15 min foam roller tuokio

Tämä oli kokeilemisen arvoinen juttu! Kannattaa testata, jos kotona on rulla, putki tai mikä tämä foam roller suomeksi olisikaan.

Käy selällesi foam rollerin päälle ja ole siinä rennosti 15 minuuttia niin, että ajan kuluessa nostat käsiä välillä hieman ylöspäin eli lattiaa pitkin jaloista poispäin.

Foam roller

Video oli tuolla jo aiemmin, mutta laitan sen uudestaan eli kyse on Charles Poliquinin suosittelemasta 15 minuutin rauhallisesta venymishetkestä. Hän suosittelee tätä esimerkiksi lapsille, jotka viettävät liian paljon aikaa tietokoneella. Näin asento pääsee korjaantumaan varsin vaivattomalla tavalla. Samoin hän suosittelee tätä kovaa treenaavalle esimerkiksi treenin alkuun niin, että sen 15 minuutin aikana käy mielikuvissaan läpi mitä tuleva treeni pitää sisällään.

Ja nyt sen tajusin. Tässä olisi totaalisen hyvä vastaliike ratagolfin harrastajille. Kyllä oikenee ryhti!

Did you like this? Share it:

10 Responses to “15 min foam roller tuokio”

 1. Titta says:

  Hei, tää oli hyvä! Kokeilenkin heti! :)

 2. Titta says:

  Hyvä oli! Taidan ruveta tekemään tuota päivittäin! Kiitos vinkistä! :D

 3. Outi says:

  Minä tein tuon toissapäivänä ja ajattelin kans ottaa nyt uusiksi. Jos siinä elpyisi päivän crossfitistä. :)
  Mutta on muuten erilainen idea rullan käytölle. Joskus kun oikein etsimällä etsin, niin tätä en löytänyt. Parhaat asiat osuukin eteen sattumalta.

 4. Outi says:

  Ihana olo. Nyt toisella kerralla jotenkin osasi vielä enemmän rentoutua. Tuntuu kuin hengityskin kulkisi jotenkin helpommin.

 5. Minna says:

  Jos foam rollerilla alkaa rullailla, niin se kannattaa olla pehmeähkö. Kova putki voi tehdä sen ja luun väliin jäävästä lihaksesta jauhelihaa. :/

 6. Outi says:

  Tuolla minun rullallani on ainakin ollut hyvä rullailla ja tähän rentoiluun se tuntuu sopivan erityisen hyvin. :)

 7. Minna says:

  Jotkut meinaan kättävät ilmastointiputkea tms. ;) Sellaisen päällä voi ehkä makoilla mutten lähtisi rullailemaan IT-bandia.

 8. Outi says:

  Sain selvästi apuja lonkan tienoilta rullailemisesta alaselkävaivaani, mutta kyllä tuo minun rullani on kovin materiaali mitä siihen voin kuvitella. Ilmastointiputki – HUH!
  Eikä siinä päällä varmaan pystyisi kovin rennosti makoilemaankaan. :)

 9. Tuire says:

  Mulla on vaatimattomat 3 kokeilukertaa takana ja on kyllä ihan LOISTAVA venytys. Teen istumatyötä ja neulon (paljon!), aikamoiset edellytykset kunnon jumeille, mutta tämä auttaa. Kiitos :)

 10. Outi says:

  Onpa mahtava kuulla! Minulla on tänään tiedossa kolmas kerta. Olen vähän ajatellut, että sellainen joka toinen päivä olisi aika sopivasti ja sen ehtii hyvin tehdä.
  Ja se tunne miten tosiaan hengityskin jotenkin helpottuu, se on aivan upeaa. :)
  Neulomalla muuten saa itsensä hyvin jumiin. Minäkin olen sen kokenut, mutta koska joskus neuloin tosi paljon, niin sain tehtyä ranteilleni jotain sellaista, että ne kipeytyvät heti, jos alan uudestaan neuloa. Vai olisikohan treenaaminen auttanut jo siihen? Sitäpä voisi kokeilla joulun aikaan. ;)

Leave a Reply

See also: