Uteliaisuudesta minigolfiin

En ole kokenut harrastaja vaan utelias aloittelija. Minigolf kärpäsen puraisun jälkeen etsin tietoa palloista ja kaikesta mahdollisesta minigolfin pelaamiseen liittyvästä, mutta tietoa löytyi kovin vähän ja hajanaisesti sieltä täältä ympäri minigolfia harrastavia maita. Siksi halusin kerätä löytämäni tiedot yhteen paikkaan.

Tässä vaiheessa linkkisivu on sivuston kehittyvä ydinalue. Vaikka tieto on maailmalla hajallaan, niin sitä löytyy ja vertaan koko ajan itse oppimaani maailmalta löytyvään tietoon. Sen tiedon ja kokeneiden minigolfaajien avulla kehittyvät kaikki muut sivut.

Rataesittelyt perustuu täysin omiin kokemuksiini ja sieltä löytyy jo kuvallisia ja epämuodollisia kierroksia eri radoilla: huopa-, betoni-, eterniitti ja MOS radoilta. Ja ratagolfin ei muuten tarvitse olla vain kesän harrastus. Esimerkiksi Tampereen Raholassa ja Vöyrin Lotlaxissa pelataan sisätiloissa läpi talven.

Photobucket

Aloittelijalla on erilainen näkökulma ja erilaiset kysymykset minigolfista kuin pidempään lajia harrastaneella. Haluan ne alun kysymykset äkkiä talteen, että voin etsiä niihin vastaukset ennen kuin unohdan miltä tuntui kävellä epävarmana minigolfratoja kokeilemaan. Huomaan jo nyt, miten kysymykset muuttuvat sitä mukaa, kun kehitysaskelia tulee, mutta täällä ne kysymykset ja näkökulma pysyvät tallessa. Itse sivusto varmasti laajenee sen näkökulman ulkopuolellekin - ajan kanssa.

image1

Lähtökohtia: Nuori tai aikuinen, joka ei ole koskaan kokeillut minigolfia (tuskin tuntee sanan ratagolf) ei tiedä, että pelaamiseen tarvitaan enemmän kuin yksi pallo. Miksi tarvittaisiin? Mistä sitä voisi tietää, että palloja löytyy tuhansia erilaisia ja että niiden eroilla on hurjasti merkitystä. Toisaalta, kun sen kerran kokee - niin koukussa on. Moniko saa mahdollisuuden koukuttua? Kuinka uusi ja innokas ihminen kuulee enemmän kuin saa vain mailan ja pallon käteensä siellä alueen laidalla?

Miten pidän mailasta kiinni? Miten seison tässä? Miten näin kaukaa saa putattua kuppiin? Minkälaisia palloja tarvitsen? Minkä pallon valitsen tälle radalle? Miten tätä palloa lyön? Miksi toinen pallo tekee noin ja toinen aivan eri lailla? Palloihin ja pelaamiseen liittyviä kysymyksiä on paljon.

Siispä otetaan asioista selvää!


Oma oivallus

Väkisin on väärä sana ratagolfiin. Vain rennon hallitusti lyöty pallo päätyy sinne minne pitääkin.

Ratagolf / minigolf uutisia

Vuoden 2012 ratagolfin nuorten maailmanmestari tulee Suomesta!

Suuri kysymysmerkki mielessäni?

Onko uusien ihmisten helppo löytää tiensä minigolfin pariin? Onko tietoa ja opastusta helposti tarjolla?