Kevätherätys

Posted on April 14th, 2011 | by Outi |

Ei ole uusia toimintatapoja ilman ideoita, ei ole ideoita ilman luovuutta, ei ole luovuutta ilman avointa asennetta, ei ole avointa asennetta loputtomiin ilman sopivaa ympäristöä ja mitähän kaikkea voisikaan luetella. Tosiasia on, että kehitystyössä tarvitaan avoin, utelias ja positiivisesti viritetty mielentila. Kehitys vaatii tilaa, happea mitä hengittää ja sopivan maaperän.

Liian helposti hyvät ajatukset tukahtuu kiireen, byrokratian tai muuten vaan ympäristön tilanteen jalkoihin. Kaikenlaisessa positiivisessa muutoksessa tarvitaan motivaattoreita, katalyyttejä tai miten sen sanoisi. Menipä kapulaiseksi kieleksi. :)

Hyvä mieli = paremmat tulokset = enemmän positiivista kehitystä ympärillä

Monellakin tapaa laatu- ja kehitystyössä organisaation hyvinvointi on kaiken lähtökohta ja organisaatiohan ei muutu, jos yksittäinen ihminen ei itse muutu. Päästään siis siihen, että yksittäisen ihmisen hyvinvointi on todella tärkeää. Jos yksittäinen ihminen on vielä se katalyytti  kriittisessä paikassa, niin hyvinvointiin tosiaan pitää panostaa.

Onpa hyvä, että ympärillä kohisee kevät ja antaa kehitystyöhönkin uutta puhtia organisaatiossa kuin organisaatiossa. :)

edit: Se mitä sanoissani hapuilin oli hinkua oikeanlaiseen ympäristöön, juuri sellaiseen, josta Pekka Karhuvaaran teksti seuraavassa postauksessa kertoo.

Post a Comment