Ensimmäinen kerta ratagolf kisoissa

Jos lähdet mukaan oman seuran viikkokisaan, niin tunnet jo radat ja tiedät mitä palloa missäkin käytät. Viikkokisat on loistava paikka aloittaa ja siellä on hyvä ottaa tuntumaa kisajännitykseen, jolle kukaan ei ensimmäisillä kerroilla taida voida mitään. Kokeneempien pelaajien neuvo kuuluu, että viikkokisoihin kannattaa lähteä heti harrastuksen alussa. Liian pitkä omien taitojen hiominen nostaa kisaan lähtemisen kynnystä. Onkohan näin?

Omasta kokemuksestani voin luvata, että ensimmäisen kisan jälkeen alkujännitys vähenee ja laantuu, mutta irti siitä ei hetkessä pääse. Lisäksi omalla kohdallani ensimmäisten kisojen ajan ajattelin liikaa sitä, että "voi kuinka huonosti lyön ja muut näkevät sen". Joka kerta halusi pystyä parempaan, mutta minigolfissa kehitystä ja myös takapakkia tapahtuu vaiheittain.

Esiintyjiä, jotka jännittävät liikaa, kehotetaan joskus kuvittelemaan, että katsojat ovat ilman vaatteita tai muuta sopivasti piristävää. Se ei ehkä tähän asiaan tepsi, mutta aloittelevan minigolfarin kannattaa käydä katsomassa miten kokeneetkin pelaajat epäonnistuvat toisinaan tehokkaasti. Itseäni rohkaisi viikkokisoihin se, että kävin katsomassa ratojen laidalta virallisempaa kisaa - ja näin paljon epäonnistumisia. ;) Kukaan ei onnistu jokaisella lyönnillä!

Merta edemmäs kalaan eli kisat toisella paikkakunnalla

Ei kun menoksi! Kun tilaisuus tulee, niin kannattaa lähteä toisen paikkakunnan kisoihin. On aivan selvä asia, että niitä ratoja ei tunne ja ratoihin joutuu totuttelemaan paikallisia paljon huonommista lähtökohdista. Kysymällä ja kokeilemalla pääsee kuitenkin liikkeelle.

Jännityksen määrä ensimmäisissä ulkopaikkakunnan kisoissa saattaa yllättää. Kisatulokset eivät yleensä yllä kotikisoissakaan samaan kuin harjoitellessa, mutta vierailla radoilla se vaikuttaa vielä enemmän.

Ennen virallisia kisoja sinulla täytyy olla lisenssi. Jos liityt paikalliseen seuraan, saat lisenssin sitä kautta, mutta jos omalla paikkakunnalla ei ole ratagolf seuraa, niin voit liittyä Suomen Ratagolfaajat Ry:n jäseneksi ja hankkia lisenssin.

Seuran asu

Omat kokemukseni ensimmäisistä ratagolf kisoista

Kirjoitin blogiin tuntemuksia joistakin ensimmäisistä kisoistani ja linkitän niistä muutamat tänne, koska minusta on hyvä ymmärtää, että pohjalta on lupa aloittaa ja hauskaa saa pitää alusta lähtien. ;)

Ensimmäiset viikkokisat Vaasan Vaskiluodon huovilla jännittivät niin paljon ja ehkä nolottivatkin(?), joten niistä en kirjoittanut blogiin vaan vain omalle tulosmuistisivulleni seuraavasti.

13.08.2012 60 Botnia Minigolf Klubb ja päätin, että syteen tai saveen, huomenna osallistun viikkokilpailuun kokeakseni jotain aivan uutta. ;) Mitään tulostavoitteita ei ole, koska peränpitäjänä tulen joka tapauksessa olemaan ja kilpailutilanne saa takuulla kädet tärisemään, vaikka miten asian ajattelisi.
14.08.2012 66 ja 64 kierrokset eli yhteensä 130. Juu ei todellakaan päätähuimaava tulos, mutta ei romahduskaan käsien hurjaakin hurjemmasta tärinästä huolimatta. :)
21.08.2012 54 ja 68 kierrokset eli yhteensä 122 viikkokisassa. Eka kierros yllätti tuloksellaan totaalisesti, vaikka tiesin, että opin sunnuntaina paljon lisää. Se oli silti betonilla se. Toinen kierros vesittyi vesisateeseen ja muutenkin taisi puhti purkautua tuossa ekassa kierroksessa. Ja juu, en osaa muuttaa lyöntiäni vielä niin, että se lähtisi hyvin myös vesilätäköstä, enkä osaa nauttia vesisateisesta pelaamisesta yleensä.
28.8.2012 60 ja 63 eli 123 koleassa viikkokisassa. En ole tyytyväinen, mutta periaatteessa meni aika tasaisesti muutamia ihan romahdus ratoja lukuunottamatta. Lyönnit on kyllä parantuneet tietyillä tavoilla selvästi.
29.9.2012 54 ja 58 Vaskiluodossa grand slam kisassa ja sijoitus 13. Ei hyvät tulokset, mutta kokemuksena tosi mukava. Erityisen upea juttu muistiin: Rata 15 molemmilla kierroksilla suoraan yhdellä lyönnillä. :D Ja kausi taitaa jatkua tästä eteenpäin eterniitin puolella…? Ei, kyllä vastaus on Lotlax.

Ja linkkeinä blogikirjoituksiini:

Vaasan mestaruuskilpailut aloittelijoiden sarjassa betorinadoilla

1. eterniittikisani Raholan superviikonloppusisäradoilla

2. eterniittikisani Raholan sisäradoilla

Oma oivallus

Sillä hetkellä, kun pallo lähtee mailasta, niin sen yleensä jo tietää miten käy...

Ratagolf / minigolf uutisia

Vuoden 2012 ratagolfin nuorten maailmanmestari tulee Suomesta!

Suuri kysymysmerkki?

Onko uusien ihmisten helppo löytää tiensä minigolfin pariin? Onko tietoa ja opastusta helposti tarjolla?