Joulusiivous laihduttaa

Meinasin tipahtaa puntarilta hämmästyksestä. Söin eilen suklaata, söin perunamuusia, söin lohta ja yleensäkin kaikkea riittävästi. Toisaalta touhusin koko päivän aamusta iltaan. Tänä aamuna sitten puntari näytti lukeman, joka oli aivan pakko laittaa tuonne sivupalkkiin viikon painoksi – toistaiseksi. Joulun varsinaisina päivinä en puntarilla käy, joten “virallinen” puntarointi tulee ehkä keskiviikkona.

Niin se paino. :) 65,6 kg. Eihän joulukuussa varsinkaan juuri joulun lähellä pitänyt laihtua! Niin minä etukäteen pähkäilin ja huokailin. Nyt siis on aivan pähkähullu tilanne, että esimerkiksi marraskuussa en laihtunut grammaakaan ja nyt kun jo melkein tuli joulu, niin paino humpsahtaa. Ihan pähkähullua.

Toisaalta joulusiivoukset on tehokasta liikuntaa, jos touhuaa kokonaisvaltaisen monipuolisesti. Eilisessä oli hieman ikkunanpesua, että sain jouluverhot jo keittiöön, poikien huoneiden siivoamista lattian pimeimpiä nurkkia myöten ja mitähän kaikkea. Vielä ei näytä ollenkaan siivotulta, koska siivoukset keskittyivät niihin asioihin, joista ei paljon mitään vielä tule näkyvää, mutta puhtaus lisääntyy.

Olen muuten aina inhonnut siivoamista. Se vaan ei sovi minulle. Tällä kertaa minulla on erinomainen tilaisuus tehdä asiat toisin, koska viikonloppuna jo siivosin molempina päivinä ja tällä viikolla olen vain tänään töissä ja kaksi siivouspäivää on vielä edessä. Olin päättänyt, että en riehu liikaa yhtenäkään päivänä. Pelkkä hyvä päätös huijasi minua niin, että eilinen tosiaan hujahti touhutessa aamusta iltaan. Olikohan siinä jotain psykologista? Huijasinko itseni hyvälle tuulelle? Kaikki maailman joululaulutkin tuli muuten laulettua läpi, kun joululaulut soi jatkuvalla syötöllä ja itse olin äänessä siinä samalla. :)

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Joulusiivous laihduttaa”

 1. See says:

  Vau! Noita herkuttelupäiviä kannattaa pitää säännöllisesti, niin pysyy keho varpaillaan siitä, miten paljon energiaa se saa. Ei kuitenkaan liian säännöllisesti ;)

 2. Teea says:

  Me siivottin mm.salsan tahdissa ;-) Tulipa samalla vähän otettua zumba-askelluksia…Ja neiti kantoliinassa siivoaminen tuntui jaloissa :-)

 3. Outi says:

  Minäkin tanssahtelin zumba askelin aina erityisen hyvän joululaulun kohdalla. Kyllä sillä saa lisävauhtia ja erityisesti iloa siivoiluun. :)

  Taitaa olla hyvinkin vakituisia herkkupäiviä joulun ajan, mutta jospa niistä selvitään. :D

 4. Pinkki Pingu says:

  Olisiko ollut siis marraskuussa kyseessä säästöliekin poikanen vai lihaksiston kasvu ja kiinteytyminen? Mukavan piristävä positiivinen yllätys, olipa sitten kiinni mistä tahansa. Meillä siivoillaan huomenna…

 5. Outi says:

  Minä luulen, että se saattoi olla noita molempia, sekä säästöliekkiä, että lihasten kehittymistä. Toisaalta kyllä söin tarkasti ja hyvin, mutta onhan se aika tavalla tasaisempaa syömistä kuin ennen ja ehkä siinä elimistö tottui liikaa. Jotenkin nyt tuntuu, että joulun jälkeen palaan syömään juuri sillä samalla tavalla ja eiköhän siinä sitten pari kuukautta jotain tapahdu. :)

Leave a Reply

See also: