Uuden vuoden tavoitteet

Posted on December 15th, 2011 | by Outi |

Onko mikään kehitystyössä tärkeämpää kuin tavoitteiden asettaminen? Jos ei ole konkreettisia tavoitteita, niin mitä sitten saavutetaan? No, varmasti asiat etenee, mutta todennäköisesti työtä ei tule tehtyä niiden tärkeimpien asioiden eteen.

Viime viikkoina on tullu mietittyä paljon tulevia tavoitteita. Edellisen puolen vuoden “roadmap” on jo hoideltu ja sen jälkeen ei ollut aivan yksiselitteisen selvää, että mitkä olisivat seuraavat tärkeimmät asiat. Otin käyttöön enemmän opiskeluajoilta tutun SWOT analyysin ja mietin monelta kantilta. Jututin ihmisiä ja ääneen miettimiset tuotti selvästi tulosta. Tulevan puolen vuoden tavoitteet näyttävät erilaiselta kuin se puolityhjä paperi josta lähdin liikkeelle.

Minulle on jo monet vuodet ollut äärettömän tärkeä työkalu sellainen A4 pituinen lista, johon kerään asiat, jotka aion tehdä – ja teen. Suosittelen. :)

Post a Comment