Treenijoulukalenterin luukku 22 Martti Nappari, kropan huomioimista ja hyvinvointia

Martti NappariKolme vuotta ja monia ihmisiä. Martti Nappari pisti minut kovimmille viime vuoden kesällä IKSA kahvakuulaohjaajakoulutuksessa. ;) Muistikuvissa hyvin paljon hellettä, huikea määrä oppia ja erityisesti tietyt kroppaa huoltavat liikkeet, joita nykyään teen AINA ennen jokaista kahvakuulatreeniäni.

Nyt ajatellen olisin ollut valmiimpi tuolle kurssille vasta nyt, kun hingun sitä kaikkea muutakin mitä käytiin läpi. IKSA:n kurssi kun vei selvästi omalla kehonpainolla tehtäviä treenejä kohti. Mutta nyt minä hiljenen.

Ole hyvä Martti:

Meidän tulisi ensisijaisesti oppia enemmän itsestämme. Oppia tulkitsemaan oikealla tavalla erillaisia tuntemuksia ja olotiloja ja tekemään niistä oikeanlaisia johtopäätöksiä.

Miten kroppani reagoin mihinkin liikkeseen ja harjoitukseen? Miten omat välitykseni/mittasuhteeni vaikuttavat suorituystekniikkaan? Millainen harjoittelutiheys ja harjoitteluvolyymi per harjoitus/viikko/kuukausi/vuosi sopii minulle parhaitan? Kuinka palaudun kovista harjoituksista?

Millaisesta harjoittelutavasta saan eniten henkistä tyydytystä? Miten henkisesti lataudun ja rentoudun parhaiten? Miten eri ruoka-aineet vaikuttavat vatsani toimintaan, unensaantiin ja yleiseen hyvinvointiin ja energisyyteen?…jne. Kysymyksiä on monia ja opeteltavaa loppuelämäksi.

Haaste on nimenomaan sinä että tuntemuksia opitaan tulkitsemaan oikealla tavalla, koska käytännön tasolla se on paljon monisäikeisempää kun näin kirjaimia yhteen hakatessa. Esim. ruoka aineet jotka ovat yleisesti terveellisinä pidettyjä ja joita ehkä  himoitsemme, voivat olla niitä jotka eivät tavalla tai toisella sovi meille, vaikka emme olisikaan kehittäneet niille varsinaista kokeissa havaittavaa yliherkkyyttä/allergiaa.

Jokainen meistä on oma ainutlaatuinen biokemiallinen laitoksensa. Tästä syystä ei ole olemassa vain yhtä oikeaa harjoittelutapaa tai  dieettiä tai ajattelutapaa,  vaan pikemminkin hyviä periaatteita ja teorioita joita pitäsi oppia soveltamaan ja säätämään siten että oma laitoksemme toimii mahdollisimman hyvin.

Mukaa joulunodotusta :)

Martti

*****************************************************************’

Mukavaa ja liikkuvaa joulunodotusta sinullekin Martti. :) Tässä tuli asiaa, joka tuntui ihan siltä kuin se olisi kirjoitettu suoraan minulle. On niin paljon opittavaa ja juuri nyt uuden vuoden kynnyksellä tavotteita miettiessä on ajateltava omaa kroppaa ja olotilaa. Paljonko on paljon, paljonko on sopivasti.

Omaa hyvinvointiahan tässä ollaan metsästämässä ja se metsäkin pitäisi nähdä yksittäisiltä puilta. Kuinka oikeassa olinkaan, että Martti pistät ajatukset liikkeelle ja juuri sopivasti nyt, kun rankka työnteko on takana ja joulu vain kahden yön päässä. :) Kiitos!

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: