Minttu

Mintun odotuspäiväkirja / Minttu's diary

Tämä ei ole blogi, vaan tänne kirjoitamme odotukseen liittyvät havainnot. Täällä me yhdessä Mintun kanssa ihmettelemme ja opettelemme sitä, mitä kissan odotus pitää sisällään. :) 

This is not a blog. Here we write down things that happen before the babies are born. I am learning with Minttu. This is the first time that I have opportunity to see what comes along and of course these are Minttu's first babies.
You can comment and send your messages in our blog if you like. That would be nice. :)


Sivut on optimoitu Firefoxille / Please use Firefox
Mintun esittely / Minttu      Ramseksen esittely / Ramses    Mintun odotuspäiväkirja / Minttu's diary     Jimin poppoon blogi / Blog: Jimi, Aina and Minttu

28.6.

Sitä kaikkea odotti niin paljon ja se tapahtui niin hitaasti, mutta sitten myös nopeasti. :) Blogi kertoo nyt jo pentujen tarinaa, mutta kirjoittelen tänne vielä kunnolla ne asiat, mitä ja missä järjestyksessä viimeisen vuorokauden aikana tapahtui.

It has been wonderful couple of days. Our blog shows you the 6 little and strong new siberiancats. I write here what happened during the last 24 hours. Tonight I think.

pennut
26.6

Klo 7.00 Minttu kehrää ja jos oikein tulkitsen, niin nyt on supistuksia silloin tällöin. Pennut melskaa aika hyvin.

Minttu purrs and if I understand right there is some contractions. Kittens are moving inside the belly.

Päivä on mennyt rauhallisesti ja nyt klo 18.00 Minttu kehrää jälleen ja kun mahaa koskettaa, niin se ikäänkuin pakenee käden alta ja kovettuu seuraavaksi. Varsinaisia supistuksia ei ole, mutta maito on tainnut nyt laskeutua.
25.6.

Töiden jälkeen kaikki on rauhallista, mutta Mintun peppu on melkoisessa sotkussa. Maha taitaa olla löysällä ja olisiko sotkussa jotain muutakin. Seurataanpa tilannetta tarkasti tämä ilta. Jokohan tänään voisi tapahtua?

After my workday everything is ok. We will wait...
25.6.

Aamu. Kaikki rauhallista ja tavallista. Vaikka kuinka yrittää nähdä Mintun käyttäytymisessä jotain poikkeavaa, niin ei sitä näy. Mamma nukkui olohuoneen oven edessä juuri niin kuin on ollut tapana - selkä ovea vasten ja maha korkeuksissa. :) Ehkä siis tänään voi olla vielä rauhassa koko päivän hätäilemättä töissä. Tänään ei tule pentuja.

It's morning and everything is like it's been these days. I tryed to see something new in Minttu's behavior, but no. Let's check again after nine hours.
24.6.

H-hetki alkaa lähestyä. Nyt tehdään viimeisen viikon virityksiä ja järjestelyjä. Töissä täytyy käydä joka päivä, mutta 9 tunnissa ehtii tapahtua yhtä sun toista. Aamuisin täytyy katsoa tarkasti, että miltä näyttää.  Synnytyspesä on valmiina ja synnytys voi mahdollisesti tapahtua jo tiistain paikkeilla. Jos pentuja on paljon, niin se voi aikaistaa synnytystä hiukan. Vielä neiti on todella rauhallinen ja nukkuu pitkin seinänvierustoja maha pystyssä. :)

Time is coming... Time for last arrangements. Babies may be born Tuesday or couple days later. I will be at work and away about nine hours per day, but when the time comes I stay home. Hope everything goes well.
24.6.

Minttu rakentaa pesiään ja pyöristyy entisestään. Ruokahalu on pohjaton ja valitettavasti maha on nyt pikkuisen sekaisin. Sekin kuulemani mukaan ennakoi jo synnytystä. Minttu ei pysty enää pitämään itseään ihan siistinä, kun eihän sellaisen mahan takia voi edes taipua itseään pesemään. Kävelykin on melkoista keikuttelua, mutta eilen Minttu osoitti, että kyllä yläilmoihinkin voi vielä hypätä - kävi kuivausrummun päällä katonrajassa.

Minttu is huge or her belly is huge. It's now guessed that there might be 4 - 6 kittens coming. Who knows if more... :) Her apetite is enormous. Minttu has been building new home locations here and there. Who cares about interior design magazines which are in peaces or clothes that  come down from  lockers. Couple days now and then we might have our house full of action.

Minttu juhannuksena
18.6.

Mintun maha alkoi viikonloppuna muistuttaa potkupalloa. Ruoka maistuu ja samoin aamuläheisyys. Mittari näyttää enää noin 10 päivää ja se on vähän. Jännitys alkaa taas pikkuhiljaa nousta. .

Minttu's belly has started to look like football. She eats well and want's some own extra time with me every morning. The ticker shows that there is not much more than 10 days ahead before the kittens are born. So exiting!

MinttuMinttu
13.6.

Minttu ei vieläkään suostu syömään mitään muita raksuja kuin niitä, mitä syö tavallisestikin. Onneksi syömisen määrä on kohdallaan. Silti välillä (tänään siis viimeksi) tekee mieli kokeilla, jos mamma söisi vaikka penturaksuja. Ei, ei, ei sitten millään. Vain vakkariruoka kelpaa. No, sillä mennään eteenpäin.

Minttu doesn't eat any other dry food tha what she normally eats. Today I tested if she would eat kitten dry food. No, she just gave it a quick look.
12.6.

Tänään tunsin ensimmäistä kertaa pieniä nykäyksiä Mintun masussa. Sanoinkuvaamattoman ihana tunne. Minttu ihmetteli, että mitä sinä nyt haluat, että pysyn paikallani. Rauhaton sielu.

Today I felt moving in the Minttu's belly. :)
11.6.

Nyt alkaa painoa kerääntyä. Masu on pyöristynyt selvästi ja kuulin, että tämän loppuajan maha kasvaa aivan silmissä.

Now she is gaining weight. Belly is bigger and I heard that now it's going to grow very fast.
Minttu
6.6.

Aika kuluu ja mittari sanoo, että vielä on 22 päivää pentujen syntymään. Mintun paino ei vaan nouse, mutta maha tosiaan kasvaa! Tiinan ja Pasin tämän päiväinen veikkailu vähintään kolmesta pennusta kuulostaa hyvältä. Vilskettä on siis tiedossa. :) Mintun maha on tosiaan aika pinkeä tapaus.

Time goes and the calender says that there is 22 days and then babies will be born. Minttu's weight doesn't go up, but the belly grows well. Tiina and Pasi thought that there is going to be at least three babies. It really is a nice belly. :)
2.6.

Mihin ihmeen mahaan Minttu tuon määrän ruokaa syö! Ruokaa menee kyllä, mutta paino ei pahemmin nouse vieläkään. Neiti saattaa olla syömässä raksuja hyvän aikaa ja sitten tuon siihen jotain muuta syömistä ja syöminen jatkuu siis seuraavalla kupilla. :) Minkähänlaista pesuetta neiti jo ruokkii...

How  can she eat so much! She can be eanting the dry food for a while and when I bring something else to the other plate she just moves a bit and continues there. Weight doesn't increase much, but she definitely is eating. I wonder how many kittens are there to bee fed...
30.5.

Minttu on siirtynyt kaappeihin nukkumaan ja ruokakuppi tyhjenee koko ajan. Jostain syystä kuitenkaan paino ei juuri nouse, mutta maha kyllä pyöristyy. Aikaisemmin maha tuntui lähinnä mahan alta kokeillessa, mutta nyt jos silittää kyljestä, niin siinäkin tuntuu aivan selvästi.

Minttu has moved to sleep in the closet or any closet that has door  bit open. She eats well, but for some reason she doesn't gain much weight. Belly is getting rounder and you feel it nicely when you touch her side.
25.5.

Aivan selvästi Minttu on hiukan rauhoittunut niin, että ei kulje koko aikaa minun perässäni. Se on sekä helpotus, että jotenkin omitusta. Jatkuvaan seuralaiseen ehti tottua. :) Mutta hyvä näin, koska ensi viikolla alan olla vähemmän kotona. Painoa on nyt tullut +200 grammaa lähtöpainoon eli Minttu paina nyt 3,7 kg ja muistaa joka välissä tulla kyselemään, että tulisiko lautaselle muutakin kuin nappuloita.

Minttu has been quite normal couple of days. She isn't following me all the time anymore. Better this way cause I am not this much home next week forward. She has gained some more weight and is now 3,7 kg and remembers to ask more fresh food all the time. :)
21.5.

Yöllä ikkunaluukku oli auki, mutta silti neiti valitsi sängyn nukkumapaikaksi. Näin ei tapahdu tavallisesti. Koko eilispäivän neiti jutteli kovasti ja halusi olla koko ajan mukana.

Last night the door to garden cage was open, but Minttu chose to sleep with me in the bed. That wasn't normal. Whole yesterday you could hear Minttu saying this and that. Usually she is so quiet.
20.5.

Yöllä Minttu oksensi pojan huoneeseen. Ei kiva juttu, mutta onneksi syö nyt oikein kunnolla. Sensible 33 maistuu parhaiten, joten sitä nyt ja sitten pikkuhiljaa tuhdimpaa ruokaa sekaan.

Minttu vomited during the night. Poor thingh, but now she is eating all right. Sensible 33 tastes best, so that and then after a while I put there some stronger food with it.
18.5.

Päätin aloittaa vasta nyt, kun pentujen odotus on varmistunut. :) Mintun odotuksen lasketaan saaneen alkunsa 25.4. ja pennut syntyvät noin 65 päivän kuluttua eli 28.6.

Kahden ensimmäisen viikon aikana Minttu söi todella huonosti ja oksensikin parina aamuna. Aamupahoinvontia! Se todellakin voi olla totta. Mintun paino tippui 200 g, mutta kun viikko mentiin eteenpäin, niin paino on nyt 3,6 kg eli 100 g on tullut lisäystä alkuhetkeen.

I decided to begin this diary now, that we really now that the babies are coming. :) The kittens are expected to be born on 28th of june.

Two first weeks Minttu didn't eat and feel so well. She lost 200 g of her weight but after three weeks she had gained the weight back and some more. Now she weights 3,6 kg.

Mintun esittely / Minttu     Ramseksen esittely / Ramses     Mintun odotuspäiväkirja / Minttu's diary     Jimin poppoon blogi / Blog: Jimi, Aina and Minttu
Copyright © 2007 Ideametsä