimaasi!
  Hyvä biisi muuten tuo, henkkoht vaan naurattaa tuo Tuomaksen ja muun bändin messissä hengailu ja hiippailu Marcon selän takana.
  Joulunodotusta!

 6. Outi says:

  Kieltämättä ne hengailu kohdat eivät ole tuon videon parasta antia. :D

  Tahdonvoimasta en muuta, kun että kyseessä on useamman kuukauden vieroituskuuri big macista. Itse asiassa en tiedä koska viimeksi sen söin… Paitsi saatoin ottaa kerran lokakuun alusta lähtien ja kun vieroitusta oli jo aika paljon takana, niin se ei enää maistunutkaan niin hyvälle. Ja syön mäkkärissä aina silloin, jos olen nälkäinen, mutta jos ei ole nälkä, niin sitten jätän syömättä. Kuulostaa loogiselta, mutta siihen ei ollut helppo päästä!

Leave a Reply

See also: