Huopa - Turun Ratagolfseura ry

Turusta löytyy hienot huoparadat, joista ensimmäisen käynnin perusteella jäi mieleen kuva pitkistä radoista. Alueelle on uusittu radat 2002 ja nykyisessä paikassa radat on löytyneet jo vuodesta 1981 lähtien. Impivaaran kenttä on sopivasti kumpuileva nurmikenttä, jossa laatat johtaa radalta toiselle. Lyöntialustat on betonia.

Nämä muutamat kuvat on otettu 9.5.2013, mutta ei nyt siis kaikkia ratoja, koska kuvaaja ei muistanut kameran lisäksi ottaa muistikorttia mukaan. ;)

Tästä kierros alkaa

Ensimmäisenä ratana on vasemmalle selvästi vievä portti. Kerran kentällä pelanneena en lähde nuotteja kirjoittamaan, mutta ehkä pari muistiinpanoa talteen kuitenkin. Kuvassa taustalla oikealla näkyy jo toinen rata eli keskiluukku ja se oli mukava lyödä aivan suoraa ilman "kieroiluja" sopivasta lyöntikohdasta.

Photobucket

Kolmanneksi noustaan mäkeä

Avoputki vei ehkä ajatuksen verran vasemmalle, mutta oli aivan mainio lyödä.

Photobucket

Sen jälkeen seurasi yksi alueen haastavimmista eli kalteva, jonka jälkeen oli vuorossa huomattavasti helpompi juusto. Kuudes rata on sivuluukku, joka lyödään isoloonilla, jolla vauhdit täytyy Turussa muutenkin olla hyvin hyppysissä.

Avosillasta ristiin saakka

Turun avosilta on Pitkä. Se näkyy seuraavassa kuvassa taaempana pitkänä ratana poikittain. Sopivasta kohdasta lyötynä radan sai lyödä hyvin suoraan, mutta vauhtiopettelua on tiedossa.

Photobucket

Avosillan jälkeen lyödään kalanruoto mäkeä ylös ja ensituntuma sanoisi, että se on ainakin Vaasan Vaskiluodon kalanruotoa huomattavasti helpompi. Sen jälkeen on vuorossa alemman kuvan taustalla häämöttävä keskikukkula, jossa pääosassa on rauhallinen vauhti.

Sitten on vuorossa ylemmän kuvan pisin suora rata eli saksalainen. Tämä olikin kaikkein pisin saksalainen, jota olen toisaiseksi päässyt lyömään. Ratana se ei ole mahdoton, mutta tarkka saa olla ja vauhti on oltava juuri sopiva.

Ylemmän kuvan etualalla näkyy jatkettu kulma. Vauhti sai tässäkin olla hyvin maltillinen ja rata vei jonkin verran vasemmalle. Alemmassa kuvassa sitten näkyykin risti lähes koko komeudessaan. Piikki vaatii hieman kierrettä.

Photobucket

Laatikoista Brynnerille

Laatikot on vallan mainio ja pitkä rata. Ei voi kuin hämmästellä, miten siinä, kuten toisinaan radoilla on tapana, pallo kiertää ja kaartaa huikean mutkan viimeisen laatikon kohdalla. :) Mutta itse lyönti on vain ajatuksen aitaa kohti hyvällä vauhdilla ja greenillä ollaan.

Kuvissa ei näy, mutta seuraava rata on iso tiputus. Sitä varten on taas ne isoloonin vauhdit oltava hanskassa. Oma strategia siihen rataan kyllä jo löytyi. ;)

Alimman kuvan taaimmaisena näkyy näköharha. Pitkä rata se on sekin, mutta varsin lyötävissä. Näköharhan jälkeen on vuorossa gentleman, jossa isolooni pääsee jälleen töihin ja laidan kautta. Tämä vaatii harjoitusta.

Salama ei myös näy kuvissa, mutta siinä on rata, joka aiheuttaa päänvaivaa. Oikea lyöntikohta ja hienoinen aavistus vasempaan (leftillä) ja sekin on mahdollinen - tosin en lähde piikkimahdollisuuksia arvioimaan.

Ja vielä alakuvan brynneri ja kierros on valmis. Hieman tuntui vetävän vasempaan, joten ei aivan läpihuutojuttu, jos sitä ei treenaa, mutta mukava rata hienon kierroksen päätteeksi.

Photobucket

Menenkö toistekin Turkuun pelaamaan? No ei epäilystäkään! Kisat houkuttaa, koska radat ei vaikuttaneet aivan mahdottomilta paria hankalaa lukuunottamatta.

Kiitokset vielä Juha Welleniukselle ensimmäisen kierroksen hyvistä ohjeista!

Oma oivallus

Kotiradat mansikka, muut radat mustikkaa vaniljakastikkeella eli ei ole mitään syytä arkailla uusia paikkoja.

Ratagolf / minigolf uutisia

Vuoden 2012 ratagolfin nuorten maailmanmestari tulee Suomesta!

Suuri kysymysmerkki?

Onko uusien ihmisten helppo löytää tiensä minigolfin pariin? Onko tietoa ja opastusta helposti tarjolla?