Itsenäisyyspäivän illan souturetki aurinkoisella järvellä

Tie vei väkisin Vaasaan illalla ja käytin tilaisuuden hyväkseni – pääsin testaamaan venyttelytunnin. Sitä ennen päätin lähteä soutamaan.

Soutulaitteet valmiina lähtöön

Ajatuksissani on kesäinen järvenselkä, joka värisee vain vähästä tuulen henkäyksestä. Laiturilta näkee vastarannan, joka ei ole kovin kaukana, mutta pitkänmallinen järvi kääntyy oikealla vähän matkan päässä niin, että näkymä peittyy niemeen, joka pitäisi kiertää. Vasemmalla järvi jatkuu lähes silmänkantamattomiin ja siellä täällä näkyy pieniä saaria. Sinne siis!

Aluksi soudan hiljaa, kokeilevasti ja haen tasapainoa. Aika pian soutu tuntuu luontevalta ja voin lisätä vauhtia. Mikä voi olla hauskempaa kuin kesäinen souturetki. Vesilintu sukeltelee rannan läheisyydessä ja ensimmäinen saari lähestyy. Jatkan matkaa.

Päätän, että tuon seuraavan saaren kierrän ja palaan takaisin. Paljonkohan matkaa jo taittui? Ehkä pari kilometriä ja nyt alkaa olla lämmin. Saaren kohdalla otan käännöksen aika rauhassa ja ihailen rantakivikkoa, mutta sen jälkeen päätän vetää vauhdilla. Tasainen tahti, pitkä veto ja vauhti kasvaa. Hujauksessa lähestyn jo laituria ja takana on neljän kilometrin soutu. Olipa yllättävän mukava reissu. :)

Soudun jälkeen oion vähän jalkojani ja totean, että kyllä nyt on paras mahdollinen hetki rauhalliselle venyttelylle. Pieni kävely ja siirryn auringonpaisteesta lämpöiseen iltaan, jossa soi Emeli Sande ja Norah Jones. Venyttely on oikeastaan koko kehon rauhoittumishetki, jossa välillä melkein nukahtaa ja koko ajan venyy lempeästi ja melkein huomaamatta. :)

Hämärä body and mind sali

Ei hullumpi itsenäisyyspäivän olotila tuon ja saunomisen jälkeen. :)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: