Eterniitti - Botnia Minigolf Klubb rf, Vaskiluoto, Vaasa

Eterniittiä, sitäkin löytyy Vaskiluodon hienolta ratagolf alueelta.

Photobucket

Myönnän, että itse en alunperin aavistanut eterniitin vetovoimaa. Sinireunaiset radat vilkkaasti "liikennöityjen" huopa ja betoniratojen välissä eivät houkutelleet, mutta syksyn tullen tuli aika kokeilla ja koukuttua jälleen kerran. Siispä tervetuloa Vaskiluodon eterniitti radoille!

HUOM! Älä missään tilanteessa astu radalle. Eterniittiradoissa lukee, että "älä kävele radalla" ja se tarkoittaa sitä joka kohdassa rataa. Älä nouse radalle edes puttaamaan!

Radat on kuvattu 30.8.2012.

1. Pyramidi (typistetyillä pyramideilla)

Hei mikäs juttu tämä on. Kolmiot ovat monessa paikassa korkeampia pyramideja, mutta sama asiahan se lyönnin kannalta on. Rauhallinen lyönti sopivasti oikealta. Niinköhän se meni. :)

Photobucket

2. Kiikari

Hmm. Nimi voisi olla ennemmin kaukoputki, jos itse asiaa ajattelen, mutta tämähän on hauska rata. Pallon pitää olla aika sopiva, että sen saa kulkemaan putkesta ja lyönnin vielä sopivampi.

Photobucket

3. Juusto

Juustosta on kuvassa vasemmalla. Siitä ei heti oikein saa kiinni, että onko edamia, oltermannia vai koskenlaskijaa (ehkä jälkimmäistä ensimmäisillä kerroilla). Sinne vaan palloa suoraan tai vasemmalta ja eikö se joskus perille asti löydä tiensä.

Photobucket

4. Kulma

Yllä kuvassa oikealla on kulma, joka ei kuuleman mukaan ole eterniittikulmista helpoimpia.

5. Labyrintti

Tätä rataa lapset kurkkii jo kaukaa, eikä se ole ollenkaan pöllömpää ajanvietettä aikuisellekaan. :) Kun ylimääräiset luukut sulkeutuvat, niin rata odottaa hyvää suoraa lyöntiä, joka ei ole liian hiljainen. Vallan mainio haaste!

Photobucket

6. Simpukka

Vaikka punainen muovi ei näyttäisi omissa silmissä järin vakuuttavalta materiaalilta, niin simpukkaratana se on muotoutunut vallan viihdyttävään muotoon. Koita lyödä pallo simpukkaan hieman laidan kautta, niin tämä on rata hauskimmasta päästä. :)

Photobucket

7. Salto (rengas)

Kuin Hot Wheels autorata ja luvallista leikkiä aikuisillekin! En epäile yhtään etteikö rengas olisi monen lapsenmielisen lempirata, mutta yhden lyönnin suoritus vaatii todellista taitoa.

Photobucket

8. Ikkuna

Kieli keskellä suuta, sisäinen rauha laskeutuu, katse vain pallossa ja hyvin rento suora lyönti. Sinne meni! Tai no, ehkä ei ensimmäisellä, mutta jollakin lyönnillä ehkä kuitenkin.

Photobucket

9. Salama

Jahas, näyttäisi siinä suorakin reitti aukeavan, mutta ehkä on parempi etsiä reunoista kimpoava lyönti, joka lopulta päätyy - kuppiin. ;)

Photobucket

10. Portaat

Portaat on alueen vaikein rata. Turha tuota asiaa on kaunistella, kun näin se on. Mäki, mäki, kapea tasanne ja verkkoon, mutta millä kumman konstilla. Kyllä se voi onnistua, tiedän jo kokemuksesta itsekin, mutta ensimmäisillä kerroilla saattaa iskeä epätoivo. Tästä radasta on olemassa helpompikin versio, mutta eipä vaan Vaskiluodossa.

Photobucket

11. Käytävä

Käytävä jos toinenkin vie toiselle puolelle, mutta mitä pitkin ja millä konsteilla pääsee suoraa perille...

Photobucket

12. Keskikukkula

Keskikukkula on ihastuttava rata. Matka perille on lyhyt, mutta ah niin tarkka. Hiljaa hyvä tulee. :)

Photobucket

13. Kaksoiskukkula

Ensimmäinen ylämäki on yllättävän jyrkkä, mutta liian kovaakaan sitä ei saa ylös kiivetä.

Photobucket

14. Tasanne

Tässä on makoisa pala! Tai voihan olla, että tämä rata on se, jossa hiukset harmaantuvat. Tie tasanteelle on suhteellisen kapea ja missäs ovat tasanteen laidat. Niitä ei juurikaan ole ja siksi pallo tipahtaa helposti alas.

Photobucket

15. Silta

Sillan kaari on kaunis ja kunnolla kohoava. Toisella rannalla odottaa kuppi.

Photobucket

16. Portti

Portti on aivan yllättävän pieni. Mikään hutaisu ei vie perille vaan nyt tarvitaan varmasti keskittymistä.

Photobucket

17. Kartiot, laineet

Kiertää kaartaa vai sujahtaa yli? Siinäpä on pähkäilyn aihetta!

Photobucket

18. Näköharha

Levollisen rauhallinen rata tarvitsee levollisen rauhallisen ja suoran lyönnin. Tähän onnistumiseen on hyvä lopettaa ja huomata, että hei eterniitillähän selviää paljon vähemmillä lyönneillä kuin muilla ratatyypeillä. Voimaa näillä radoilla ei tarvita, mutta mukavasti mietintämyssyä ja tarkkuutta sitäkin enemmän.

Photobucket

Tulenko eterniitille Vaskiluotoon uudestaan? Aivan varmasti! Vaikka nämä radat eivät ole aivan helpot, helpompia eterniittiratoja kuulemma löytyy, niin lisämaustetta sinilaitaiset radat ratagolfiin antavat.

Oma oivallus

Ennakkoluulottomuus on parasta. Ei kannata antaa omien ennakkoluulojen estää kokeiluja ja oman tekniikan paranemista.

Ratagolf / minigolf uutisia

Vuoden 2012 ratagolfin nuorten maailmanmestari tulee Suomesta!

Suuri kysymysmerkki?

Onko uusien ihmisten helppo löytää tiensä minigolfin pariin? Onko tietoa ja opastusta helposti tarjolla?