Pikkujoulut kulman takana

Se on pikkujoulujen aika! Niiden vuoro on tänään ja pari isoa probleemaa nenän edessä. Ensimmäinen on tietenkin se, että mitä laittaisi päälleen, juu hyvin naisellinen on näkökulma ja vielä pari vaihtoehtoa avoinna. :) Toinen johtuu enemmän elämäntapamuutoksesta ja liittyy tarkemmin sanoen alkoholiin. Niinpä niin.

Näistä ei tingitä, joten jotain on sentään tukevalla pohjalla. ;)

Punaisimmat, Korkeimmat ja hyvät kävellä - täydellinen resepti

En ollut ilahtunut, kun pikkujoulujen ajankohta selvisi, koska itsenäisyyspäivä on perinteinen piparinpaistopäivä koko perheelle ja se tapahtuu aina mummolassa eli leivon piparit samalla myös vanhemmilleni. Nyt pikkujoulut tärvelee noin 15 vuotisen perinteen, koska pitkän illan jälkeen -alkoholilla tai ilman- ei rankka piparipäivä onnistu.

Pikkujoulut tai ihan muu päivä, mutta treenaavaan elämään ei alkoholi istu. Minä pidän hyvästä punaviinistä ja otan toisinaan lasillisen, mutta jopa siinä tulee vastaan aina ajatus, että “entä jos haluaisinkin tehdä treenin myöhemmin”. Se on muuten suuri ajatus, koska pienikin alkoholimäärä estää minun treenini. Siispä alkoholin kulutukseni on vähentynyt askel askeleelta ja nyt aivan minimissä.

En aio olla täysin juomatta pikkujouluissa, mutta kysymys kuuluu – paljonko on sopivasti. Viini ruuan kanssa on ehdoton, siitä en edes keskustele itseni kanssa vaan nautin takuulla ihanasta punaviinistä. Nam. Punaviinilasillinen ja -pari ei vaikuta seuraavaan päivään, mutta kaikki siitä eteenpäin vaikuttaa.

Perinteisesti olen pitänyt vapautuneesti hauskaa siihen asti, että jossain vaiheessa totean itselleni, että nyt on aika siirtyä light colaan. Oletan, että kun nykyään en paljon alkoholiin koske, niin se siirtymisen hetki tulee entistä aiemmin.

Minä en ole käytännössä koskaan tilannut alkoholitonta drinkkiä. Ajattelin, että nyt on varmaan sen aika. Sitä varten päätin tehdä vähän kokeiluja. ;)

Yllättävän hyvin maistuva kokeilu

Otin kauppareissulla mukaani rose-viinijuoman, light siiderin ja kivennäisvettä. Glögi on tietysti mahdollinen näin kylmällä, mutta sekottelin noita kolmea ja kappas, siitä tuli todella hyvä juoma. Valmiita reseptejäkin tietysti löytyy, esimerkiksi täältä, jos haluaa kokeilla vähän suunnitelmallisemmin.

Kyllä baarissa uskaltaa ihan hyvin tilata alkoholittoman drinkin ja kevyenäkin versiona, jos näin helposti onnistuu kotona aivan extempore. Mitään irvisteltävän pahaa en suostuisi juomaan alkoholilla tai ilman, mutta tässä on jo oikeasti vaihtoehto. Voisiko pikkujoulusta selvitä jopa niin, että seuraavana iltana voisi treenata kevyesti?

Tiesitkö muuten, että alkoholiton drinkki on nimeltään mocktail. ;)

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Pikkujoulut kulman takana”

 1. Teea says:

  Rajan vetäminen on joskus tosi hankalaa…mut sit toisaalta, jos on ollut pidemmän aikaa ihan täysin tipattomalla, pystyy sen pikkujoulun viemän läpi myös tipattoman kaavan mukaan ;-) Tai sit jos tekee vielä radikaalimmin (kuten mä), niin jätin menemättä koko työpaikan pikkujouluihin, koska mietin sitä, että ylensyönniksi ja todennäköisesti juonniksi menisi ja sen jälkeen kauhea morkkis, niin päätin sit skipata koko pikkujoulut ja olla töissä ;-) Eikä harmita yhtään! Seuraavana päivänä pääsi treenaamaan ohjelman mukaan mahtavat treenit ja ruokasuunnitelmatkaan ei heittäneet yhtään häränpyllyä.

 2. Outi says:

  Minä olin etukäteen kyllä päättänyt nauttia illasta, ruuasta, seurasta, viinistä (kuten kerroinkin), musiikista ja kaikesta ihan täysillä ja pois jääminen ei ollut vaihtoehto. Hauska ilta siitä tulikin, mutta samalla kertaa minä koin melkoisen järkytyksen, koska en yhtään osannut aavistaa, että minut palkittiin vuoden työntekijänä…
  Sitä häkeltymisen määrää ei voi kuvailla.
  Työpaikalla odottaa siis hurja pullo kallista konjakkia, joka minun tapauksessani tulee kestämään kaapissa lähes ikuisesti. Ehkä joskus voin jollekin vähän tarjota ja ehkä pikkuisen itsekin sen makua ihmetellä. Minä en juo koskaan konjakkia, mutta tuosta kyseisestä pullosta piti tilkka maistaa ja se oli kyllä suussa sulavaa.

 3. Teea says:

  WAU! Onnea!!!

Leave a Reply

See also: