3 tummaa suklaata makutestissä

Torstaina poimin MiNatur kaupasta Seinäjoelta Yogi SweetChili, Cocovi Super choco (magical mint) ja Green Blacks organic dark chocolate suklaat mukaani. :)

Kirjoitin aiemmin, että poimin tarkistettuun syömisrytmiini pienen ihanan palasen Optimal performance Jonin jakamasta ruokavaliomallista. Se palanen on pari palaa tummaa suklaata iltaisin ja mietin, että minun täytyy postata tummasta suklaasta jossain vaiheessa. Nyt on siis ensimmäisen suklaapostauksen vuoro. :)

tummat suklaat

Ostopäätöksen rajana on vähintään 60% kaakaopitoisuus. Cocovin raakasuklaassa se on 69%, Green Blacksissä 70% ja Yogin SweetChilissä 71%.

Nyt täytyy kyllä sanoa, että se joka on blogia pitkään lukenut saattaa arvata mikä noista suklaista oli jo avattu. ;)

SweetChili suklaa

Yogin SweetChili tee on ikuinen rakas ystäväni ja niin nyt myös tuo suklaa. Se on taivaallista… Itse asiassa se on hieman liian hyvää tai erilaista siihen tarkoitukseen, että pidän tummaa suklaata kaapissa iltapalasia varten.

SweetChili maistuu välittömästi suussa erilaiselta. Ensin siitä ei saa selvää, että mikä juttu tämä on, mutta hyvin pian leviää makea chili pehmeänä makuhermoihin. :)

SweetChili on takuulla omasta mausta kiinni, että pitääkö siitä vai ei, mutta minä pidän.

Seuraavana on vuorossa Cocovi magical mint:

Cocovi magical mint

Tämä oli erikoinen kokemus. Ensin suussa tuntui lähes jauhoinen(?) koostumus ja aika mitäänsanomaton maku, mutta jälkimaku on sitten minttuineen aivan omaa luokkaansa.

“Minttu raakasuklaamme valmistuksessa lämpötila ei nouse yli 45 astetta C, jolloin suklaan arvokas ravintosisältö säilytetään.”

Vaikka minttusuklaa tummissa suklaissa on tähän asti ollut ehdotonta suosikkiani, niin Cocovi ei ihan vakuuttanut. Se ei ola minun suussani miellyttävän tuntuista ja jostain syystä iltapalasina on parhaita sellaiset, jotka maistuu sen koko ajan, kun ne ovat suussa. Tottakai jälkimakukin on plussaa, mutta se ei pelkästään riitä.

Ja sitten Green Blacks:

Green Blacks tumma suklaa

Kahden maustetun tumman suklaan jälkeen ei ollut erityisiä odotuksia. Olen jo tullut maistaneeksi useampaa erityisesti maustamatonta tummaa suklaata ja osa niistä on ollut suorastaan pahaa, osa loistavaa, joten nyt vaan  maistoin ja odotin mitä tuleman pitää.

Tämä luomusuklaa oli näistä kolmesta parasta!

Maku on heti alussa raikkaan suklainen ja suklaisemmaksi vain muuttuu. Siinä ei ole mitään pistävää tai liian kovaa vaan todella toimivaa suklaisuutta.

Erityistä plussa Green Blacksissä on palasten koko. SweetChili suklaan palakoko on suuri ja houkuttelee haukkaamaan sitä vähän liikaa kerralla. Green Blacksin palaset olivat selvästi kolmesta vaihtoehdosta pienimmät ja koska itse suklaan maku on vahvan pehmeä, niin sellainen pieni palanen on juuri sopiva annos.

Lopputuloksena tummien suklaiden makutestistä voisi todeta:

Yogi SweetChiliä ostan takuulla teerakkauteni perusteella silloin, kun sitä eteen osuu. Cocovi magical mint jää suosiolla hyllyyn. Green Blacks Dark Chocolate pääsee aivan suosikkilistani kärkeen ja ostan sitä takuulla uudestaan. :)

Ja kyllä vaan illan pari palaa tummaa suklaata toimii mainiosti minun syömisteni osana. :)

Maistuuko teille tumma suklaa? Onko hyviä vinkkejä, että mitä ainakin kannattaisi maistaa ja ottaa makutestiin?

Yksi parhaista puolista siinä, että kaapista löytyy nykyään aina tummaa suklaata on se, että jos tulee tilanne, jossa lapset syövät karkkia nenäsi edessä – voit käydä aivan hyvillä mielin hakemassa omaan suuhusi palasen hyvää tummaa suklaata. ;)

edit: Ja makutestin jälkeen meni poikien karkkipäiväkarkkien valintaoperaatiokin ihan kevyesti ilman omia houkutuksia. :D

Did you like this? Share it:

4 Responses to “3 tummaa suklaata makutestissä”

 1. Nina says:

  Tuo CocoVin suklaa on mun mielestä ihan syntisen hyvää :) Johtuu tosin raakasuklaariippuvuudesta :D

 2. Outi says:

  Sitä minä vähän ajattelinkin, että jos raakasuklaa on jo tuttu rakkaus, niin tilanne on ihan toinen. :)

 3. Olen maistellut vasta muutamia tummia versioita, mutta pakko jakaa viikonlopun hauska tarina: Olin ostanut kokeeksi Maraboun tummaa minttusuklaata ja otin palasen. Mies näki, että jotakin hyvää mussutin siinä ja valitteli heti, että olin “taas ostanut jotain pahaa suklaata”. Vein pienen murusen maistiaisiksi ja valitus eikun jatkui. “Aika hirveää”, “Osta tavallista ensi kerran” jne..valitus jatkui ja jatkui. Minä laittelin siinä tiskejä koneeseen ja ajattelin sitten vielä toisen palankin ottaa, vaikka en nyt ihan fani sentään olekaan vielä. No, ei ollut mitään mitä ottaa vaan mies olikin syönyt koko levyllisen :D . Meillä on jääkaapin ovessa kauppalista, johon voi puutteita aina lisätä ja niinhän sinne oli tänä aamuna ilmestynyt tämä “ällöttävä” tumma minttusuklaakin :D

 4. Outi says:

  Ojoi. :D Miten sulle nyt jää enää mitään, kun mies pääsi makuun?
  Mikä siinä muuten on, että miehet suhtautuu tummaan suklaaseen tosi karsaasti, eikä haluaisi edes maistaa? Lopputulos kun saattaa olla juuri tuollainen. ;)

Leave a Reply

See also: