Jimin poppoo

Tassuja taatusti

Siperiankissa ja neva masquerade asiaa Kissaliiton syyskokouksessa

Koska poppoon jäsenistä melkein kaikki ovat siperiankissoja, niin siperiankissa asia tietenkin minua kiinnostaa. Nyt varsinkin oli mielenkiintoinen aihe esillä eli siperiankissan ja neva masqueraden kasvatus joko niin, että näitä väriä lukuunottamatta samoja kissoja joko saisi risteyttää keskenään tai että ei saisi yhdistää. Neva masquerade on siis siperiankissa, jolla on naamioväritys.

Suomen Siperiankissat ry ehdotti, että vaikka FIFe eli kansainvälinen organisaatio, johon Suomen Kissaliitto kuuluu, hyväksyi neva masqueraden, niin Suomessa ei silti sekoitettaisi näitä kahta sisarrotua keskenään. Tämä ehdotus ei mennyt läpi useammastakaan syystä, mutta varmasti olisi ollutkin erikoista, jos Suomessa olisi eletty eri säännöillä kuin muissa FIFe maissa. Itse muuten olen Siperiankissan Ystävät ry:n jäsen, yhdistyksen joka siis kannatti FIFe:n hyväksymää linjaa.

Eli siis, siperiankissa ja neva masquerade voidaan yhdistää ja aika moni siperiankissa jo nykyiselläänkin kantaa naamiogeeniä. Jatkossa tullaan siis näkemään entistä enemmän siperiankissoja, joiden väritys ei olekaan poppoon tapainen vaan naamiollinen.

Koskahan nähdään ensimäinen neva masquerade kissa bloggaamassa? ;)

Posted in Outi kirjoittaa 9 years, 8 months ago at 11:04 pm.

4 comments

Previous Post:   Next Post:

4 Replies

  1. Psst… webbikamera on hyytyny klo 23.58 ja nyt on kello 0.54. saa nähdä toipuuko kamera itsekseen…

  2. Ei varmaan toivu, joten teen asialle jotain – nyt aamulla. :)

  3. Näinkö oikein? Joko siellä alkaa silmät raottua?

  4. Ensi viikolla nähdään silmät aivan varmasti. Nyt ovat tulollaan, mutta ei vielä ole raollaan, ellei oikein hyvin kuvittele. :)


Leave a Reply