Crossfit euforiaa

Hmm. Onko CrossFit huumetta? Kysyn siksi, että satuin selkärangasta poimimaan sanan euforia ja mietin sitten, että mitä se tarkoittaa. Wikipedia sanoo näin:

Euforia on lääketieteellinen termi, jolla kuvataan kaikki muut tunteet ohittavaa hyvänolontunnetta. Euforialla tarkoitetaan usein lääkkeillä, alkoholilla tai muilla päihteillä aiheutettua keinotekoista, kaikki muut tunnetilat yliajavaa hyvänolon tilaa. Useimmissa tapauksissa euforia aiheutuu alkoholin viihdekäytöstä, kun veren alkoholimäärä nousee tietyn rajan yli. Luontainen hyvänolontunne johtuu dopamiinin erittymisestä.

Ihan miten vain, mutta minulla on eufoorinen olo, joka vain hiljalleen laimenee normaaliksi mielihyväksi.

20 burpees

40 wall ball

60 push ups

80 sit ups

100 air squat

Siitä se euforia syntyi. :D Ja voisin muuten omana liikuntavinkkinä ohi virallisen treenijoulukalenterin sanoa, että nuo kyykyt tuossa lopussa on yksi suosikeistani tätä nykyä, koska se sopii tosi hyvin liikkeenä yhdistettäväksi melkein mihin tahansa sarjaan. Se pitää vaan tehdä oikein, niin hyvältä tuntuu – ei tosin ehkä enää huomenna. ;)

Tässä on perusteellinen video: Proper form on air squats

Hmm. Box jump, burpees, air squat, ring row, maastaveto, push ups, sit ups (väärin tehtynä),… Niitä parhaita liikkeitä alkaa olla jo aika paljon. :)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: