Laatu- ja kehitystyön lyhenneviidakossa

Posted on May 23rd, 2013 | by Outi |

FMEA, FTA, PPAP, 8D, 5W2H, OTD, PPM, DFSS, 5S,… Mitä muuta juuri tänään saisi olla?

Kylläpä alkaa laatutyössä olla lyhenteet hallussa! Antaa tulla vaan, kyllä ne hetken kuluttua ovat osa normaalia työarkea ja yllätys, yllätys – suurimmasa osassa on järkeä. Vai onko?

Kuinka paljon on kiinni maailmalla jo vakiintuvien tapojen hallinnasta ja toisaalta taas terveen maalaisjärjen käytöstä?

Aika monet asioista ovat sillä maalaisjärjellä jo osittain käytössä ja aivan pienessä yrityksessä se onkin ainoa tapa. Erilaisten työkalujen oppiminen ja käyttöönotto ei tapahdu hetkessä, mutta askel (ja lyhenne) kerrallaan siinä käy niin, että eihän niissä enää mitään ihmettelemistä olekaan. Näin siis, jos metodin tai työkalun saa aidosti hallintaan, eikä niitä käytä vain dokumenttien täyttämisen pakosta.

Kyllä tuohon viidakkoon voi hukkua. Mikä on järkevää, mikä aidosti antaa etua juuri meille ja on meille tärkeintä, mistä ne hyödyt irtoaa,… Eikö tähänkin voisi käyttää Paretoa?

Mikähän on seuraava lyhenne, joka eteen osuu. Hmm. Jään odottamaan, koska tutuksi tullut lista on jo kilometrin mittainen. :)

Post a Comment