Jimin poppoo

Tassuja taatusti

You are currently browsing the Jimin poppoo category.

Hyvää joulua!

Ehkä koko vuoden paras päivä Ainan mielestä on se, kun tuodaan kuusi sisälle. :)

Tai ehkä sittenkin on ollut hauskinta koko joulusiivous. Silloin voi osallistua kaikkeen. Keittiön mattokin tuli pestyä ja kuivattua. Aina muistutti, kun tuli aika viedä se lattialle.

Eräs kaksikko on keskittynyt pitämään siivousta silmällä sopivan välimatkan päässä.

Mutta kun kuusi saatiin koristeltua, niin sitä on ihailtu koko porukalla. Juu, Omppukin, vaikka ilme kuvassa pitää pitää vähintään katu-uskottavana. :D

Oikein onnellista ja läheistä joulua kaikille!

Posted 6 years, 9 months ago.

2 comments

Todellinen kesälomaviikko

Takana on ensimmäinen ihka oikea kesälomaviikko koko poppoon perheelle ja voi että mitä kaikkea se onkaan pitänyt sisällään.

Riittävän suuren juomakupin.

Maailman parhaan päiväunipaikan hellepäiville.

Kameran pakoilua.

Toipumista vaikkapa omenapuussa.

Ja ihan vaan kesän rauhasta nautiskelua.

Hei, älä Doris vaan ala riehua minun hetkeäni pilalle.

En minä, kun minä vaan niin tykkään.

Umph. Juuh, tykkään minäkin, mutta ota iisisti.

Ja paljon muuta. :)

Posted 7 years, 2 months ago.

3 comments

Harvinainen kuvaosuma

Koska voi osua neljä nenänpäätä samaan kuvaan. :)

Posted 7 years, 3 months ago.

5 comments

Joulun odotusta

Omppu lämpöpeitto, Aina kainalon lämmitin, Manna pilvipallero, Mafia ikkunakoriste lintuvahtina ja Minttu mamma  kulkemassa ja katsomassa, että kaikki on tallella. Sitä on joulun odotus parhaimmillaan. Pahimmillaan se taitaa olla klo 5.30 Ompun ja Mintun ilmoitus, että nyt me mentäis pihalle, on siellä sitten pakkasta minkä verran vaan. :D

Omppu on kyllä mahdoton mössykkä tällä hetkellä. Ei uskoisi, miten niin iso tyttö voi tekeytyä niin pieneksi ja nätiksi ja herttaiseksi ja omenaiseksi. Mihinkään Ompulla ei ole kiire, paitsi tietysti joskus pihalle ja syömään. Turkki kasvaa aina vaan ja ei ihme, kun sinne pihalle on aina mentävä.

Minttu mamman kanssa ollaan keskusteltu vakavia. Mamma on pikkuveljen kanssa se, jolla poppoon perheestä on selvästi herkin vatsa. Ihan pienestä pallerosta asti aina on tiennyt tarkasti, koska Minttu on käynyt vessassa. Haisu on tavaramerkki edelleenkin! Tässä oli taas oksentelua hetken aikaa ilmassa ilman mitään löytynyttä syytä ja ollaan kyllä Mintun kanssa samaa mieltä, että se ei ole kivaa. No, vähän tässä olleen nyt mamman kanssa keskusteltu, että kyllä Omppu ja Manna on riittävästi lapsia mammalle hoidettavaksi. Ensi vuoden puolella siis käydään varmasti eläinlääkärin puheilla. Tunnollinen mamma antaa aina itsestään kaikkensa ja erityisesti lasten aikaan, joten ehkä pidetään huoli siitä, että mamma saa mammailla ja joskus vatsavaivaillakin niin, että ei ainakaan ole pieniä vauvoja hoidettavana.

Manna, niin se pilvipallero. Manna on vaihtanut nukkumapaikkaa Ainan kanssa. Tässä jonkin aikaa Aina jostain syystä nukkui työtuolissa, mutta mitä kylmempi on ilma, niin sitä varmemmin NainaMaina viettää koko yön kainalossa ja Manna totesi, että ehkä työtuolin voisi ottaa omaan käyttöön.

Mafia taas on vallannut kaksi paikkaa vuoron perään. Ihan paras näköalapaikka on lämminvesivaraajan päällä. Sieltä näkyy usein tassu tai pari ja hetken päästä nousee korvat esiin, kun vähän jututtaa. Tai sitten se paras paikka on valkoinen kori, jonka pohjalla Mafia on mielellään rapsuteltavana. Sen paikan kun valtaa, niin ei kannata enää kenellekään vapaaehtoisesti luovuttaa!

Ja välillä sitten leikitään. Höyhen huisku on edelleen koko konkka ronkan suosiossa ja ihme, ettei kiipeilypuu ole vielä romahtanut, kun siinä mennään sellaista ryminää. Huh. On se onneksi jumitettu paikalleen ja niin, että kiipeilypuusta voi jatkaa suoraan seinällä oleville kiipeilyhyllyille ja sinne vesivaraajan päälle.

Doppa Looris nauttii pakkasesta ihan ylen määrin. Voi kurjuus, kun eilen pojat karkasi pihalle ilman Dorista. Itkuksihan se meni siinä oven takana sisäpuolella.

Doris neitokaisen piti käydä eläinlääkärillä hoitelemassa koiranaiselliset juoksuajat unholaan syksyllä, mutta pahus vieköön se on jäi silloin keuhkokuumeen takia tekemättä. Niinpä neitokainen on nyt ollut vähän vallaton ja irrallaanolo aika radikaalin rajoitettua. Onneksi se aika on jouluksi kokonaan ohi ja maaliskuulle suunnitellaan operaatio uusiksi.

Jimi herra on muuten melkoinen herra ja hidalgo. Viime viikolla herra oli keksinyt, että nyt syödään maksalaatikkoa. Ohhoh. Ei kyllä sille vatsanympärykselle enää herkkuja paljon tarvitsisi ja eipä mummokaan sitten tiennyt, että kannattaako sitä maksalaatikkoa edes antaa.

Pakkanen paukkuu ja joulu lähestyy.  Toivottavasti edessä on sopivia kameran ulkoilutuskelejä tässä ennen joulua… Onneksi sentään sisällä on lämmintä.

Posted 7 years, 9 months ago.

2 comments

Matkoille

Meitä hei taidetaan viedä jonnekin. Vähän siltä tämä vaikuttaa.

Juu, tulkaas tytöt vaan. Kyllä minä teitä taas pari päivää saatan kestää.

Posted 8 years, 1 month ago.

2 comments

Sananvapauden päivä 3.5.

Jimi: Minun mielestäni jokaisella kissalla on oikeus sanoa asiat niin kuin ne ovat. Nyt, pysy ihminen siinä ja leikitä. Nyt rapsuta ja anna sitten ruokaa. Ota minut pieneksi kissaksi syliisi jne. Kyllä kissan sananvapaus on arvokas asia.

Aina: Sananvapaudenpäivänä sanon vaan, että jokaisella kissalla on oikeus juoda vettä suoraan hanasta. Niin. Ja jokaisella kissalla on oikeus saunoa, jos niin haluaa.

Minttu: Minulle sananvapaus on sitä, että saan puhua aina ja joka päivä kaikki mieltäni painavat asiat ääneen. Sana on vapaa!

Manna: Sananvapautta on myös se, että ei tarvitse aina olla äänessä. Silloin se vähempi mitä sanoo huomataan ja otetaan aina vakavasti. Minä kannatan valikoivaa sanojen puntarointia.

Omppu: Ai sananvapauden päivä. Hmm. Minulla on oikeus sanoa sanani myös hieman kovempaan ääneen laulaen silloin kun siltä tuntuu. MJAAUUU!

Mafia: Sananvapauden päivänä voisin sanoa, että kukaan ei saa olla rasisti ja katsoa erilaisuutta niin, että vaikkapa töpöhäntäinen kissa olisi jotenkin vähäisempi kuin pitkän huiskuhännän omistava kissa. Sananvapaus on tasa-arvoa!

Doris: Minulle sananvapauden päivä on hyvä päivä haukahtaa kerran. Tai jos pitkälle juoksulenkille mennään, niin voisin kyllä haukahtaa muutaman kerran jollenkin vastaantulijallekin. Sananvapautta voi harrastaa missä vaan.

Ja paparazzi voisi myös sanoa sanasen. Sananvapautta on kirjoittaa kirjoittamisen ilosta aiheesta kuin aiheesta ja pitää blogia vaikkapa eläinystävien kautta. Sananvapaudella on omat rajansa ja omissa blogeissani ne rajat ovat hyvin tarkat. En toivo, että kukaan sananvapauden nimissä loukkaisi toista tai aiheuttaisi turhaa harmia. Sanoissa on voimaa, on ne sitten kuiskattuja tai ääneen huudettuja.

Hyvää sananvapauden päivää!

Posted 8 years, 4 months ago.

4 comments

Kun matkaan me lähdettiin

Oli se vaan kumma juttu, kun meidät maanantaina pakattiin. Siis hei haloo, ei kissoja voi pakata! Ei ainakaan kaikkia hännänpäitä pentuja myöten. Mafia muuten tykkäsi ideasta mahdollisimman vähän,eikä suostunut enää mihinkään boxikuvaankaan.

Hyvin meni matka, mutta nyt on kuulunut mummolasta kuulumisia, että Manna on mahdoton, eikä oikein kissakaan – jos äänensävystä pitäisi päätellä. Voin Manna karjuva Gorilla!

Mutta tänään jo taitaa matkan suunta olla kotiinpäin. :)

Posted 8 years, 6 months ago.

4 comments

Hyvää Ystävänpäivää!

Oikein hyvää ystävänpäivää ja aurinkoista mäenlaskupäivää kaikille poppoon ystäville ja tutuille!

Posted 8 years, 7 months ago.

3 comments

Me saatiin ja rakennettiin uusi kiipeilypuu

Hei jippii, mitäs täällä tapahtuu. Mä haluan auttaa. Mä haluan kokeilla. Mä haluun jo raaputtaa. Onko tämä uusi joulu?

Aina täti, eikös tästä tulekin tosi kiva. Mehän mahdutaan tänne ehkä kaikki.

Ja kyllähän siitä seurasi hurjasti touhua ja naurua ja hyörinää ja pyörinää, kun kiipeilypuu saatiin vähän kerrassaan valmiiksi. Aina otti osaa aivan erityiseen ainamaiseen tapaansa ja kiipesi joka tasolle aina ennen kuin se oli kiinni. Yllättäen sitä ei voinut kuvata, kun kädet oli kaikki käytössä tietenkin, kannattelemassa Ainaa ja ylintä osaa.

Ai miten niin Aina aina osallistuu? :D

Ehkä pesuhuone oli aika hyvä valinta rakennustyömaaksi, mutta vielä ei ole tullut tilannetta, että puu olisi ollut tyhjillään, että sen volisi voinut raahata seuraavaan huoneeseen.

Kolme sukupolvea. :) Three generations together. :)

Kiipeilypuu ostettiin Vähittäismyynti Mikko Keskiseltä ja se tarjous on täällä, vaikka en etukäteen tuosta tarjouksesta tiennytkään. Eipä ole koskaan ennen tullut kyseisessä kaupassa käytyä. Minkähän ihmeen takia muuten en ostanut yhtä raapimiskaartakin varastoon. Ne aina toisinaan kuolee, kun joku astuu päälle tai istahtaa tms.

Itse tuo kiipeilypuu on aika tukevan tuntuinen, mutta kapeana mallina täytyy tietenkin kiinnittää seinään niin, että ei pääse kaatumaan. Isot kissat kun rymyää, niin tilanteisiin on paras varautua etukäteen. Toisaalta kapea malli mahtuu sopivasti pienempäänkin tilaan.

Niin ja vaikka minä mielelläni rakentelen kissoille ihan omakätisesti kiipeilysysteemejä, niin kyllä täytyy muutama ostettukin kiipeilyteline olla. Onpahan vaihtelua.

ps: Poppoo järjestää pian Uuden vuoden kilpailun kissamaisilla palkinnoilla höystettynä. ;)

Posted 8 years, 8 months ago.

8 comments

Onnellista, rauhallista, lumista, kaunista ja ihanaa joulua kaikille!

Ihanaa joulua kaikille poppoon ystäville ja tutuille!

Posted 8 years, 9 months ago.

12 comments

Vielä ei viherrä, mutta vappuna varmasti

Aika lehdetöntä ja harmaata täällä on. Nyt on aika kylmää, mutta eilen satoi vettä ja se tietää vihreyttä. Toivottavasti vappuna paistaa aurinko oikein lämpimästi!

Posted 9 years, 4 months ago.

4 comments

Meitä haastettiin

Max&Morris meitä haasteli, joten koitetaanpa vastailla. :)

Meemin säännöt:

1. Linkitä henkilö joka haastoi sinut.

2. Kirjoita säännöt blogiisi.

3. Kirjoita kuusi sattumanvaraista asiaa itsestäsi.

4. Haasta kuusi henkilöä postauksesi lopussa ja linkitä heidät.

5. Kerro kaikille haastamillesi henkilöille haasteesta ja jätä heille viesti heidän blogeihinsa.

6. Ilmoita haastajallesi, kun olet vastannut haasteeseen

.

Eli kirjoitellaan sitten kuusi sattumanvaraista asiaa – poppoosta.

1. Mannan mielestä Doris on aivan järkyttävän hyvä koirakaveri ja Doriksen mielestä Manna on parasta kaveriseuraa, mitä toivoa saattaa!

2. Omppu haluaa edelleen olla Mintun vauva, se on selvää, mutta Omppu on myös päättänyt olla yhden ihmisen kissa. Muutkin ihmiset toki huomioidaan.

3. Jimi pitää tällä hetkellä erityisen hyvää huolta mummosta ja vaarista. Herra hyppää syliin aina kun on mahdollista ja juttelee ja tassuttelee tehokkaasti. Mutta mutta, kun herra aavistaa, että joku on lähdössä jonnekin – hän katoaa tiukasti sängyn alle.

4. Mintun mielestä tärkeintä on, että ruokaa on paljon, yllinkyllin ja riittävästi. Lisäksi sen pitäisi maistua hyvälle.

5. Aina on ihmisen karvoihin katsomatta ihmisiä kohtaan sydämellisin, lempein ja kiltein jäsen. Aina on kaikkien ystävä.

6. Yksi on mistä paparazzi ei luovu. Se on poppoo.

Jossain vaiheessa käydään haastelemassa muita… :)

Posted 9 years, 6 months ago.

Add a comment