Treenijoulukalenterin luukku 13 Antti Luomaranta, Sportbull Arena

Moi,

Olen 31 -vuotias liikunta- ja kamppailukeskuksen yrittäjä Seinäjoelta. Olen harrastanut liikuntaa ala-asteen 1. luokalta lähtien, mm. jalkapalloa, jääkiekkoa ja maantiepyöräilyä. Nykyään iso osa harjoitteluani on kamppailu- ja itsepuolustuslajit, joita olen harjoitellut nyt n. 12 vuotta. Vuonna 2008 löysin kahvakuulan, ja siihen ihastuin heti. Kahvakuulan ja kamppailulajien lisäksi tykkään haastaa itseäni erilaisilla kehonpainoharjoituksilla ja peruslevytankotreenillä. Kahvakuulaurheilussa ja nyrkkeilyssä kilpailen säännöllisen epäsäännöllisesti.

Antti Luomaranta, Sportbull

Ohjaajaksi olen oikeastaan ajautunut. Olen aloittanut ohjaamisen vuoden 2005 alussa potkunyrkkeilyseurassa. Alussa ohjaaminen oli harrastus, sen jälkeen sivutoiminen työ ja nyt olen ollut 100% liikunta-alan yrittäjä lähes vuoden ajan. Olen ohjannut harjoituksia mm. urheiluseuroissa ja eri liikuntakeskuksissa. Vuoden 2011 lopulla toteutin pitkään päässä muhineen ideani ja avasin oman pienliikuntatilan Seinäjoella. Joulukuun 2012 alussa salini muutti ja laajensi. Viime ajat ovat siis olleet hyvin jännittäviä! ;)  Salillani on ohjattuja harjoituksia mm. kahvakuulassa ja cross trainingissa sekä kamppailu- ja itsepuolustuslajeissa. Salini ei ole miesten tappeluklubi, vaan tavallisten ihmisten treenipaikka. Esimerkiksi kuntonyrkkeily- ja potkunyrkkeilyharjoituksissa käy enemmän naisia kuin miehiä! Lisätietoa salistani: www.sportbull.com.

Harjoitukseni on kestävyyttä painottava cross training -harjoitus. Harjoituksessa on neljä liikettä, joita tehdään alla olevan taulukon mukaiset toistomäärät, niin monta kierrosta ja niin vähillä tauoilla kuin jaksaa! On kuitenkin tärkeä muistaa, että liikkeet tehdään huolellisti ja teknisesti oikein. Tavoite on kyllä tehdä liikkeet nopeasti ja kovalla intensiteetillä, mutta ennen kaikkea hyvin ja huolellisesti. Suoritusaika on 15 minuttia, jota ennen tietenkin huolelliset lämmittelyt.

1. Kahvakuula etuheilautus kasvojen korkeuteen kahdella kädellä, 20 toistoa (raskaahko kuula)
2. Boxihyppy, 10 toistoa (30 – 60cm boxi)
3. Burbees – hyppy punnerruksella, 5 toistoa
4. Naruhyppy, 100 toistoa

Ja eikun tekemään… !

Lennokkain burpees!

Hyvää joulua ja liikunnallista uutta vuotta!

*************************************************************

Hurjan paljon kiitoksia Antti tuosta treenivinkistä ja sehän täytyy ehdottomasti toteuttaa. Jännällä tavalla tuossa on liikkeet ikään kuin päinvastaisessa järjestyksessä, mihin automaattisesti ne laittaisin. Mutta hitsi minä en kyllä pääse puoliksikaan yhtä korkealle burpees hypyssä kuin sinä. :D

Takuulla moni treeneissäsi kävijä osaisi kehua sinua paremmin kuin minä, mutta merkityksesi Seinäjoen seudun treenimahdollisuuksiin on Suuri. Inspiroit monet liikkeelle ja autat pysymään liikkeessä ja kahvakuulat kohoavat kohti kattoa ja paljon muuta!

Olisi tosiaan mahtavaa, jos Sportbull Arenan treeneissäsi käyvät pistäisivät pari sanaa ja kertoisivat, että mikä sinne tullessa odottaa. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kokeilemaan. :)

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Treenijoulukalenterin luukku 13 Antti Luomaranta, Sportbull Arena”

 1. Heidi S. says:

  Ihan ehdottomasti voin lämpimästi suositella Antin tunteja / salia.
  Kuulailija saa parasta mahdollista tekniikkaopastusta!
  Itse en ole kokeillut muutakuin kahvakuulaa Antin vetämänä, mutta hyväntuulista kansaa ainakin valuu seuraaville tunneille, joten uskon, että muut tunnit ovat aivan yhtä loistavia.
  Lyyli- Mari on ainakin ylistänyt crosstraining tunteja.
  Kannattaa suunnata reippaat askeleet uuteen hienoon “jumppasaliin”!

 2. Jenni says:

  Seinäjoen ja varmasti laajemmankin alueen paras treenipaikka! :) Itse aloitin aikanaan Sportbull Arenalla potkunyrkkeilyssä ja nyt noin vuosi siitä huomaan käyväni säännöllisen epäsäännöllisesti oikeastaan kaikilla Arenan tunneilla. :) Ykkösenä on kuntonyrkkeily ja on ollut kiva huomata, että siinä on jotain oppinutkin. :) Tunnit on loistavia, jokainen erilainen ja etukäteen suunniteltuja, musiikki mitä parhainta ja ohjaus reipasta ja kannustavaa, eikä koskaan tarvi lähteä pahalla tuulella kotiin!
  Kiitos Antti ja Sportbull Arena sekä muut loistavat ohjaajat! :)

 3. Outi says:

  No nyt minua taas harmittaa entistäkin enemmän, että olen töissä Vaasassa ja ehdin sen takia niin huonosti Seinäjoelle. Ihan taatusti Sportbull Arena olisi se oikea paikka treenaamiseen!

Leave a Reply

See also: