Kahta en vaihda!

Toinen on tämä oikean jalan kenkä ja toinen on vasemman jalan kenkä. Painonnostokengät siis! :D Suosittelen tällaisia oikein lämpimästi. Vaikka niitä ei aina olekaan helppo löytää ainakaan koossa 36, niin kannattaa etsiä sinnikkäästi ja vaivannäkö palkitaan.

Painonnostokengät

Se vaan tuli mieleen aamulla, että jos on kyykky päivä, niin silloinhan painonnostokengät on parasta mitä jalkaan voi laittaa. Niin muuten olikin. Se on mahtavaa, kun on maassa tukevasti kiinni, tasapaino pysyy helposti ja voi keskittyä vaan siihen tekemiseen.

Tämä oli itse asiassa ensimmäinen kerta, kun menin tekemään varta vasten kyykkyjä, enkä vaan vähän kokeilemaan. Aloitin ihan vaan pelkällä tangolla ja lisäsin siitä sitten. Toistoja oli aina kahdeksan.

20 kg eli pelkkä tanko liikettä tunnustellessä

25 kg ihan mini aloitus :D

30 kg

40 kg

45 kg

50 kg

55 kg

ja sitten 50 kg:lla 20 toistoa putkeen, kun kymmenen jälkeen mietin ääneen, että lopettaisinko muka jo tähän. Kaksi viimeistä oli muuten parhaat kyykyt kaikista. Tuossa sarjojen välissä tuli välillä kokeiltua kyykkyjä ihan ilman painojakin, kun mietin tekniikkaa, koska sitähän minä olen viime aikoina tehnyt viikoittain ja hyvinkin pitkiä sarjoja esim. 100 toistoa putkeen crossfitissä.

Kyllä kyykkykin on minun juttuni. :) Ja juu, voin alkaa heti lisätä painoja, mutta jostainhan sitä pitää aloittaa. :)

Ja painonnostokengät oli matkassa senkin takia, että nappasin aamulla mukaani oman keltaisen murkulan eli tein pienen OAJ treenin kyykkyjen jälkeen. 4 min OAJ 12 rpm meni mukavasti ja tein lisääkin sekä parit heilautussarjat. (Yhden naurahtavan kommentin kuulin kulkevan takaa, että täällähän treenataan kahvakuulalla. Ei nähtävästi yleinen näky. Vaasan suunnalla se ei ehkä olekaan, mutta asiahan korjaantuu treenaamalla ja tammikuun alusta lähtien täydellä teholla.)

Pukuhuoneet tutuksiArvatkaas onko nyt hyvä olo! ;)

Pari asiaa olen tässä joulukuun aikana oppinut ja yksi on vielä oppimatta. Minä en jostain syystä meinaa muistaa ottaa hiuslenkkiä mukaan. Ei ole kiva treenata hiukset auki. Se mitä olen oppinut, on treenirepun pakkaaminen aamuisin. Parempi on reppu mukana turhaankin kuin se, että se ei olekaan mukana tai jotain oleellista, kuten esimerkiksi kengät puuttuu matkasta. :)

On tämä ollut melkoisen aktiivinen joulukuu jo tähän mennessä ja treenit sen kun jatkuu.

Did you like this? Share it:

One Response to “Kahta en vaihda!”

  1. [...] Ja jos jotain jäi hampaan koloon niin se oli se, että tekniikassa oli jotain vähän hakusessa. Taisin mennä vähän liikaa etukenoon tai jotain. Toisaalta nyt ei tuntunut yhtään niskassa eli tanko oli oikeassa kohdassa ja 60 kg nousi omalla tavallaan aika kevyesti, vaikka ei kevyeltä tuntunutkaan. Kuulostaa varmasti kummalta, mutta se tuntui kuitenkin hurjan paljon kevyemmältä kuin 55 kg ensimmäisessä kyykkytreenissä. [...]

Leave a Reply

See also: