Treenijoulukalenterin 9. luukku Niina Salonen

Mietin pitkään, että minkä treenivinkin antaisin 24&LZ joulukalenteriin. Nyt jo on blogissa ollut tarjolla mahtavia treenivinkkejä!

Olen siis Ninni, turkulainen personal trainer, kahvakuula- ja sisäpyöräilyohjaaja. Olen entinen sohvaperuna, entinen satakytkiloinen ja entinen entiseen elämääni kyllästynyt toimistorotta. Loppuvuonna 2008 hilasin itseni ylös sohvalta ulos lenkille (näihin aikoihin muuten tutustuin blogosfäärin kautta Outiin) ja siitä asti liikunta on ollut suht säännöllinen osa elämääni. Ammatiksi liikunta muuttui kuluvan vuoden kesäkuussa, kun vihdoin ja viimein löysin ns. munaa irtisanoutua yliopistolta. Ilman kahvakuulaa (ja joulukalenterissa jo vieraillutta Kukkaa) en varmasti olisi tässä. Oma lajini, kahvakuulaurheilu, löytyi vahingon ja sattumien kautta vasta 2010, mutta rakkaus oli silti syvää jo ensisilmäyksellä. Outin kanssa tavattiin livenä helmikuussa 2011 Hyvinkään kisoissa, jotka oli meille molemmille ekat. Siitä tuntuu olevan jo ikuisuus!

Itse asiaan, mun piti kuitenkin joku treenivinkki tässä tarjota eikä vain jaaritella omasta elämästäni. Työjutuista voi lukea lisää niinasalonen.comista ja omista reeneistä ja olemisen ongelmista RepeatAfterMe -blogista. Ihan ohimennen kerron tässä, että olin jo kirjoittanut pitkän pätkän haluamisen ja mieliteon eroista ja siitä miten oikeasti haluamasi asiat on syytä laittaa välittömästi toteutukseen, koska “sitku-elämä” on ahterista. Sen tekstin loppukaneetissa tulin maininneeksi tämän loistavuuden ja siitä se ajatus sitten lähti.

Intervallitreeni on ihan tutkitusti tehokas treenimuoto. Mutta pitääkö se mennä tekemään salille? Laittaa lapset parkkiin tai telkkarin eteen, että pääsee tekemään intervallia. Jätä tänään oma treeni/Greyn anatomia/mikä-lie-MacGyver väliin ihan ilman mutinoita ja kokeile uutta, mullistavaa ja rakkautta tulvivaa treeniä.

Tämä on perin mainio treeni lapsellisille ihmisille. Muut voivat ahdistella riittävää määrää kanssaihmisiä ja kerätä porukan kasaan vaikka kirjaston pihalta (kolmekin riittää, mitä enemmän sitä parempi). Oikeasti voit koputella vaikka naapurin lapset pihalle kanssasi. Ei se ole sen vaikeampaa. Kaikille on yhteistä puuhaa tiedossa. Sopivassa vaatetuksessa, tiedossa on lapsille mahtavaa laatuaikaa vanhempien kanssa ja aikuisille nautinnollista intervallitreeniä.

Intervallitreeni (myy lapsille nimellä Jäänatta)

Jäänatta

Valitkaa yksi vapaaehtoinen. Hänen tehtävänsä on juosta muut kiinni. Kun jäänatta koskee, niin jäätyy paikoilleen ja vapautuu toisen vapaan juoksijan kosketuksesta. (Oikeasti pitäisi mennä jalkojen välistä, mutta se on koko perheen kanssa vähän haastavaa). Vaihtakaa kiinniottajaa vaikka parin minuutin välein, niin kaikilla säilyy peli-into.

Peli jatkuu niin kauan, että lopputulos on tämä

Loppu

Jos teillä on siellä yhtä kylmä, kuin meillä tätä kirjoittaessa Turussa, tehkää yhdessä kuumat kaakaot kun tulette sisälle. Punaiset posket, lämpimät sormet ja varpaat ja paljon kikatusta ja puhinaa.

Hauskaa joulunodotusta!

Ninni eli Niina Salonen

/Ninni

**************************************************************

Voi kiitos Niina ihanasta treenivinkistä! Nyt on Pohjanmaallakin lunta eli varmaan jo ihan koko suomessa ja sunnuntai ja niin paras päivä lähteä pihalle peuhaamaan. Ja hei, kyllä aikuisetkin saa leikkiä! :D

Niina sinut minä muistan ikuisesti sieltä ensimmäisistä kahvakuulakisoista, kun nostit kuulaa mahtavalla tsempillä – hame päälläsi. Kyllä vaan ja olen muuten itsekin käyttänyt juoksuhametta treeneissä, mutta en sen julkisemmin. Sinä teit selvää kahvakuulapukukoodista (jota kyllä ei tiettyjä tarkkoja seikkoja lukuunottamatta ole olemassakaan) kerta heitolla.

Ja siis jos siihen mennessä olit jo tarttunut kuulan kahvaan tosissaan, niin onpa mahtava lukea ja kuulla mitä kaikkea teet nykyään. Tuollainen elämänmuutos jopa ammatin suhteen on mahtava esimerkki siitä miten monet asiat ja miten perusteellisesti voi muuttaa. Ninni olet mahtavan iloinen inspiraatio ja taatusti tosi monelle. :)

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Treenijoulukalenterin 9. luukku Niina Salonen”

  1. Outi says:

    Ei vielä jäänattaa, mutta talven ihka ensimmäiset riemulliset lumityöt takana ja talon vieressä pururadalla pyörii latukone. Aivan mahtavaa! Kyllä talvi on ulkoiluaikaa. :D

  2. [...] Mikään ei ole parempaa kuin se, että voi lähteä yhdessä lapsen kanssa liikkumaan. Lisäksi käy niin, että yllättäen minigolf reissu muuttuu kiipeilyksi ja voimailuksi, kun auttaakin pojan pois korkealta kalliolta tai mitä vaan voi tapahtua. Liikunta on monipuolista, hauskaa ja no, aivan parasta. Ihan niin kuin Ninnin intervallitreeni. [...]

Leave a Reply

See also: