MOS - Fantasy Minigolf, Tuuri

Pitkän kyläkauppakierroksen piristykseksi siinä joen toisella rannalla odottaa Fantasy Minigolf. Äkkiä sinne!

Fantasy minigolf sijaitsee aivan Suomen suurimman kyläkaupan kupeessa. Kuvissa alue antaa suuremman mielikuvan kuin mitä se luonnossa on. Ratoja on vain yhdeksän, mikä on ehdottomasti miinus muuten hienolle alueelle, koska minigolf kierros päättyy selvästi liian äkkinäisesti. Toinen miinus tulee ratoja ympäröivien vesiesteiden veden likaisuudesta, koska sinne ne pallot väkisin ja lasten riemuksi karkaavat.

Parista miinuspisteestä huolimatta Fantasy minigolf on hyvin suunniteltu ja mainio kokonaisuus. Radat ovat sopivan haastavat ja hauskat, joten ne sopivat sekä lapsille, että aikuisille. Aivan varmasti rankka kauppareissu saa aivan uudenlaisen merkityksen minigolfseikkailun avulla eli suosittelen kokeilemaan.

Photobucket

Fantasy Minigolf on Suomen oloissa vielä turhan harvinainen adventure golf tyypinen minigolf. Jos googleen kirjoittaa kuvahakuun minigolf, niin suurin osa kuvista paljastaa MOS pinnoitteella tehtyjä seikkailuratoja ympäri maailmaa ja erityisesti USA:sta. Mutta lähdetäänpä kierrokselle Tuurin Fantasy Minigolfiin.

Radat on kuvattu elokuussa 2012.

1. Rata

Ensimmäisellä radalla on päästävä kahden "hiekkakuopan" ohitse ja kupille saakka joutumatta sen takana odottavaan veteen. Kokeilujoukosta jokaisen pallo pulahti veteen, mutta yksi taisi osata tiensä hiekkakuoppien ohi. Aika veikeästi radan muodot palloa ohjailee.

Photobucket

2. Rata

Toisesta radasta muodostuu kahdeksikko, josta voi valita kumman tahansa reitin. Ylemmällä ei ole ylimääräisiä esteitä, alemmassa on kivi ja kiven jälkeen tunneli.

Photobucket

Tältä se näyttää toisesta suunnasta katsottuna.

Photobucket

3. Rata

Kolmannella radalla on jonkin verran nousua ja voimaa pitää olla aivan sopivasti, että pääsee sinne välitasanteelle niin, ettei valahda takaisin hiekkakuoppaan. Ja toki liian lujalla lyönnillä pääsee reilusti kupin ohi ja uuteen alamäkeen. ;)

Photobucket

4. Rata

Neljäs rata nousee mäelle tai kulkee sen sivusta. Mäen päällä on aukko, josta pallo voi pujahtaa sivulla olevaa kuppia kohti. Lyönnin täytyy kyllä olla voimakkuudeltaan todella sopiva, jos siinä yrittää onnistua!

Photobucket

Photobucket

5. Rata

Viidennen radan mäki on Fantasy Minigolfin mäistä suurin ja sen yläosasta löytyy kaksi reikää, joiden kautta voi päästä sivulla olevalle viheriölle.

Photobucket
Photobucket

Kauempaa toisesta suunnasta nähtynä myös alhaalla sijaitseva viheriö.

Photobucket

6. Rata

Luola odottaa! Tämä on ehdottomasti yksi hauskimmista radoista Fantasy Minigolfissa.

Photobucket

Ei haittaa, vaikka pallo jäisikin luolaan, kun sinne mahtuu hyvin itse perässä. Haluaisinpa nähdä, miten joku hoitelee tämän radan yhdellä lyönnillä.

Photobucket

7. Rata

Kyllä betoniradoistakin hyppyri löytyy, mutta tässä hyppyrissä on panosta aika paljon enemmän. :) Vesi odottaa palloa ja toisaalta siellä kupin vieressä odottaa hiekkakuoppa.

Photobucket

Photobucket

8. Rata

Hei kuka osuu krokotiilin kitaan? Sitä kautta menisi suorin reitti kuppiin krokotiilin vasemmalle puolelle, mutta mitenkäs, kun krokotiili asuu aivan veden äärellä.

Photobucket

Ja ettei reittivalinta olisi liian yksinkertainen, niin toisella puolella rata viettää taatun varmasti veteen.

Photobucket

9. Rata

Edessä siintää suuri aukea, jonka keskellä on korotettu alue ja sen keskellä kuppi. Ei näytä ollenkaan pahalta, mutta mitäs, kun koko kokeiluryhmän pallot päätyi veteen, eikä osalla parikaan kertaa riittänyt. :D Onneksi kukaan ei sentään pulahtanut, vaikka sekin oli lähellä.

Photobucket

Mutta hei, mikäs on seuraava rata? Ei kai tämä tähän päättynyt? Vaan niinpä siinä kävi ja kierros tuli nopeasti päätökseen ja tie vie pois alueelta, ellei sitten maksa toista kierrosta samantien.

Photobucket

Menenkö Fantasy Minigolfiin uudestaan? Kyllä. Haluan joskus kokeilla, että miten se toisella kerralla onnistuu, kun tietää jo vähän mitä on edessä.

Oma oivallus

Kesä on aikaa napata mahdollisuuksiin kiinni. Mikä muka olisi syy jättää eteen sattuvat radat väliin? :)

Ratagolf / minigolf uutisia

Vuoden 2012 ratagolfin nuorten maailmanmestari tulee Suomesta!

Suuri kysymysmerkki?

Onko uusien ihmisten helppo löytää tiensä minigolfin pariin? Onko tietoa ja opastusta helposti tarjolla?