Nyt on aika alkaa ymmärtää omien pallojen ominaisuudet

Alussa sitä lyö rataa aina sillä pallolla, mitä joku kehottaa siinä käyttämään. Jonkin ajan kuluttua pitäisi ymmärtää enemmän, että miksi juuri se kannattaa valita, miksi se toimii tässä paikassa ja entäs jos vaikka kylmemmällä ilmalla joku toinen pallo toimisi paremmin. Mistä tiedän mitä sitten kokeilen?

Sitä varten kerään tiedot itse käyttämistäni palloista tähän ja toivottavasti pian ymmärrän paremmin pomppujen merkityksen ja paljon muutakin. Nyt jo tajusin, että järjestän listan pompun mukaan...

Nämä ovat vakiokalustoa minigolfradalla

SV-Spaceballs Earth

Pomppu 0, paino 42g ja kovuus 75 ja koko 38. Tämä oli yksi ensimmäisiä pallohankintojani, mutta ei ole juuri ollut käytössä. Kalliojärven radoilla se kolhiintui pahasti heti ensi kerroilla ja jostain syystä se ei ole oikein hoitanut kuolleen pallon virkaa.

Nifo2 eli minigolfin peruspallo

Nifo 2

Pomppu 2, paino 35-40g ja kovuus 45-50. Ilman Nifo2:sta ei ole huopaelämää. Tätä käytän Lotlaxissa 2, 4 ja 5 radassa ja Vaskiluodossa ainakin 14 ja 16 radoissa. Kesälämpöisillä keleillä Nifo2 pääsee entistä enemmän käyttöön.

Nifo2 eli minigolfin peruspallo

Oranssi

En tiedä ollenkaan mikä tämä pallo on, mutta ilman sitä jäisi Vaskiluodon kalanruoto ja avoputki pian lyömättä.

Oranssi minigolfpallo

Polish Champion Miloch

Pomppu 6, kovuus 65 ja paino 30 g. Siinä missä käytän Polish championia viileämmällä kelillä, saatan lämpimämmällä käyttää Nifo2:sta.

Polish Champion 2009

Vöyrinpallo

Pomppu 6, kovuus 44 ja paino 45 g. Vöyrinpallo on uusi pallokassissani ja vaikka pomppu on sama kuin Polish championilla, niin pehmeämpänä se on aivan erilainen pallo. Aika näyttää mikä on Vöyrinpallon paras käyttökohde.

Polish Champion 2009

Classic 2

Pomppu 12, kovuus 73 ja paino 32, koko 37. Classic 2 toimii Lotlaxin 1. radassa kylmänä hyvin eli taskuun ei saa siellä unohtua.

Classic 2

3D type 584

Mitä lämpimämpi, sitä enemmän se pomppaa eli 10 asteessa pomppu on 17, 20 asteessa jo 23,5. Kovuus 81 ja paino 52 g, koko 41. Vaskiluodossa 7 rata sujuu ainakin keväällä loistavasti.

3D type 584

Fun-Sports 2

Pomppu 24 (onko muka noin pomppaava?), kovuus 41 ja paino 47 g. Starttipaketin vaaleanpunainen eli Fun-Sports 2 on ollut sekä sisä, että ulkohuovilla kovassa käytössä.

Fun Sports 2

Merry Christmas 2009

Tätä suurta palloa tarvitaan useampaan rataan betonilla ja Lotlaxin kulmaradassa. Pomppu 65, kovuus 47 ja paino 76 g.

Merry Christmas 2009

Isolooni

Isoloonin pomppu 78, kovuus 100 ja paino 40 g. Tätä ilmanhan ei minigolfissa pärjää, mutta suhteeni looniin on vielä vallan ristiriitainen. Vauhdin kanssa on huovalla tekemistä...

Isolooni

Oma oivallus

Jokaisella on oma pelityylinsä ja valinnat vaihtelee sen mukaan.

Ratagolf / minigolf uutisia

Vuoden 2012 ratagolfin nuorten maailmanmestari tulee Suomesta!

Suuri kysymysmerkki?

Onko uusien ihmisten helppo löytää tiensä minigolfin pariin? Onko tietoa ja opastusta helposti tarjolla?