Ensin helposti – myöhemmin täydellisesti

Posted on November 4th, 2010 | by Outi |

Joskus törmää erikoisessa paikassa johonkin todelliseen laatutyön perus periaatteeseen. Nyt se osui silmiin blogilistan tuoreimmista kirjoituksista ja johdatti Juhana.org blogiin.

Juurruta ensin tapa, syvennä myöhemmin

Jos haluat muuttaa toimintatapojasi, uudet tavat täytyy rutinoida osaksi arkea. Tärkeintä on saada uusi tapa ensin juurtumaan. Uutta asiaa kannattaa tehdä ensin siten, että siitä suoriutuminen tuntuu naurettavan helpolta.

Juuri niinhän ne uudet toimintatavat saa helposti käyttöön. Jos uusi toimintatapa on paljon helpompi kuin entinen ja siinä sivussa vielä antaa tekijälleen enemmän kuin ennen, niin kyllä ihmiset ryhtyvät toimimaan sen mukaan. Ei siinä tarvita suurta muutostaistelua ja vääntöä, jos jokainen näkee uuden tavan helppouden.

Alussa ei yleensä kannata suunnitella asiaa täydelliseksi tai kiveen kirjoitetuksi, koska helposti käy niin, että joku etukäteen täydelliseksi mietitty – onkin hankalaa. Ehkä se täydellinen ja helpompi tapa löytyykin vaiheittain. Mikäpä tässä maailmassa olisi kerta heitolla valmista.

Post a Comment