Parhaat ideat tulevat yllättävissä tilanteissa

Posted on January 29th, 2012 | by Outi |

Luin juuri aivan mainion Sami Honkosen blogipostauksen “to solve a problem, stop thinking about it!“.

Juuri noinhan se on. Jos väkisin yrittää vääntää ja tajuta miten suuren ongelman ratkaisisi, niin saa aikaan vai väkisin väännetyn, eikä ollenkaan optimaalisimman ratkaisun. Todella hyvä ratkaisu taas pälkähtää päähän lenkillä ollessa tai jossain tilanteessa, joka on kaukana siitä työpöydästä.

Itselläni on elävä muistikuva siitä, miten vuosia sitten kävin joka aamu koirien kanssa lenkillä reittiä, joka vei aivan järven rantaan. Siinä aamuhiljaisessa maisemassa oli aina sellainen kohta, jossa ideat iskivät. On aika hieno asia, että se maisema on piirtynyt muistiin juuri ideoiden takia. Yksittäisiä ideoita en muista, mutta ympäröivän maiseman sekä talvi, että kesäversiona kyllä.

Oma lisäversioni ongelman ajattelemisen lopettamiseen on se, että vaihdan välillä tekemääni työtä ihan totaalisesti. Päätän vaikkapa iltapäivän keskittyä tietojärjestelmäkehitykseen prosessiongelman sijaan. Joskus ei tarvitse kauaakaan puuhailla Lotus Notesin parissa, kun toisee asiaan ratkaisu on jo käsien ulottuvilla.

Eläköön elämän monipuolisuus. :)

Mutta vielä sen verran, että viittaamani blogi on muutenkin lukemisen arvoinen. Otan tähän toisenkin erinomaisen linkin, joka osuu enemmän kuin kohdalleen.

Ei ole olemassa muutosvastarintaa vaan huonoa muutosta… Siinä todellakin on asia, jota vastaan kapinoin. Turhaa ja vääränlaista muutosta ei saisi ajaa väkisin läpi vaan pysähtyä pohtimaan yhdessä mikä se oikea pointti olikaan.

Post a Comment