3 kpl loistavia linkkejä ja ajatuksia herättäviä asioita

1. Tekeekö liikunta hyvää vai ehkä jopa pahaa? Kannattaa lukea mitä osteopaatti Kari Suomalaisella on sanottavaa. Minä luin jutun jo useampaan kertaan.

*Pidä kehon viestejä viesteinä, älä vaivoina. Palohälyttimenkin piippaus on harmillista mutta sen tarkoitus on estää vielä suuremmat harmit. Kivun voi kyllä kestää, mutta kivun kanssa treenaaminen on ehkä hölmöintä mitä tiedän. Kipu heikentää, kipu muuttaa liikekaavoja epäedullisiksi ja aiheuttaa keholle kuormitusta, jota se ei välttämättä ole suunniteltu kestämään. Kivun kanssa opitut väistämisstrategiat uppoavat hermostoon ennätysvauhdilla ja näiden poisopettelu onkin sitten työlästä. Välttämisstrategioita EI voi hallita ja sammuttaa treenin aikana. Jatkuva väsymys ja suorituskyvyn junnaaminen paikallaan, saati tulosten heikkeneminen treenistä huolimatta ovat merkki siitä, että ollaan menossa metsään. Jatkuvat mahanpurut ja ilmavaivat ovat viesti johon kannattaa reagoida muuttamalla ruokavaliota.

2. Foam Roller vinkki alla videona Charles Poliquinilta eli Optimal Performancen facebook sivuilta löydettynä. Aion muuten tehdä tämän tänään tai huomenna illalla samakkokävelyharjoituksien jälkeen. Olisin kokeillut jo keskiviikkona, mutta olen laittanut rullan liian hyvään jemmaan…

3. Oikea kahvakuulan paino. Ei ole mitään järkeä heilua liian kevyellä, mutta eipä siinä liian raskaassakaan lopulta järkeä ole. :)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: