Paljonko nostat penkistä?

Eikö tuo ole ihan extra miehekäs kysymys: Paljonko nostat penkistä? ;) Minäkin kuulin sen jo pari viikkoa sitten, kun olin vasta aivan ensimmäisiä kertoja käynyt kuntosalilla ja mies se kysyjä tosiaan oli. :D

Mutta nyt kun takana on yksi kokonainen kyykkytreeni, muutama maastavetotreeni ja kolmas kerta penkkipunnerrusta, niin aloin oikeasti miettimään, että minkälaisia tuloksia niissä normaali kuntoilija tekee. Jokainen meistä on yksilö ja varustettu omilla ominaisuuksillamme, joten täsmälleen samoja tuloksia ei takuulla tule, mutta olisi jännä tietää…

Onko jossain olemassa jotain vertailutaulukkoa tai vastaavaa siitä, mikä normaali kuntoilijalle olisi hyvä tulos vaikkapa penkkipunnerruksesta?

Minä siis olen maastavedossa tehnyt yhden 70 kg vedon, mutta sitä ei ole kyllä tullut nyt kokeiltua uudestaan. Kyykyssä tein ensimmäisellä kerralla toissapäivänä 55 kg ja tänään penkkipunnerruksessa meni 40 kg. Kaikki nuo tulokset on useiden pienemmistä painoista isompaan edistyneiden 8 toiston sarjojen suht lopussa tehtyjä tuloksia. Hyvästä tekniikasta ei tässä vaiheessa voi olla tietoakaan, se on selvä.

Niin ja se vinopenkkipunnerrus on muuten kamala. Siinä tein viimeisenä sarjana 30 kg:lla kai kuusi toistoa. Huh.

Kyllä minä taisin jäädä kuntosalikoukkuun sopivasti vielä tämän vuoden saavutukseksi. :) Se toimii hyvin, kun ei tarvitse vaan istua jossain laitteissa vaan tekee kaikenlaista. Kuulatreenitkin aion alkuvuodesta tehdä aika pitkästi Wasa Gym Housella. Se toimii paikkana, koska sinne voi mennä suoraan töistä, eikä tarvitse odotella tunnin alkua. Ihan kiva juttu. :)

edit: Ei se ole oikea kysymys, että paljonko nostat penkistä. Pitäisi enemmän osata kysyä, että miten treenaat fiksusti. Juu, siihen tulokseen tulin. Fiksua treenaamista minä ainakin haluaisin oppia.

Mutta silti uteliaisuus elää. ;)

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Paljonko nostat penkistä?”

 1. Teea says:

  Tässä hyvä artikkeli “penasta” http://www.penkkipunnerrus.fi/penkkipunnerrus

 2. Kukka says:

  Täältä löytyy standardeja! Katso vaan onko KG vai pound ja sen mukaan. :)

  http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/StrengthStandards.html

 3. Outi says:

  Hei mahtavaa! Minä niin arvasin, että tuollainen taulukko on olemassa. :) Kiitos Kukka!
  Ja penkkipunnerruksessa siis menin siihen noviisi kategoriaan ihan kevyesti. Kyykyssä siis kai olen intermediate tasolla toisen kerran treenillä ja jos deadlift on maastaveto (juu on), niin siinäkin olen jo tehnyt noviisia kovemman tuloksen, mutta sitä en ole kyllä kokeillut kunnolla kuin kerran ja toisen kerran tein ihan kuntosalikäynnin lopussa sarjan.
  Hei tämä oli tosi hauska taulukkolinkki ja nyt on jotain mitä vähän seurailla. :) Paitsi että sitä ei saa ottaa liian vakavasti ja kannattaa keskittyä siihen, että oppii tekemään liikkeet kunnolla.

Leave a Reply

See also: