Treenojoulukalenterin luukku 7 Petra Virtanen

Kuka: Petra Virtanen
Syntynyt: 1974, Hietama, Äänekoski
Asuinpaikka: Saarijärvi
Perhesuhteet: 15-vuotias Roope, 13-vuotias Manu, 11-vuotias Matleena, Nuppu-kissa 6v. Roki-koira 5v.
Koulutus: Liikunnanohjaaja (opistoaste 4 v.), Lapin Urheiluopisto Ammatti: Yrittäjä, liikunnanohjaaja. Liikuntaryhmien ohjaustehtäviä 23 v.
Sotilasarvo: Kersantti
Pituus: 172 cm
Urheilutausta: Kilpahiihto
Lempiliikkeet: beto-suffle, yläkoukku, LC, sensual spoon
Ideologia: “Omissa silmissäni ihmisen mielenkiintoisuus määrittyy pitkälti sillä kuinka tämä kykenee hillitsemään ja hallitsemaan ulkoa tulevia ärsykkeitä, esim. asettamaan rajansa vieraan, vastakkaisen sukupuolen lähestymisyrityksiä vastaan jne..Tarvitseeko niitä itsetuntonsa vahvistamiseksi vai tunteeko itsensä parisuhteessaan niin rakastetuksi että osaa määrätietoisesti torjua muut virikkeet.” -Tanja Alkula-Temonen- Elämänmotto: Lisempää!!!! Tekniikka tuo tehoa, teho tuo tuskaa ja tuska tuo tulosta.
“Mä en mene siihen lankaan että alkaisin haalimaan jotain omaisuutta.” -Matti Nykänen-
Olen v.-74 syntynyt liikunnanohjaaja, kolmen mahtavan teini-ikäisen äiti ja koiran & kissan valloittama liikunnan & treenin rakastaja. Ihmisistä, ystävistä nautiskelija Keski-Suomesta, Saarijärveltä.

Petra Virtanen

Liikunnanohjaajaksi valmistuin neljän vuoden koulutuksesta Lapin Urheiluopistosta, Rovaniemeltä v.1995. Käsittämättömän hieno koulutus, opettajat, kouluttajat, reissut ja opiskelukaverit. Laadukas ja vaativa opinahjo. Ennen ammattiin valmistavaa liikunnanohjaajatutkintoa kävin Kuortaneella 4kk. kestävän liikunnanohjauksen peruskurssin ja sitä ennen, oman kilpahiihtoharrastuksen innoittamana aloin kiinnostua myös itse valmennuksellisista asioista ja 15-vuotiaana aloitin valmennuskoulutukset. Ensin yleisesti valmennuksen perusteet ja siitä portaittain lajiosien eri tasoille. Näitä valmennusopintoja olen jatkanut tähän päivään saakka. Oma laatuvaatimukseni valmennusoppien lisäksi on se, että käyn joka vuosi väh. 2 pienempää koulutusta ja yhden isomman. Kouluttautuminen ja asioihin perehtyminen on tärkeää alalla, joka on vaativa,  innostava ja vauhdikas. Jopa villinä rehottava.

Liikunnanohjausta olen tehnyt Seuroissa, Kansalaisopistoissa, Vapaa-aikatoimessa kunnilla sekä Yrityksissä yhteensä 23v. Tällä hetkellä toimin yrittäjänä Tahdonvoimaa-yrityksessä, joka on tarjonnut liikuntapalveluja vuodesta 2009. Toimitilat ovat ULKONA. Kentillä, parkkipaikoilla, metsissä ja hiekkamontuilla… 365pv. vuodessa. Ei pakkas-helle-sade tai räntärajoituksia. AINA ON HYVÄ SÄÄ TREENATA.

Kahvakuulaan tartuin ensimmäisen kerran v.2006 rakastuakseni palavasti. Kuntonyrkkeily ja Zumba ovat tulleet hieman sen jälkeen yrityksen ryhmäliikuntatarjontaan ja nämä kaikki kolme ovatkin tämän hetken intohimo. Jos aikaa olisi enemmän, ainakin omana harrasteena vesiliikunta olisi ehdottomasti mukana. Samoin chiball, step ja seksi. Mutta olosuhteista johtuen tällä hetkellä mennään näillä.

Ulkoilma on itselleni ja asiakkailleni arvo ja nautinto. Se on varmasti yksi suurimmista motivaattoreista tunneillani. Ei este, vaan liukaste.

Oma liikuntavinkkini liittyy nyrkkeilyyn. Se on laji, jossa pääsee tärviölle minuutissa. Jossa kropalta vaaditaan mm. rentoutta, kovuutta, vahvuutta, elastisuutta, kestävyyttä, räjähtävyyttä, nopeutta, herkkyyttä ja voimaa. Nyrkkeilyn vaikutukset ovat järisyttävät! Hakkaamisen vapauttavat ja voimauttavat vaikutukset voivat tuntua vitsiltä, mutta totuus on se, että nyrkkeilyn psyykkiset, emotionaaliset ja sosiaaliset merkitykset ovat vähintäänkin yhtä vaikuttavat kuin fyysiset. HIENO LAJI!!

Tekniikka kehittyy lyömällä ja saa innostumaan joka kerta enemmän. Jos vaikka ranteen asento onkin loistava tänään, niin suojaus ei tahdo pysyä kasassa….JOKA TREENIIN RIITTÄÄ HAASTETTA, joka treenissä tulee sekä onnistumisia, että niitä korjaamisen ja parantamisen mahdollisuuksia. Kehittää hengitys-verenkiertoelimistön kuntoa, lihaksistoa kokonaisvaltaisesti. Eritoten keskivartaloa!!! Ja lisää liikkuvuutta. Monipuolisuudessaan nyrkkeily on keholle ja päälle mahtava laji.

Minun treenivinkkini kohdistuukin nyrkkeilyyn. Tämän harjoituksen voi tehdä vaikka taukojumppana varjonyrkkeillen. Verenkiertoa lisätäkseen, työtehon & pirteyden maksimointiin!!!

-Hyvä taisteluasento: Toinen jalka edessä(usein oikeakätisillä vasuri..mutta kokeile kumpi jalka siihen etummaiseksi luonnostaan paremmin tupsahtaa)
ja toinen n. pari jalkateränmittaa takana. Hartianleveys. Kevyt jousto polvista. Paino enemmän päkiällä, kuin kannalla!!!
-Eteenpäin hieman kallistunut asento. -Kyynärpäät suojaavat kylkiluita ja pehmytkudosta vatsan alueella. Etukäsi on otsalla ja takakäsi ohimolla. Kädet ovat nyrkissä. Peukalo muiden sormien päällä. Hartiat rennosti edessä ja alhaalla
-Leuka lähellä rintaa.

Härnätään etukädellä suora isku kohti vastustajan nenää. -Suora isku lähtee kuin “putkeen” omasta suojauksesta suoraan kaverin nenään ja samaa suoraa putkea takaisin suojaukseen. Iskut lähtevät vartalosta. Rento käsi , vahva vartalo.

Suoran jälkeen Takakädellä isketään yläkoukku rivakasti vastustajan poskeen.
-yläkoukussa käsi on 90 asteen kulmassa kyynärpäästä ja kyynärpää on olkapään korkeudella, jotta voima saadaan iskuun taas vartalosta. Vatsasta ja selästä kaikki voima peliin. Käsi on taas vahva, mutta rento.
Eli näin mennään: etu-taka (Suora-yläkoukku) Minuutti tätä ja pieni tauko.
Sitten jatketaan: taka-etu. (Suora-yläkoukku) Minutti tätä ja pieni tauko.

Sitten seuraava minuutti: etu-taka-etu (suora-suora-suora) Pieni tauko ja seuraavaksi takakäsi aloittaa.
Harjoituksen voi tehdä varjonyrkkeilynä, kaverin kanssa pistehanskoihin (Kuten videossa Johanna ja Tanja), kaverin kanssa otteluna suoraan koteloon tai jos omistat säkin, niin siihen.

MUKAVAA JOULUN ODOTUSTA!!!! (ja mustia silmänympäryksiä & poskivekkejä!)
T:Petra, www.tahdonvoimaa.net
/http://tahdonvoimaa.vuodatus.net/

*******************************************************************

Hei hyvä tietää, että tuon treenin voi tehdä varjonyrkkeilynäkin.

Petra, apua, uskallanko tunnustaa, että olin viime talvena niin arkajalka, etten tullut talvipakkasella nostamaan kuulaa pihalla. Hirvaskankaallakohan se olisi silloin ollut? Nyt muuten nolottaa. :) Olen minä sentään turvallisesi sisätiloissa Äänekoskella ollut tunneillasi ja lupaan tulla pihatreeneihin ennen kevään tulemista mukaan. :D

Sinä olet järjetön inspiraatio ja uskomaton energiapakkaus, naisvoimaa täydellisimmillään. Kun sun kanssa tulee tekemään ihan mitä vaan, niin takuulla antaa kaikkensa ja enemmän. :D

Ihan kaikille tiedoksi, jos vielä ei asia selvinnyt, että Petra on yksi suurimmista inspiraationlähdepersoonista, joihin olen törmännyt ja erityisesti Petra sinä olet osoittanut senkin, että saa tykätä erilaisista lajeista, saa tanssia, saa olla vahva, saa olla oma itsensä.

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Treenojoulukalenterin luukku 7 Petra Virtanen”

 1. Petra says:

  Outi!!! :) Ihan varmasti sinä uskallat tunnustaa, ettet ollut talvipakkasella kuulailemassa pihalla, koska sinä uskallat mitä vaan!! Tämä blogi kertoo sen!!!!!!!!

  Sinun uskaltamisesi vuoksi myös moni muu uskaltaa nykyisin!!!!!!! Näissä teksteissä on intoa, ytyä ja innovaatiota.

  Kiitos Outi näistä kaikista!!!

 2. Outi says:

  Hih, nyt sinä Petra teit sen, että kun sanot, että minä uskallan mitä vaan, niin ihan takuulla tulen talven mittaan pihatreeneihin mukaan. :)
  Mutta joo, tämä blogi on minun tapani kertoa, että voi mennä suin päin uusiin juttuihin, vaikka ei olisi ikinä ennen yrittänyt ja vaikka ne ei onnistuisikaan. :)

 3. Outi says:

  Hitsi, jäin tuossa ruokaa laittaessani miettimään, että mitkä asiat minua erityisesti pelottaa. Se ei ole rankalle (=liian rankalle) crossfit tunnille meneminen, ei ylirankka kuulaohjelma, ei uuteen liikuntaan tutustuminen tai mitään, vaan se on Vöyrin Lotlaxissa, joka ikinen kerta, kun seison 2. radan lyöntipaikalla. Jostain kumman syystä minä pelkään sitä rataa ja sydän alkaa pamppailemaan Aina. Joskus menee hyvin ja toinen vaihtoehto on todella huonosti, mutta Aina se lyönti pelottaa.
  Pieni pallo ja petollinen rata, siinä on minun suurin pelkoni liikunnan osalta tällä hetkellä. :)

 4. Petra says:

  Ah!!! :)

  Ja kohta ei sekään pelota..kun menti tuota pohtimaan ja miettimään ja jakamaan täällä meille lukijoille!!

  Elämä on niin hieno koneisto että negatiiviset asiat: suru, pelko, ikävä, ahdistus laimenevat jaettaessa aina himpan verran. Joten niitä kannattaa ahkerasti jakaa, kun eteen sattuu. Saa ne myös sitten käytyä läpensä pois.

  Ja positiiviset asiat taas kasvavat samassa suhteessa!!! Niitä kannattaa jakaa myös. On ihana olla positiivisten asioiden kyllästämänä.

  Se on tuo surun ja ilon jakaminen ja vaikutukset ihan tieteellisesti tutkittu asia.

  Joten varro Vöyrin Lotlax ja 2. radan lyöntipaikka:Outi ei pelkää enää!!!!!!

 5. Outi says:

  :D Okei, minä lupaan, että en pelkää enää. :D

 6. [...] siinä on melkoinen sana. Joku aika sitten Petra Virtasen luukkun kommenteissa kerroin, että en pelkää enää juuri mitään, mutta eniten se pelko iskee Lotlaxin kakkosradan [...]

Leave a Reply

See also: