Betoni - Botnia Minigolf Klubb rf, Vaskiluoto, Vaasa

Valmiina hauskuuteen? Vaasan Vaskiluodosta löytyy upea minigolf alue, jonka erityinen vetonaula monen mielestä ovat sen betoniradat. Harvinaista herkkuahan tämä Suomessa on ja betoniradoilla aloittelijakin pääsee nautiskelemaan lyöntien onnistumisesta nopeammin kuin huovalla. Ei sillä, etteikö betonissa riittäisi myös haastetta. Aloittelija ei voi aavistaa, miten teknisiä ne viimeisen päälle hiotut kilpailulyönnit ovat.

Radat on kuvattu elokuussa 2012.

1. Suora rata

Hei tämähän on helppoa! Edessä on suora rata eli siitä vaan suoraan kuppiin. Vai eikö niin olekaan? Helpommin kuppi kilahtaa vallin kautta. Jos on oikein tarkkana, niin sen oikean lyöntikohdan ja kulman hahmottaa radan pinnasta.

Photobucket

2. Kirkko

Kirkko on kuten suora rata, mutta kuppi on ympäröity pystyillä kivilaatoilla. Jälleen lyönti kannattaa ehkä tehdä vallin kautta, mutta mikäpä estää yrittämästä suoraankin. Voin luvata, että ihan automaattisesti se pallo ei suoraan kuppiin kilahda.

Photobucket

3. Simpukka

Simpukka on hauska rata ja voisi sanoa, että yksi lasten suosikeista. Kun pallon saa sopivasti kiertämään simpukan sisään, niin sepä saattaa kulkea suoraan kuppiin.

Photobucket

4. Sauna

Huh hellettä. Haluatko tietää, että tämä rata saattaa hieman hikoiluttaa? Aukko, joka sijaitsee sopivassa ylämäessä on selvästi kapeampi kuin simpukassa. Nyt tarvitaan tarkkaa silmää ja kunnon keskittymistä.

Photobucket

5. Velodromi

Tämä on todella hauska rata - kunhan vain pääsee kivien ohi. Siinä onkin temppu tehtäväksi, joten kannattaa katsoa tarkkaan pallon lyöntikohtaa, josko se antaisin vinkin mihin suuntaan lyönnin kannattaa lähteä. ;)

Photobucket

6. Hyppyri

Lasten suosikki! Lentääkö pallo yli vai tipahtaako vesihautaan.

Photobucket

7. Moukarihäkki

Moukarihäkki on erilaisin kaikista radoista. Kilpailijat lyövät sen kaukaa tasanteelta, jossa on korkeudeltaan säädeltävä jalusta pallolle. Lyönnin on osuttava ensin kapeasta portista ja sen jälkeen kahden siniraidallisen sektoritolpan välistä. Sen jälkeen pallo saapuu moukarihäkin sisälle ja menee kuppiin tai jää ehkä putattavaksi.

Photobucket

Yleensä ylätasanteen pieni portti on lukittu ja silloin moukarihäkkiin lyödään sektoritolppien välistä. Tästä on paljon helpompi aloittaa.

Photobucket

8. Tulivuori

Tulivuori on hauska ja haastava rata. Pallo lyödään ensin suoraa rataa pitkin tunnelin kautta tulivuorelle ja sitten alkaa puttailu. Ei kannata lyödä liian kovaa, varsinkaan, jos pallo karkaa kauas tulosuuntaansa.

Photobucket

9. Ylikulma

Tarkasti, tarkasti, niin hyvä tulee. Ylikulman kulkuaukko on kapea, eikä se siitä levene vaikka kuinka kovaa aivan reunaan löisi, mutta kunnon keskittymisellä pallo kyllä menee perille.

Photobucket

10. Kolmoiskukkula

Yli ja yli ja yli,... Jos pallo menee yli ensimmäisestä kukkulasta, niin se menee muistakin. Liikaa vauhtia ja liian pomppivaa palloa ei kaivata.

Photobucket

11. Automaatti

Siis onko tämän nimi automaatti? Sehän tarkoittaa, että jos osuu juuri oikeaan kohtaan ja oikealla nopeudella, niin pallo menee automaattisesti kuppiin. Näin on!

Photobucket

12. Puolikulma

Puolikulma on mukava rata, josta kyllä selviää, mutta kuinkahan se onnistuu kerralla kuppiin kilauttaen. Ehkä tarkkasilmäinen näkee lyöntikohdassa jotain vinkkiä.

Photobucket

13. S-velodromi

Jos velodromista jo aiemmin selvisi, niin varmaan tämänkin pystyy läpi lyömään. Kyllä se onnistuu ja ratkaisuja on useampia. Jälkimmäisenkin kiven ohi pääsee aika helposti, mutta eri asia on kuinka lähelle kuppia.

Photobucket

14. Järkäleet

Aivan on tasaista maata eli tästähän mennään helposti. No jos ei kerralla pääse perille, niin sitten lyödään useamman kerran.

Photobucket

15. Terassi

Ollaanko nyt betoniratojen vaikeimman haasteen edessä? Monen mielestä niin voi olla, koska kilpailuissa terassille ei mennä kuin kapeaa luiskaa pitkin ylös. Onneksi aloittelija voi surutta hyödyntää myös alempana olevia aukkoja. ;)

Photobucket

Tältä terassi näyttää takaa. Jos pallo jää ylös terassille, jatketaan lyöntiä terassilla olevasta pisteestä.

Photobucket

16. Tunnelikulma

No nyt saadaan pysyä maan tasolla ja pallo lyödään kulmaan kaartamaan kohti kuppia.

Photobucket

Onhan se aukko tässäkin kapea, mutta ei mahdoton. Metalliset ohjurit poistetaan kilpailujen ajaksi niin tästä kuin monista muistakin radoista.

Photobucket

17. Avoputki

Kierros lähestyy vääjäämättä loppuaan ja toiseksi viimeisenä on vuorossa avoputki.

Photobucket

18. Sisäänlyönti

Viimeisellä, mutta ei missään nimessä vähäisimmällä radalla ei kannata käyttää kovin pomppivaa palloa. Sinne vaan pallo hyllylle joko suoraan tai vallin kautta ja sen jälkeen on aika laskea pisteet yhteen. :) Paljonko tuli?

Photobucket

Menenkö Vaasan Betonille uudestaan? Takuulla! Varmasti kierrän enemmän huopaa, mutta kuka nyt betonia voisi vastustaa. :)

Oma oivallus

Betonin houkutus on varsinkin aloittelijalle valtava, mutta kannattaa treenailla muuallakin.

Ratagolf / minigolf uutisia

Vuoden 2012 ratagolfin nuorten maailmanmestari tulee Suomesta!

Suuri kysymysmerkki?

Onko uusien ihmisten helppo löytää tiensä minigolfin pariin? Onko tietoa ja opastusta helposti tarjolla?