Proteiini pudding pelastaa joulumässäilyn jatkumiselta?

Takana oli alkuillan mahtava tunnin sulkapallorääkki (kyykytystä suorastaan jouluähkyiselle) ja sen jälkeisessä ihanassa olossa suklaakonvehteja täynnä oleva kuppikin (minä en sitä täytä!) työnsi luotaan, ei houkuttanut ollenkaan. Vaan kun pojat söi iltapalana kinkkuvoileipiä, niin alkoi siinä mietityttää, että mitä pistäisin suuhuni, etten enää joulumässäilyyn lankeaisi.

Muistin yhtäkkiä, että sunnuntaina joululahjaostoksilla tie vei Prismaan ja siellä muistin Rahkamuijan blogista näkemäni jutun, jossa oli jotain proteiini puddingia (creme caramel). Säntäsin etsimään sitä ja löysin!

proteiini pudding

Pitkän arpomisen jälkeen käteen tarttui suklaista Double Chocolate vanukasta, jonka hinta ei suuren kulutusjuhlan keskellä hätkäyttänyt niin kuin muuten olisi tehnyt ja nyt oli täydellinen hetki kokeilla sitä.

Eihän minulla ole edes shakeria, mutta kylmää maitoa ja jauhetta saa sekoitettua ilmankin. Ohjeen mukaan maitoa piti olla 1,5-3 dl (laitoin reilun 2 dl) ja jauhetta 1 dl. Sekoittamisen jälkeen seos laitetaan heti jälkiruokakuppiin ja jääkaappiin viideksi minuutiksi.

Double chocolate

Maku on… aika jauhoinen, suklainen selvästi ja se kyllä toimii pahaan makeannälkään, jos sellainen iskee – varsinkin, jos muistissa ei ole näin selvästi joulusuklaan maku. En tee seuraavalla kerralla noin isoa annosta vaan voisin kuvitella, että esimerkiksi puolet tai neljäsosa olisi riittävästi.

Ei täydellinen gourmee elämys :) mutta se harhautti ajatuksia juuri sopivasti ja joo, kyllä minä voisin testata niitä muitakin makuja. Olen myös ajatellut tilata Fitnesstukusta Mannisen proteiinipuddingia mansikan ja valkosuklaan makuisena ihan uteliaisuuden tyydyttämiseksi ja ehkä herkkuhetken varmistamiseksi hätätilanteita varten.

Oletteko te maistaneet jotain vastaavia? Mitä suosittelette?

Tämä juttu taitaa vihjata jo vähän tarkennettuun syömiseen, jota tammikuussa aion noudattaa. ;) Uuden vuoden kujeet lähestyy!

Did you like this? Share it:

7 Responses to “Proteiini pudding pelastaa joulumässäilyn jatkumiselta?”

 1. Nina says:

  Monta kuukautta olen miettinyt noita vanukasasioita enkä ole vieläkään saanut aikaiseksi hankkia. Tuo Mannisen vanukas kiinnostaisi eniten ja ehkä tästä nyt reipastun tilamaan :)

 2. Outi says:

  Mannisen vanukas minuakin on koko ajan kiinnostanut eniten, mutta silloin kun olisin tilannut, niin sitä mansikka valkosuklaa versiota ei ollut varastossa ja tilaus jäi tekemättä. Ehkäpä tänä iltana. :)

 3. Teea says:

  Noita Mannisen puddingeja voi sekoitella keskenään ja saa taas ihan uusia makuelämyksiä ;-)

 4. Outi says:

  Minä vähän mietin, että sekoittelun voisi ehkä viedä pudding rajojen ulkopuolellekin.

 5. Sanna says:

  Ekaksi kiitos inspiroivasta blogista. Olen lukenut blogiasi jo piiiitkään, mutta nyt vasta sain aikaiseksi kommentoida. Noista proteiinijauheista sen verran, että mä olen aiemmin käyttänyt halpaa Fastin heraa, mutta ne on kyllä kamalan makuisia. Nyt ostin Mannisen vaniljapuddingia ja se on ihan hyvän makuista ja vaniljana on helppo yhdistellä vaikka marjojen kanssa mikäli haluaa tehdä muutakin, kuin pelkkää vanukasta. Mannisen puddingeista tekevät kuulemma pannukakkuakin, itse en ole vielä kokeillut, mutta aion kyllä kokeilla kun rupeaa tekemään mieli jotain leivonnaista :)

 6. Outi says:

  Heippa Sanna! :)
  Tulipa kommentti sopivaan aikaan, koska postissa minua odottaa paketti kaikenlaista Mannisen vanukkaasta lähtien. Hitsi, en vaan ehtinyt tänään hakemaan pakettia, kun posti meni kiinni viideltä ja huomennakaan en ehdi, jos menen crossfitiin. Pahus!
  Mutta elämä on valintoja; crossfit vai proteiinipaketti? No crossfit tietysti ja paketti sitten keskiviikkona. :)
  Pannari kuulostaa mielenkiintoiselta. Kerro ehdottomasti, jos kokeilet.

 7. [...] mansikkainen kuin valkosuklainen ja siinä on sellainen tehty maku, mutta aiemmin kokeilemaani suklaa puddingiin verrattuna tämä on aivan eri tasolla. Siinä missä eri valmistajan suklaa pudding on syötävä [...]

Leave a Reply

See also: