Jimin poppoo

Tassuja taatusti

You are currently browsing the Minttu saapasjalkakissa category.

Oravan sukua?

Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa sanotaan, mutta minä en kapsahda. En, vaikka paparazzi otti ja leikkasi kynnet minulta ja muilta!

Kehitän muuten keskikehoani vain turkin muodossa ja olen hyvin sutjakassa kiipijäkunnossa. Vinkkinä voisin sanoa, että kannattaa ehkä kysyä Ainalta, miten sutjakassa kunnossa masuosa on. ;)

Posted 5 years, 12 months ago.

2 comments

Minttu ei kiukkuista lintua säikähdä

Doris mulle kertoi, että Arttu on hurahtanut hurjiin lintuihin ja totta se on. Ei nämä minua säikytä…

Posted 6 years ago.

2 comments

Mintun maja

Tallaisen majan voi hyväksyä omaksi koloksi juuri silloin, kun suuri kiipeilypuu on niin perusteellisesti käytetty, että sitä uhkaa vaihto uuteen. Mitä sitä nyt ennemmin…

Posted 7 years ago.

3 comments

Entinen haisuli – kissojen ruokakaappi kävi läpi remontin

Poppoossa on yksi kaunotar, joka pienestä pitäen on ollut varsinainen haisuli vessassa käydessään. Se on ollut Minttu.

Voi sitä joka paikkaan levinnyttä hajua ja suoranaista löyhkää, joka sai isännän jo miettimään, että pitäisikö kissojen vessasta olla suora ilmastointiputki pihalle. Huh. Mutta kuinka ollakaan haju hälveni kevään mittaan ja lopulta kesän aikana katosi kokonaan. Lisäksi ne asiat siellä vessassa on niin sieviä ja pieniä entiseen verrattuna, että vessan putsaaja kiittää. Niin ja turkin huoltaja myös, koska mahaongelmat on selvästi heijastelleet myös turkin kuntoon, joka nyt bikiniasussakin on Mintulla varsin mainio.

Oli se tosiaan alunperin ihme, että miten niin pienestä ja sievästä prinsessasta pystyikin löytymään niin paljon pahaa hajua. Lisäksi, mikä kaikkein pahinta, Mintulla on ollut usein maha sekaisin ja kaikkein pahiten sen erään kerran pentujen aikaan. Niin ja yleensäkin pentujen aikaan.

Syy onnettomaan elämään löytyi ruokakaapista, eikä löydy enää. On ollut todellista salapoliisin työtä, että on saatu selvillä mitkä ruuat ei Mintulle sovellu. Niitä nimittäin löytyy paljon, mutta ihan tarkasti ei voi sanoa, että mitkä ainesosat pahaa mahaelämää aiheuttaa. Ongelmat ei tule lihasta ja kalasta vaan siitä muusta mitä märkäruokiin laitetaan. Siispä ruokakaappi on märkäruokien osalta muuttanut muotoaan melkoisesti ja kuivaruokana toimii edelleen Royal Caninin ruuat. Latzin muutamat laatikot toimii edelleen hätävarana, mutta mitään extempore market testauksia meillä ei tehdä. Testauksia toki edelleen, mutta tarkasti yksi kerrallaan. Ja haastetta ruokakaapin sisältöön tuo muuten sekin, että kissat ovat matkan varrella hylänneet joitakin ruokia, jotka Mintun mahalle sopisivat. Esimerkiksi Cosmaa meillä ei syö enää kukaan.

Alahyllyllä säilytetään tavallisesti kissanminttuisia leluja ja siksi oven avaamisen jälkeen kaappi on harvoin tyhjä. ;) Ja ylähyllyn oikeanpuolimmaiset tornit on Doriksen.

Vaikka se tavallinen haju ja ohimenevät vatsataudit on olleet meille se jatkuva riesa, niin erityisesti ne mahatautiongelmat tuli ajankohtaiseksi pentujen aikaan. Miksi? No tietysti siksi, että silloin sitä kannettiin ruokaa marketeista säkkitolkulla ja niissä säkeissä oli paljon sitä, mikä Mintulle ei varsinkaan pidemmän päälle sopinut. Se mitä ehkä yhden annoksen vielä voisikin syödä, ei montaa kertaa peräkkäin voi toimia.

Jos ei ole ollut helppo perheen pikkuveljen ruokavalion hanskaaminen, niin ei se ole sitä kissoillakaan. Jos eteen sattuu liikaa mahatautia tai pahaa hajua, niin ne voi tosiaan johtua ruokakaapista. Ei meillä yleensäkään ole huonoja ruokia syöty, mutta nyt ollaan vaan entistä tarkempia. Ja vaikka ruokakokeiluja tein aikaisemminkin, niin lopulta hyvän ruokavalion löytäminen vaati todellista salapoliisintyötä.

Ja Minttu nauttii kesästä. :)

Posted 7 years, 2 months ago.

6 comments

Minttuisia unia

Posted 7 years, 6 months ago.

2 comments

Kettuilua

Tämä ohjelma on sen verran vakavastiotettavaa, että piti kiivetä VIP aitiopaikalle. Sängyn pääty on liian kaukana. Mutta siis mikäs otus tuo nyt oikein on?

Luonto-ohjelmat on parasta, mutta hei tämä on vielä tavallistakin parempaa.

Hei jestas, niitähän on vaikka kuinka monta.

Tee Manna vähän tilaa, niin minäkin mahdun

Posted 7 years, 6 months ago.

4 comments

Kong kickeroo meininkiä

Hei mikä tämä on?

Millon se tänne pikkupuuhun on ilmestynyt!

Jestas, täällä varmaan on tapahtunut jotain sillä aikaa kun mä olin saunassa päikkäreillä.

Mutta nytpä tämä ihhahhana juttu on kokonaan mun.

Maanantaina tosiaan Maffa nukkui onnensa ohi parhaan laatikkoleikin ajan, mutta heräsi kyllä sitten pitämään omaa kivaa. Uusi lelu on saanut takuulla jokaiselta oman käsittelyn ja saa joka välissä aina vaan. :)

Taustalla muuten on vielä kuivausrumpu, joka sekin nostettiin pian paikalleen. Paljon on hommaa, kun koko apukeittiö kasataan uudestaan…

Minttu on muuten meidän Wubba sun muu mestari!

Posted 7 years, 7 months ago.

8 comments

Touhukkaita remontointipäiviä takana

Hei me touhutaan! Aina kun tapahtuu, niin remonttireiskakissat jalkaantuu juuri oikeaan paikkaan. Mitenkäs tämä meidän uusi apukeittiön pöytä on jo näin tukossa. Eikö uudet verhot ole vielä paikallaan?

Eikö Minttu ja Aina olisi palon kätevämpi tsekata tilanne ensin täältä katon rajasta. Ei nimittäin jää yhtään naksausta ja lipsahdusta huomaamatta. Onkohan tuo verho nyt vielä täsmälleen oikeassa mitassa, vai pitäisiköhän vähän lyhentää…

Kyllä työ näin lähempääkin katsottuna etenee ja itse asiassa hyvin eteneekin. Ehkä jopa poikkeuksellisen mallikkaasti, sanoisin.

No hyvä on, pakkohan sitä on tulla katsomaan lähempää.  Kylläpä tuoksuukin kaikki uudelta.

Ja uudelta tosiaan tuoksuu, koska apukeittiöön saatiin tällä viikolla vihdoin uudet kaapistot ja puun tuoksu on ollut melkoinen. Yksi kaapeista on aivan erityisesti koko poppoon suosiossa. Uusilla järjestelyillä saatiin kissojen ruokakaappi kokonaisuudessaan sinne, missä sitä eniten tarvitaan! Ja monta muutakin kivaa ja kaunista on nyt paikoillaan ja elämä helpottui kummasti. :)

Omppu päätti tällä kertaa seurata touhuja sopivan matkan päästä, mutta Ompulla on omat jutut mielessä. Juu vain. :)

Posted 7 years, 7 months ago.

5 comments

Minttu mamman aamuajatuksia

Meillä alkaa aamut nyt kumman aikaisin. Työmies tuli taas tuonne apukeittiöön jo seiskalta. En minä tavallisesti aamuyön touhujen jälkeen ihan näin aikaisin heräile.

Kun illalla täytyy kuitenkin touhuta kaiken laista. Varsinkin pihatähyilyt on vuorossa illan hämärtymisestä ihan pimeään asti. Vaikka ei takapihan puolella enää niin pimeä tulekaan, kun eilen illalla syttyi taakse metsän pururadalle ensimmäistä kertaa valot. Ne kyllä hassusti syttyi ja sammui koko ajan, että olikohan niissä jotain vikaa.

Onneksi touhuista huolimatta nyt ei raksut ainakaan pääse loppumaan. Arvatkaas muuten, että kumpi säkki loppuu ensin: Doriksen raksusäkki vai meidän 10 + 2 kg.

Minä kyllä autan ahkerasti Dorista omassa rouskuttelussaan niin kauan kun remonttia kestää. Tykkään nimittäin ihan mahdottoman paljon koiran raksuista!

Posted 7 years, 11 months ago.

4 comments

Minttu mitäs me näille kissoille sun muille tehdään?

Hei Minttu, mitä kummaa me tehdään näille kaikille kissoille sun muille jutuille. Nämähän piti olla tänään Vaasassa esittelynäyttelyssä, mutta ikävän sattuman takia ne ei koskaan päässeet perille asti. On siis kissa avaimenperiä (niita kahden kissan versioita löytyy myös) ja joulutonttuja.

Kaulakoru, jonka väri on kultaa pienellä kupari säväyksellä.

Erilaisia kissa nappeja. Näillä koristettuja tossuja myös.

Hassu joulusydän, joka on jopa 7 cm korkea. :)

Ja onhan paljon muutakin. Pieniä kissapussukoita ja isompia tarvikelaukkuja sun muuta. Että mitäs Minttu me näille tehdään?

No, jos osa ainakin lahjoitettaisiin arvontapalkinnoiksi. Osa voisi mennä koululaisten jouluarpajaisiin, kun sinne sinun täytyy joka tapauksessa jotain leipoa tai tehdä ja osa voisi mennä Pohkisin ja Sibyn arpajaisvarusteiksi. Mutta jos joku sattuisi jotain tuollaista tarvitsemaan, niin niitähän löytyisi nyt hyvin melkein missä vaan värissä. Voisit sanoa, että näitä voi kysellä.

Posted 7 years, 12 months ago.

10 comments

Onnea Mintun 2-vuotiaille lapsille

Vastahan te olitte pikkuisia palleroisia…

Ja nyt niin suuria, hienoja, upeita, ihania. Onnea koko kaksivuotiaalle sisarussarjalle! :)

Voi ei. Ihanat muistot laukaisvat taas kauhean pentukuumeen. Oijoi.

Posted 8 years ago.

10 comments

Minttu kurre

Hei tätä te ehkä ette ole nähneet koskaan ennen. :)

Itse asiassa Minttu mamma on kova tyttö kiipeilemään. Poppoon kakkos kiipeilijäpersoona! Kyllä siperiankissakin nämä hommat taitaa ja itse asiassa voisin väittää, että jos Aina on ykkös kurre, Minttu kakkos kurre, Omppu kolmonen(!), Manna nelonen, niin Mafia on se, joka tulee joukon jatkona. Siihen on syynsä, koska Mafia kyllä menee ylös, mutta alas onkin eri juttu.

Hei Minttu, olet sinä vaan mainio mamma ja niin pyöreä, että joko voisi palleroksi kutsua?

Posted 8 years ago.

2 comments