Sosiaalisen median käytöstä

Posted on November 5th, 2010 | by Outi |

Kun olen viime aikoina metsästänyt hyviä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä blogeja, niin olen tietenkin samalla miettinyt sosiaalisen median käyttämistä. Taisin jo jossain aiemmin ääneen todeta, että minusta näistä aiheista ei netissä keskustella ja tietoa ei jaeta kovin vapautuneesti. Tottakai kyse on siitäkin, että konsultti tai asiantuntija haluaa pitää asiantuntijuutensa omana pääomanaan. Silti sanoisin, että juuri sellaiset asiantuntijat herättävät mielenkiinnon ja jäävät mieleen, jotka myös jakavat omaa osaamistaan.

Outi Lammin Tuolin ja näppäimistän välistä -blogissa löytyy juttu Sosiaalisen median äänenavauksia. Olen toisen Outin kanssa täsmälleen samaa mieltä siitä, että vaikka Facebook häviäisi huomenna tältä maapallolta, niin silti maailma on jo muuttunut. Sosiaalinen media on muuttanut toimintaa monella tapaa.

Niinhän se on, että vaikka Facebook lakkaisi huomenna olemasta, emme enää koskaan palaisi siihen maailmaan, jossa netti oli staattinen ja yrittäjä edistyksellinen kun laittoi esille kerran vuodessa päivittyvän verkkosivun. Vuoden päästä sosiaalinen media ja sen pohjalta kehittyneet työvälineet ovat yhä useammalle luonteva tapa hoitaa arjen rutiineja, samalla tavalla kuin kuin vuosituhannen alun jälkeen on ollut luontevaa googlettaa” tietoa verkosta.

Kunpa olisikin kristallipallo, jolla näkisi vuoden ja kahdenkin päähän. Olen hyvin utelias näkemään, että minkälaiset mahdollisuudet yhteistyönä ja verkostoitumisena tapahtuvalla toiminnalla on. Ehkäpä myös laatu- ja kehitystyöhön liittyvät asiat alkavat näkyä lisää tulevan vuoden aikana.

Sivuhuomautuksena ja Outi Lammin esitykseen liittyen voisin todeta, että olen itsekin aloittanut ensimmäisen blogini 2006 ja se toimii edelleen, vaikka myöhemmin aloitetuista blogeista vain kaksi on osoittautunut elinvoimaisiksi ja eri syistä.

  1. One Response to “Sosiaalisen median käytöstä”

  2. By Minna on Jan 19, 2011 | Reply

    Jee! Löysinpa vihdoin tämän laatublogisi. Mielenkiintoista juttua ja liippaa työasioita niin paljon, että hyvällä omalla tunnolla luen.

    -Minna

Post a Comment