Joulutreenejä crossfit ja kyykky mielessä

Jouluaattoaamuna tein extempore WODin a’la Outi ja tänään joulupäivänä kävin tekemässä kyykkytreenin.

Onko teillä ollut liikkuminen mielessä vai onko joulu silkkaa pelkkää mässäilyä (jota minun jouluni myös on paljon)? ;)

aattoaamun WOD

Aattoaamun “WOD a’la Outi” piti sisällään kaksi kierrosta näitä liikkeitä:

10 burpees

20 plank row 4 kg – ainoat käsipainot mitä toistaiseksi omistan

30 heilautus (15+15 yhdenkäden heilautusta 16 kg)

40 istumaannousu 8 kg kuulan kanssa

50 kyykky

Oli vähän kropan aamuheräämisen ongelmaa, mutta eihän kukaan voi olla heräämättä, kun lähtee yleisliikettä hyppimään. :D  Tuosta tuli ihana fiilis ja jouluaatto lähti ihanan fyysisesti liikkeelle.

Joulupäivän kyykkytreeni (kyykkytreeni nro2) meni tähän tapaan:

10 kertaa pelkkä tanko eli 20 kg

10 kertaa 40 kg

10 kertaa 50 kg

8 kertaa 60 kg

8 kertaa 60 kg

8 kertaa 50 kg

Ja jos jotain jäi hampaan koloon niin se oli se, että tekniikassa oli jotain vähän hakusessa. Taisin mennä vähän liikaa etukenoon tai jotain. Toisaalta nyt ei tuntunut yhtään niskassa eli tanko oli oikeassa kohdassa ja 60 kg nousi omalla tavallaan aika kevyesti, vaikka ei kevyeltä tuntunutkaan. Kuulostaa varmasti kummalta, mutta se tuntui kuitenkin hurjan paljon kevyemmältä kuin 55 kg ensimmäisessä kyykkytreenissä. :)

Kyykkypäiväksi pitää muuten muistaa ottaa käytöön joku muu kuin ponihäntäpäivä. Rasittavaa kiskoa sitä tangon välistä. Niin tai vaihtoehtona on hiusten leikkuu tai treenikampauksen muuttaminen. Ehkä kampaus? ;)

Ponihäntä on liian pitkä

Todistusaineistoa, että kyllä se oli 60 kg mitä nousi. Ja se siis nousi tuolta! Ei nyt puhuta hirmuisesti tekniikasta ja asennosta. Niissä on korjattavaa ja sitten nousee paljon enemmän, kyllä minä siihen uskon. Voi olla, että seuraavalla kerralla kannattaa välttää painojen lisääminen, tehdä pitkää sarjaa ja hakea sitä tekniikkaa. Ehkä niin?

Kyykkyä 60 kg

Ja jatkoin minä vielä kahdessa jalkalaitteessa. Ensin tuossa mahallaan tehtävässä takareisilaitteessa taustalla 15 kg:lla ja 20 kg:lla. Sen jälkeen etureisilaitteessa, joka on etualalla ja ensin 2 kertaa 8 toistoa 30 kg ja kerran 8 toistoa 35 kg:lla, joka on kuvassa. Okei, kyllä minä laitteissakin maltan hetken toisinaan pysyä, kunhan ei liikaa. :)

Jalkalaitteita etureidelle ja takareidelle

Ymmärsin muuten lämmitelläkin ennen kuin aloitin kyykyt. Se on edistystä minulle, koska takuulla vuosi sitten epäröin aina, että käytän kaiken “kuntoni”, jos lämmittelen liikaa. Hah, mikä ajatus! Silti se on aivan totta. Nykyään ymmärrän, että lämmittely on tärkeä juttu ja – no suosittelen. ;)

Hmm. Seuraavaksi kuntosalille on mielessä taas penkkipunnerrustreeni. Koskahan minä malttaisin maastavetoa harrastaa? Jaa’a. Ensi vuoden salitreenisysteemi on hakusessa…

Did you like this? Share it:

10 Responses to “Joulutreenejä crossfit ja kyykky mielessä”

 1. Soile says:

  Olen ollut töissä niin kiireinen koko joulukuun, etten ole juuri ehtinyt liikkumaan. Nyt sitten aatonaattona ja eilen joulupäivänä kävin ihan ohjatulla kahvakuulatunnilla. Kyllä tuntui hyvältä! Toivon liikkuvampaa tulevaisuutta itselleni. :)

  Ihanalta kuulostaa tuo sinun joulusi! Hyvää tapaninpäivää koko perheelle!

 2. Outi says:

  Soile, oikein hyvää tapaninpäivää sinulle ja siis sitä liikkuvaa vuotta. :)
  Minun joulukuuni oli myös tosi kiireinen ja ilman treenijoulukalenteria se olisi ollut ihan erilainen. Jotenkin joulukuu vaan on sellainen, että asiat kerääntyy ja tulee ylimääräistä monenlaista. On se jännä.

 3. Teea says:

  Aattona kävin tekemässä salitreenin, eilen perheen kanssa lumessa kahlaamista ja pulkan vetämistä ja juuri tulin salilta. Mässäilyt jäi aattoon ja eilen jo oltiin takaisin ruodussa herkkujen suhteen =)

 4. Outi says:

  Täällä on tänään suuri kalkkunapäivä. Kalkkuna on jo leivinuunissa paistumassa ja herkuttelun aika on isolla porukalla sitten myöhemmin. Herkut tosin siis vaihtui jo kevyempiin.
  Joulusta on otettava kaikki irti. :)

 5. Michelle80 says:

  Nuttura!

 6. Outi says:

  Hih, juuri tänään on nuttura, mutta se on kuntosalille sopiva juttu vaan, jos ei tarvitse selälleen mihinkään penkille mennä. :)
  Mutta hitsi vieköön, sehän olisi tyylikästä kyykätä nutturassa!

 7. [...] mukaa kun hiukset senkun pitenee, niin treenikampaukset pistää pähkäilemään. Se oli se ponihännän vetäminen tangon alta joka jäi oikeasti mieltä kaihertamaan. Ja Michelle ehdotit [...]

 8. [...] kun olen onnellinen vieläkin eilisestä. Edellisen kerran tein kyykkyjä joulupäivänä ja silloin meni 60 kg. Nyt tein lämmittelyn jälkeen 8 toiston sarjat pelkällä tangolla, 40 kg:lla, 50 kg:lla, 60 [...]

 9. [...] on kiinni pari joulun päivää. Aion nyt ottaa tempauksen oheen työnnötkin ohjelmaan ja hingun jouluaattoaamun WODia. Minkähänlaisen tänä vuonna keksin. Did you like this? Share it:Tweet Tunnustan, olen [...]

 10. [...] mutta otin hieman lisälämpöä pienestä joulu WODista. Ei se ollut niin tiukkaa tekemistä kuin aiempina jouluaattoina, mutta tein vuoron perään sarjat kahvakuulalla ja punnerruksina. Se olikin ensimmäinen kerta [...]

Leave a Reply

See also: