Huopa - Maalahti

Nimeän omatoimisesti Maalahden huoparadat Suomen kuvauksellisimmaksi ratagolfiksi. Alue sijaitsee meren rannassa tuulisella paikalla, mutta kesällä ruusujen ja pensaiden kukkiessa alueessa on sitä jotain. Osa radoista on uusittu ja osa erittäin vanhoja, mikä näkyy esimerkiksi huopien kunnossa.

Radat on kuvattu heinäkuussa 2013.

1. Portti tasamaalla

Ei aivan suora rata vaan vie hieman oikealle. Itse lyön tämän toinen reikä oikealta ja hieman vasemmalle tähdäten. Maisema radan takana avautuu merelle.

Photobucket

2. Keskiluukku

Jopa oli yllätys alla kuvassa oikealla näkyvä keskiluukku. Tämä on rata, joka vie oikealle, mutta molemmin puolin luukkua on kohoumat, joiden takia luukkuun on osuttava täsmälleen eikä melkein. Itse lyön tämän radan toiseksi tai kolmanneksi vasemmanpuoleisesta reiästä.

3. Laatikot

Laatikot on melko suoraviivainen rata, joka on lyötävä aavistuksen vasemmalle, koska rata vie oikealle.

4. Saksalainen

Saksalainen on yläpuolella kuvassa taustalla. Ratana se on melkoinen sianselkä ja parempi lyödä vallin kautta.

5. Sivuluukku

Maalahden sivuluukku on melko selkeä rata lyötäväksi, koska pallo ei pääse luukun ja reunan välistä. Sen voi lyödä esimerkiksi pellin vasemmasta reunasta, mutta mieltymyksen mukaan myös keskeltä. Isolooni on tähän hyvä pallo.

6. Kalanruoto

Kalanruoto ei ole jyrkkä ja se on melko selkeä lyötävä. Tästä radasta puuttuu toistaiseksi kuva, mutta se on hyvä lyödä yksi piste keskipisteestä vasemmalle ja aivan suoraan.

7. Silta

Silta ei ole aivan helppo piikkirata. Tähän tarvittaisiin kierrettä, joka kirjoittajalta ei vielä luotettavasti onnistu.

Photobucket

8. Kalteva

Jyrkin kalteva, johon olen törmännyt! Lyödään hieman oikealle esimerkiksi aivan keskipisteestä ja pallolla on paras olla hyvä vauhti.

9. Näköharha

Melko selkeä näköharha on todellinen hengähdystauko kahden hengästyttävimmän radan välissä. :)

10. Gentleman

Uskottava se on kun näkee... Tämä gentleman on ylivoimaisesti korkein ja ehkä jyrkinkin mihin olen törmännyt. Itse lyön tämän keskeltä ja esteen oikealle puolelle. Puolen valinta lienee makuasia.

11. Kulma

Maalahden kulma on pitkä. Sen voi lyödä toiseksi oikeanpuolimmaisesta reiästä suoraan.

12. Juusto

Tämä juusto ei ole helppo. Lyöntivaihtoehtoja on useita, molempiin reunoihin estettä ja pelliltä lähteekin useita uria, joita voi käyttää tähtäyksessä apuna.

13. Hyppyri

Oletko tällaista ennen nähnyt? Minulle tämä oli ensimmäinen hyppyrituttavuus ulkohuovilla. Vauhti on pidettävä riittävänä, että pallo hyppää greenille ja riittävän hillittynä, ettei napsahda esteeseen, mutta itse koen, että vasemman vallin kautta Nifo2 on vauhdilta melko helppo hallita.

14. Avosilta

Avosilta ei ole missään nimessä suora rata vaan siinä saa junailla vetojen kanssa. Riippuu varmasti lyöjästä onko myötäveto vai vastaveto paras valinta.

15. Kehto

Kehto vie reilusti oikealle. Se kannattaa lyödä melko läheltä pellin vasenta reunaa ja siltikin vasemmalle.

16. Risti

Risti vetää reilusti oikealle. Lyönnin voimakkuus vaikuttaa tässä hyvin paljon pallon lopulliseen suuntaan.

17. Avoputki

Avoputken aukko näyttää kovin pieneltä, mutta kyllä siitä pallo mahtuu. :) Apuna tähtäykseen löytyy vana pellistä useidenkin pisteiden kohdalta. Itse lyön kolmas oikeasta.

18. Sisäänlyönti

Brynneri näkyy ylemmässä kuvassa taustalla ja tässä ei ole varaa tutista. Mäki on jyrkkä ja väärälle linjalle joutuva pallo kääntyy helposti vasemmalle. Oikeallekin sen silti saa ei tarkkana saa olla.

Menenkö Maalahteen huovalle uudestaan? Kyllä. Matka on toki hieman pidempi kuin vakioradoilleni, mutta kesäretki Maalahteen on ehdottomasti toisinaan tehtävä. Ravintola aivan minigolfin kupeessa on loistava asia ja ravintolan ruoka on oikein kelvollista.

Oma oivallus

Betonin houkutus on varsinkin aloittelijalle valtava, mutta kannattaa treenailla muuallakin.

Ratagolf / minigolf uutisia

Vuoden 2012 ratagolfin nuorten maailmanmestari tulee Suomesta!

Suuri kysymysmerkki?

Onko uusien ihmisten helppo löytää tiensä minigolfin pariin? Onko tietoa ja opastusta helposti tarjolla?