Joulukilot karisemaan :)

Nyt kun äsken syötiin juuri ensimmäinen oikea jouluateria omassa kodissa ja mummoloiden joulupöydät on kierretty, niin voi hyvin alkaa miettimään, että mitäs sitten. Minulla on kyllä oma reseptini kilokaristukseen ja keveämpään elämään, mutta löytyyhän noita vinkkejäkin tällä hetkellä ihan roppakaupalla.

Itse tein tempun, että söin Ehrmanin rahkan ananaksilla hyvissä ajoin ennen illan mässäilyä. Päivällä tehtiin iiiisot lumityöt ja kasattiin lunta lasten liukurimäeksi sekä tulihan tuota touhuttua yhtä sun toista, vaikka selkä onkin jostain syystä kipeänä. Taisi liika autossa istuminen tehdä minulle temput, mutta onneksi tässä hiljalleen notkistuu, vaikkakin särkylääkkeiden voimalla.

Mutta niitä vinkkejä. Iltalehden sivuilla oli nämä:

1. Vie ensimmäiseksi työpaikallesi kaikki suklaakonvehdit, jotka sait joululahjaksi. Näin niitä kaikkia ei tule syötyä itse.

2. Joulun jälkeen mahalaukku on usein venynyt, koska joulun annoskoot ovat niin valtavia. Pidä joulun jälkeen keittopäiviä ja syö muutamana päivänä vähän vähemmän, niin mahalaukkukin taas kutistuu. Älä valitse kermapohjaisia lohikeittoja vaan esimerkiksi kasvissosekeittoja ja muita kevyitä keittoja, joissa on runsaasti kasviksia ja vihanneksia.

3. Laita ylimääräiset ruuat suosiolla kaappeihin. Niitä tulee naposteltua vähemmän, kun ne eivät ole näkösällä.

4. Tee päätös keventämisestä itse. Ymmärrä, että laihduttaminen on oma valinta. Usein ajatellaan, että on pakko aloittaa laihduttaminen, kun lääkärikin kerran käski. Pakkoajattelulla jaksaa ehkä kaksi viikkoa. Yritä etsiä se positiivisempi näkökulma kilojen karistamiseen.

5. Älä aloita liian suurella elämäntapamuutoksella. Mieti, jaksatko valitsemallasi ruokaremontilla kesään asti. Vielä parempi on miettiä, jaksatko näin koko loppuelämän. Jos vastauksesi on ei, kohtuullista kevennyssuunnitelmiasi.

En lupaa noudattaa 1. kohtaa, mutta 2. on aika lähellä omaa suunnitelmaa. 3. on ihan normaalia toimintaa ja kevennyspäätöshän on olemassa. 5. on jo hanskassa, koska elämäntapamuutos on jo tehty ja nyt vaan on pidettävä siitä kiinni. :)

Did you like this? Share it:

7 Responses to “Joulukilot karisemaan :)”

 1. Teea says:

  Meillä oli erityisen kiva joulupukki, ei tuonut lahjaksi kuin yhden suklaarasian!!! :-) Ilmeisesti tontut olivat kuulleet mun tuskailun kaikkien herkkujen keskellä ja suklaat jäivät tulematta ;-)

  Lumityöt on mahtavaa liikuntaa, pitääkin muistaa laittaa se sykemittari ens kerralla paikoilleen ja katsoa, et paljonko sitä kuluttaa. Vielä pitää reilu viikko kärvistellä ilman zumbaa…loppiaisena Kuntsarissa on zumbaa ja sinne aion mennä.

 2. Pinkki Pingu says:

  Heips. Eivät tontut onneksi tuoneet minullekaan suklaatia tai muita herkkuja. :) Kerrankin meni joululahjatoiveet perille. Joten kohta nro. 1 jää väliin. Nro. 2: hm, tänään kävin kiinalaisessa syömässä suuuuren lounaan, annoksen kanasalaattia kotona ja jonkun 1000 Geisha-konvehtia… (niin en saanut suklaata lahjaksi, ostin sitä itse kaupasta… ;) ). Nro. 3: ylimääräiset ruoat on syöty, lisää on ostettu mutta terveellisemmässä muodossa. Nro. 4 ja 5 sopivat minulle kuin nenä päähän!! :) Haluan toteuttaa ehdottomasti ruokaremontin välittömästi vuoden alusta, eli HEEEi: se alkaa perjantaina!!

 3. Outi says:

  Vuoden vaihtuminen on tosiaan lähellä. Uskomattoman lähellä! Mitähän uusi vuosi tuokaan tullessaan. :)

 4. Pinkki Pingu says:

  Hoikemman, kiinteämmän, terveellisen kropan? :)

 5. Outi says:

  Ehdottomasti sen!!! :D Vaikka nyt on aika turvoksissa olotila vieläkin herkuista, mutta se turvotus kyllä katoaa…

 6. miss G says:

  Moi!

  Tsemppiä sulle! Ensimmäistä kertaa blogiisi löysin. Pitääkin etsiä sun laihdutusmetodi täältä, jos ei zumbaa lasketa. ;)

 7. Outi says:

  Hmm. Mikähän minun laihdutusmetodini onkaan. :) Zumban lisäksi se on oikeasti löytynyt uusi tapa syödä. Kuulostaa yksinkertaiselta ja yksitoikkoiselta, mutta sitä se ei itse asiassa ole ollut. Täytyy pohtia perusteellisempi laihdutusmetodini oikein sanallisesti esille ensi vuonna. Hyvää uutta vuotta!

Leave a Reply

See also: