MOS - Kalajärvi Puistogolf, Seinäjoki

Kun tälle alueelle astut, niin kiirettä pois et tule tuntemaan. :) Edessäsi on mainio 18 radan kokonaisuus, jotka kiertävät pientä mäkeä sujuvasti ristiin rastiin. Siistit radat, istutukset, kiviaiheet, vesi valtoimenaan osaa radoista rajaten, mutta ei niin, että pallot sinne veteen eksyisivät ja onnistunut kesäpäivä on taattu.

Kalajärven puistogolf on valittu 2008 radio Novan kilpailussa Suomen parhaaksi minigolf alueeksi, eikä syyttä. Puistogolf on upea MOS toteutus, jossa on täydet 18 rataa ja ympäristö vastaa vaativampaankin makuun.

Ikää tällä alueella on noin kuusi vuotta ja joissakin radoissa on jo parannustarvetta (tullaan korjaamaan), mutta pienistä tarpeista huolimatta alue on kokonaisuutena erittäin pelattava ja viihdyttävä. Omat pallot kannattaa ottaa mukaan.

Photobucket

Tämä alue on enemmän kuin yhteenlaskettujen ratojensa summa.

Photobucket

Jos alueesta keksimällä haluaa etsiä jonkin puutteen, niin se olkoon käytössä olevat tavalliset golfpallot, jotka ovat minigolfiin liian kevyet. Ota omat pallot mukaan, niin pelimukavuus on varmasti paras mahdollinen.

Radat on kuvattu 1.9.2012 eli juuri kesäsesongin päätyttyä, joten joitakin elementtejä kuvista puuttuu tällä ensimmäisellä kuvauskierroksella. Syksyllä hyvällä kelillä pelaamaan pääsee viikonloppuisin. Heinäkuussa alueella järjestetään myös kilpailut.

1. Rata

Alku on varsin simppeli. Rata on melko suora ja vain keskellä pönöttää pieni kivipaasi, johon ei kannata palloa kopauttaa. Jos muuten pelaat alueen vakiopalloilla, niin muista, että ne vaativat erittäin vähän voimaa ja pomppaavat mielellään kauas takaisin lähtösuuntaansa. ;)

Photobucket

2. Rata

Toisessa radassa on jo huomattavasti enemmän kaarrosta. Kuppi ei ilman lippua näy lyöntipaikalle, mutta siellä se odottaa.

Photobucket

3. Rata

Nyt ollaan ehkä kaikkein helpoimmalla radalla, jos ei oteta huomioon sitä, että puttailuun saattaa tuhraantua lyönti jos toinenkin. Nämä pinnat eivät ole tasaista ja suoraa silloinkaan, kun siltä melkein näyttää.

Photobucket

4. Rata

No nyt ei ole mitään suoraa! Kaarros on kuin velodromi, mutta ei ollenkaan liian tasaisesti. Tässä onnistuu pallo karkaamaan reunan yli aika helposti. Alueen sääntöjen mukaan silloin nostetaan pallo siihen kohtaan, josta se yli pomppasi. Pitävää kohtaa tosin tällä kaltevalla tasolla on aika vaikea löytää.

Photobucket

5. Rata

Viides rata taitaa myös olla alueen helpoimmasta päästä, mutta estettäkin löytyy.

Photobucket

6. Rata

Kuudes kaartaa kivasti ja noiden kivien ohi kyllä pääsee. :)

Photobucket

7. Rata

No nyt on kurvia ja tässä radassa on mahdollisuus myös oikaista. Mäen päällä on reikä, joka johtaa radan alla lähemmäs kuppia, mutta kumpiko reitti onkaan parempi...

Photobucket

8. Rata

Suoraan ei liene sujuvin lyönti.

Photobucket

9. Rata

Ylämäkeä tässä kaivattiinkin! Riittävästi vaan ei liian lujaa, varsinkin normaali golfpallolla.

Photobucket

10. Rata

Kymmenennestä ei ollutkaan kokonaista kuvaa, mutta kaartaen ja perille saakka on tavoitteena. Voisikohan tälle antaa puttailutakuun vai onnistuisiko jollain konstilla ykkösellä.

Photobucket

11. Rata

Tähän alamäkeen on monta vaihtoehtoa ja niitä pitäisi ehdottomasti päästä kokeilemaan. Sillan yli lienee suurimmalle osalle valinta, mutta jos sittenkin ali tai sivulta tai toiselta... :)

Photobucket

12. Rata

Kaksitoista lienee parhaiten kumpuilevaksi tehty suorista radoista.

Photobucket

13. Rata

No nyt on aivan loistava rata. Yksinkertaistahan se on kanto ohittaa pieneen ylämäkeen ja jatkaa alamäkeen, mutta joku onnistuu ja toinen taas ei.

Photobucket

14. Rata

Tämä on ehdottomasti yksi parhaista. Veden yli siltaa pitkin ja kaartaen kohti kuppia!

Photobucket

15. Rata

Viimeistään viidennessätoista radassa kevyt pallo tekee helposti temppuja. Laidan kautta se vauhti on otettava, mutta pallo ei saa pompata laidan yli. Tai voihan sitä sittenkin harrastaa varovaisuutta. :)

Photobucket

16. Rata

Tässä radassa on ehkä eniten eri tyyppistä pintaa. Kyllä se temppuja puttaukselle saattaa tehdä, tulihan tuo huomattua jo aiemmin kierroksella.

Photobucket

17. Rata

Kierros lähestyy kauniisti alas lasketellen kohti loppua. Hieno rata ja mainio kokeilla kikkaa jos toistakin. :)

Photobucket

18. Rata

Vielä odottaa yksi kanto, johon siihenkin voi osua. Jos ehkä tämän radan pinta jo kutsuukin korjausapua, niin se ei pelaamista haittaa, vaan pistää keskittymää loppuun riittävästi.

Kiitoksia vielä viimeisestä kuppiin kilahduksesta ja mainiosta puistogolf päivästä!

Photobucket

Tulenko tänne uudelleen? Arvaa vaan montako kertaa! Siis aina silloin, kun tilaisuus sen sallii. 6,5 euroa (kesä 2012) on ehdottomasti kohtuullinen hinta tästä hauskasta.

Juuri nyt on suuri hinku päästä omien pallojen kera radoille. Oletettavasti ero on valtava pelatessa kevyellä golfpallolla verrattuna painavampaan minigolf palloon. Toinen hieman mietityttävä asia on ratojen vaikeustaso. Kyllä niissä haastetta on ja alueelle on ehdottomasti valittu sopiva vaikeustaso satunnaista minigolfaajaa varten. Minkälaiseksi vaikeustaso muodostuu sopivilla palloilla? Siitä on otettava selvää käytännössä.

Photobucket

Oma oivallus

Varo vaan MOS saattaa koukuttaa! Mitä useampi kokeilu takana, sitä suurempi on vaara.

Ratagolf / minigolf uutisia

Vuoden 2012 ratagolfin nuorten maailmanmestari tulee Suomesta!

Suuri kysymysmerkki?

Onko uusien ihmisten helppo löytää tiensä minigolfin pariin? Onko tietoa ja opastusta helposti tarjolla?