Laatukeskuksen blogi Kauppalehden sivuilla

Posted on October 11th, 2010 | by Outi |

6.10. on Kauppalehden sivuilla aloittanut Excellence Forum -blogi, jota ylläpitää Laatukeskus. Aika paha sanoa blogista vielä yhtään mitään, koska kirjoituksia on tällä hetkellä vasta yksi Pia Kauman kirjoittamana ja se ei kerro blogin tulevasta sisällöstä juuri mitään. Nostan kuitenkin yhden pienen kohdan esille.

Varsinaiseksi kehittämisinnon killeriksi osoittautuu usein juuri sellainen henkilö, joka tykkää byrokratiasta ja lukee malleja kuin piru raamattua. Viimeistään silloin on varmaa, että homma tyssää alkuunsa.

Tuossa kun on niin asiaa, joka on ollut mielessä viime aikoina. Malleja ja myös standardeja voi kohdella ystävänä tai sitten enemmän vihollisena, jonka jokainen sana ja pilkku yritetään tulkita omaan toimintaan byrokraattisimmalla mahdollisella tavalla. Juu ei toimi ja ollaan tiellä kohti ikävää suota.

Ihme homma, miten monet asiat on niin hyvin tiedossa ja silti samoihin asioihin langetaan yhä vain uudestaan niin monissa organisaatioissa.

 1. 2 Responses to “Laatukeskuksen blogi Kauppalehden sivuilla”

 2. By Hannele on Oct 14, 2010 | Reply

  Tarkoitatko että ohjeita ja proseduureja ei noudatettaisi, sehän ei Suomessa käy!

  Tämä Kauppalehden blogi lienee maksettua vaalikampanjaa Kaumalle, muutenhan lehdet eivät ottaisi kirjoituksia vastaan. Laatukeskusta rahoitetaan valtion budjetista, joten ihme että näinä Nuorisäätöuutisoinnin aaikoina tuolllaiseen uskaltavat lähteä.

 3. By Outi on Oct 14, 2010 | Reply

  Erityisesti ajattelin ohje- ja proseduurigeneraattoreja, jotka hukuttavat tärkeät asiat massaan. Ja toki sitä koko massaa pitäisi sitten toteuttaakin.

  Kauppalehden blogiin on ilmestynyt jo toinenkin kirjoitus, toiselta Laatukeskuksen henkilöltä. Blogina se ei kyllä toistaiseksi vakuuta, mutta odotellaan nyt vielä.

Post a Comment