Huopa - Botnia Minigolf Klubb rf, Vaskiluoto, Vaasa

Pallot mukaan ja maila käteen - huopahaaste odottaa. Vaasan Vaskiluodon upean minigolf alueen huoparadat ovat melko haastava kokonaisuus. Siinä missä betonilla pääsee helpolla liikkeelle, niin huopa pakottaa keskittymään tosissaan. :)

Radat on kuvattu elokuussa 2012.

1. Portti tasamaalla

Tästä se alkaa. Edessä on suora rata eli siitä vaan suoraan kiertäen ja kaartaen portista sisään. Niinhän se menee? :)

No ehkä ei aivan. Voit koittaa lyödä rataa kuvan toiseksi vasemmanpuolimmaisesta pallon paikasta suoraan eteenpäin ja kokeilla mihin se menee. Kaartoiko oikealle? Tässä on se huoparatojen suurin juju. Palloa ei lyödä vain suoraan vaan voisi sanoa, että myös väärään - aina niin kuin rata vaatii ja toisaalta mikä lyöjälle sopii.

Photobucket

2. Postiluukku

Nyt ei tarvita voimaa vaan sopivan rauhallinen tahti. Minulle tämä ei ole helppo rata, ei ollenkaan. Vika on siinä liiassa voimassa.

Photobucket

3. Kiintovaaka, pikkutiputus vai siltä mäessä?

Tämän radan nimestä on pientä epäselvyyttä, mutta tarvittava lyönti on harvinaisen selvä. Tarvitaan rauhallisen rento suora lyönti toiseksi oikeanpuolimmaisesta pallon kohdasta ja kuppiin kilahduskaan ei ole mahdoton. Tästä radasta voi suorastaan nauttia!

Photobucket

4. Kehto

Ei ihan helppo rata. Itselläni vihasuhde on kääntymässä rakkaudeksi. Tarvitaan vain hellää kättä, ajatukset höyhenen kevyinä ajattelematta mitään ja rennosti pallo kapeasta aukosta tipahtamaan alemmalle viheriölle. ;)

Photobucket

5. Avoputki (pitkä nousu)

Nyt vaan lyöntiä rennosti putkeen! Tämä on todella hauska rata, ehkä yksi parhaista. :) Siis se ainakin oli ennen kuin tajusin, että pallo voi osua useammankin kerran peräkkäin avoputken reunaan ja pompahtaa siitä takaisin. Mutta kärsivällisyyttä, kyllä tästä selviää!

Photobucket

6. Näköharha

Niin monta mahdollisuutta kolahtaa, mutta voi miten hienolta tuntuukaan, kun pallo suorastaan liukuu läpi jokaisen harhakuvan.

Photobucket

7. Keskiluukku

Keskiluukun kidutus? Ei sentään, mutta aivan helpolla tästä ei pääse. Pallon nopeus vaatii suorastaan hienosäätöä.

Photobucket

8. Kalanruoto

Jos olet uusi minigolfari, niin älä missään nimessä kuuntele kokeneempia, jotka sanovat, että tämä olisi vaikea rata. Tosiasiassahan tämä vain lyödään rennosti ja suoraan. Muuta ei tarvita ja pallo on jo ylätasanteella odottamassa puttausta tai ehkä jopa kupissa!

Photobucket

9. Saksalainen korko tasamaalla

No jos edellinen on todellisuudessa helppo rata, niin olisikohan tämä sitten hankalimmasta päästä. Älä missään nimessä lyö lujaa vaan rennosti ja hiljaa...

Photobucket

10. Avosilta

Ei aivan niin hiljaa kuin edellisessä, mutta hillitysti ja hallitun suoraan ja sinne kilahtaa. Avosilta on sopivan haastava lyötävä!

Photobucket

11. Kulma

Kulma on - no se on kulma. Ei se niin vaarallista ole, vaikka ensimmäisellä kerralla pallo pompahtaisi hieman sivusta takaisinpäin. Jatka siitä uudelleen kohti vinoa kulmaa ja pallo on jo hyvin lähellä kuppia. :)

Photobucket

12. Aura eli Gentleman

Nyt ei olla helpoimmalla radalla. Gentlemanissa on oltava tarkka lyönti ja lisäksi juuri sopivalla vauhdilla, ettei pallo pyörähdä kaarta pitkin takaisin. Täällä Vaskiluodossa kannattaa koittaa palloa perille vasemmalta puolelta, mutta muilla radoilla järkevä valinta on joskus oikealta. Kannattaa kysyä paikallisilta pelaajilta mikä missäkin toimii.

Photobucket

13. Laatikkorata

Keskeltä, suoraan, rennosti, täydellisesti ja kyllä se pallo läpi menee - toisinaan. Mikähän siinä neljännessä laatikossa onkaan, kun se vetää niin magneetin omaisesti palloa puoleensa. :)

Photobucket

14. Juusto ylämäkeen

Koita tätä oikealta puolelta. Juusto on oikeasti hauska rata, on se! Eihän minkään asian pidä liian itsestäänselvää ja helppoa olla.

Photobucket

15. Pudotus

Voi ei. Pitääkö tähänkin rataan lyödä jos ei tahdo? :D Ei, kyllä se ihan mahdollinen on varsinkin helpotettuna versiona, mutta kisaesteellä voi hiki nousta hattuun ennen kuin pääsee selville siitä millä pallolla, millä nopeudella ja miten se pallo päätyy oikeaan kohtaan.

Photobucket

16. Kalteva

Vaskiluodon kalteva kallistaa kunnolla.

Photobucket

17. Silta

Ehkä tämä ei ole helpoin, eikä vaikein alueen radoista, mutta nimetään silta alueen kauneimmaksi. Kaunis on myös rauhallinen lyönti, joka kulkee keskeltä pitkin siltaa.

Photobucket

18. Sisäänlyönti eli Brynneri

Edessä suora rata, jonkin verran ylämäkeä ja keskellä aukko. Mikä voisi olla helpompaa? Onko se sitten viimeisen radan vaikutus, mutta aloittelijalle tämäkään ei ole aivan helppo. Joskus, toisinaan, ehkä jopa viimeinen rata vie eniten lyöntejä. ;)

Photobucket

Tulenko näille huoparadoille yhä uudestaan ja uudestaan? No kyllä! Kun koukkuun on jäänyt niin siinä pysyy, eikä pyristelyt auta. Vaskiluodon huovalla on ilo pelata. :)

Oma oivallus

Epätoivo toisinaan iskee, sille ei voi mitään, mutta ehkä ratkaisu onkin silloin radikaali muutos?

Ratagolf / minigolf uutisia

Vuoden 2012 ratagolfin nuorten maailmanmestari tulee Suomesta!

Suuri kysymysmerkki?

Onko uusien ihmisten helppo löytää tiensä minigolfin pariin? Onko tietoa ja opastusta helposti tarjolla?