Jimin poppoo

Tassuja taatusti

Entinen haisuli – kissojen ruokakaappi kävi läpi remontin

Poppoossa on yksi kaunotar, joka pienestä pitäen on ollut varsinainen haisuli vessassa käydessään. Se on ollut Minttu.

Voi sitä joka paikkaan levinnyttä hajua ja suoranaista löyhkää, joka sai isännän jo miettimään, että pitäisikö kissojen vessasta olla suora ilmastointiputki pihalle. Huh. Mutta kuinka ollakaan haju hälveni kevään mittaan ja lopulta kesän aikana katosi kokonaan. Lisäksi ne asiat siellä vessassa on niin sieviä ja pieniä entiseen verrattuna, että vessan putsaaja kiittää. Niin ja turkin huoltaja myös, koska mahaongelmat on selvästi heijastelleet myös turkin kuntoon, joka nyt bikiniasussakin on Mintulla varsin mainio.

Oli se tosiaan alunperin ihme, että miten niin pienestä ja sievästä prinsessasta pystyikin löytymään niin paljon pahaa hajua. Lisäksi, mikä kaikkein pahinta, Mintulla on ollut usein maha sekaisin ja kaikkein pahiten sen erään kerran pentujen aikaan. Niin ja yleensäkin pentujen aikaan.

Syy onnettomaan elämään löytyi ruokakaapista, eikä löydy enää. On ollut todellista salapoliisin työtä, että on saatu selvillä mitkä ruuat ei Mintulle sovellu. Niitä nimittäin löytyy paljon, mutta ihan tarkasti ei voi sanoa, että mitkä ainesosat pahaa mahaelämää aiheuttaa. Ongelmat ei tule lihasta ja kalasta vaan siitä muusta mitä märkäruokiin laitetaan. Siispä ruokakaappi on märkäruokien osalta muuttanut muotoaan melkoisesti ja kuivaruokana toimii edelleen Royal Caninin ruuat. Latzin muutamat laatikot toimii edelleen hätävarana, mutta mitään extempore market testauksia meillä ei tehdä. Testauksia toki edelleen, mutta tarkasti yksi kerrallaan. Ja haastetta ruokakaapin sisältöön tuo muuten sekin, että kissat ovat matkan varrella hylänneet joitakin ruokia, jotka Mintun mahalle sopisivat. Esimerkiksi Cosmaa meillä ei syö enää kukaan.

Alahyllyllä säilytetään tavallisesti kissanminttuisia leluja ja siksi oven avaamisen jälkeen kaappi on harvoin tyhjä. ;) Ja ylähyllyn oikeanpuolimmaiset tornit on Doriksen.

Vaikka se tavallinen haju ja ohimenevät vatsataudit on olleet meille se jatkuva riesa, niin erityisesti ne mahatautiongelmat tuli ajankohtaiseksi pentujen aikaan. Miksi? No tietysti siksi, että silloin sitä kannettiin ruokaa marketeista säkkitolkulla ja niissä säkeissä oli paljon sitä, mikä Mintulle ei varsinkaan pidemmän päälle sopinut. Se mitä ehkä yhden annoksen vielä voisikin syödä, ei montaa kertaa peräkkäin voi toimia.

Jos ei ole ollut helppo perheen pikkuveljen ruokavalion hanskaaminen, niin ei se ole sitä kissoillakaan. Jos eteen sattuu liikaa mahatautia tai pahaa hajua, niin ne voi tosiaan johtua ruokakaapista. Ei meillä yleensäkään ole huonoja ruokia syöty, mutta nyt ollaan vaan entistä tarkempia. Ja vaikka ruokakokeiluja tein aikaisemminkin, niin lopulta hyvän ruokavalion löytäminen vaati todellista salapoliisintyötä.

Ja Minttu nauttii kesästä. :)

Posted in Minttu saapasjalkakissa 7 years, 2 months ago at 10:06 am.

6 comments

Previous Post:   Next Post:

6 Replies

  1. Ihana Minttu-rouva kesäauringossa <3 Hienoa että ruokavalio löytyi/löytyy ja masu on kunnossa. Ei se kissallekaan ole kivaa eikä terveellistäkään, kun ruoka ei pysy mahassa. Ransulla on ollut sellainen maha että se on myös oksentanut aika paljon. Kasvavana poikana olen ollut siitä aika huolissani, kun kylkiluut tuntuivat turkin läpi ihan selvästi. Mutta pikkuhiljaa on selvinnyt, että juuri nuo markettiruuat eivät kelpaa oikeastaan lähes mikään, eikä Ransu niitä edes suostu syömään (ehkä kun niistä tulee paha olo). Ransu onkin osoittautunut kotiruoan ystäväksi: keitän sille sianlihaviipaleita ja kanaa. Nyt se on tullut painavammaksi eikä enää ole hintelä luukasa. Mammanpoika, oikein italialaiseen tyyliin, kun vain mamman laittama ruoka käy :-D

  2. Minttu ei ole juuri oksennellut. Siitä puolesta pitää enemmän Manna karvoineen huolen. Lisäksi Mintulle kyllä ruuat on aina maistuneet enemmän kuin vaikka Ainalle ja oireet on heitelleet niin paljon laidasta laitaan, ettei syitä tosiaan meinannut löytyä. Nyt kyllä nenäkin paljastaa, että kaikki on kunnossa. :)

  3. No, hyvä, että apu löytyi ihan kotikonstein. Meillä on tuo sama pulma Piiskun kanssa ja turkkikin menee välillä ihan hirveään kuntoon. Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että kaikilla viidellä kissalla on erilainen maku ruuan suhteen, mutta ei niitä oikein ehdi erikseenkään syöttää ja niin Piisku pääsee usein livahtamaan sopimattomille herkuille. Sitten taas pidellään nenää ja setvitään kisuparan takkuja.

  4. Minusta tuntuu, että ruokaongelmissa joku aina kärsii. Meillä se kärsijä on Aina, joka pulskistuu pahasti. Hieman nirsolle kissalle oli parempi, ettei herkkuruokia ollut joka päivä tarjolla.

  5. Meillä hajuhaitat väheni huomattavasti kun vaihdettiin purkkiruoka kokonaan raakaan lihaan ja raksutkin Applawsiin jossa lihaa on 80% eikä pätkääkään viljoja. Nyt tavaraa tulee joka toinen päivä ja hajukin pysyy kylppärissä (ei varmaan haisisi ollenkaan jos Anni osaisi peitellä). :)

  6. Meillä oli myös hajuhaittoja meidän poikakisun kanssa, mutta todennäköisimmäksi syylliseksi epäillään vehnäallergiaa, koska tilanne on parantunut viljojen hylkäämisen jälkeen. Vehnä on onneksi helppo ruoka-aine vältellä ja silti kissat saa muutakin kuin paria laatua ruokia ja lihaa.


Leave a Reply