4

Apua kissastani on tullut hirviö!

Posted by Perdita on Sep 2, 2015 in Aktivointi, Perdita, Virve

Anteeksi, mutta hirviökissa? Ei sellaisia olekaan. Nyt ihmettel varmaan jo mistä ihmeessä on kyse. ILmiö on tullut liiankin tutuksi minulle lähiaikoina. Useampi ihminen on avautunut minulle, miten heidän ihana kissa on muuttunut lasten myötä ihan kamalaksi. Raapi ja läpsii lapsia, sähisee ja murisee.. Tämä kaikki sysätään yleensä sitten kissan syyksi. Tässä kohtaa niiden hälytyskellojen kuuluisi soida ja kovaa.

Ei se ei ole kissan syy jos sitä ahdistaa. Vaan sen elämässä on silloin palikat väärin. Se purkaa stressiään, pelkoaan ja ahdostustaan edelle kuvatuilla tavoilla. Monesti se syy on oikeasti omistajassa ja lapsissa. Lapsille tulee pienestä asti tehdä selväksi miten eläimiä tulee kohdella. Ei ole oikein antaa minkään ikäisen ihmisen kohdella eläimiä kaltoin. Toki vauvat voivat napata turkista ihan vahingossa kiinni, mutta tässäkin kohtaa olisi hyvä muistaa, ettei vika ole kissassa. Kyllä sinäkin murahtaisit jos joku kiskaisisi tai nipistäisi sinua ohimennen.

Miten sitten kissalle saisi taattua hyvää stressitöntä elämää, kun omakaan elämä ei ole sellaista? Näin on vastattu minulle. No ensinnäkin ei se ole kissan vika, jos sinulla on stressiä. Kissan oloa voi helpottaa lopulta hyvinkin yksinkeratisilla asioilla kuten seuraavilla;

-Anna kissalle joka päivä vähintään 2x10min huomiota. Oli se sitten temppuhetki, hellyttelyhetki jne.. Mutta se, että kissa todellakin huomioidaan joka ikinen päivä. Tämä vähentää mustasukkaisuutta. Koita ymmärtää, että kissalla on totuttelua siihen, että se ei olekaan enää sinun “vauvasi”. Tässä kohtaa moni ajattelee ei minulla ole aikaa. Mutta oikeasti kyllä sitä aikaa aina löytyy. Nim. kokemusta löytyy.

-Kissalla tulee olla aina turvapaikkoja. Mielellään niin korkealla, että pienet kädet ei sinne yltä. Kissakin kaipaa omaa rauhaa, toiset enemmän toiset vähemmän. Mutta turvapaikassa kissan tulee saada olla rauhassa.

-Ota lapsi kissanhoito ja koulutus hommiin mukaan. Pienestä asti lapsi oppii näin vastuuta, kärsivällisyyttä ja saa samalla upean kaverin. Kun kissa huomaa, että se pieni kaveri tietää herkkuja ja leikkimistä, niin suhde syvenee. Kissa huomaa, että pieni ihminen ei ole pelottava vaan ihana.
Jos kissalla on jo huonoja kokemuksia lapsista edetään todella hitaasti. Lapsi voi antaa nameja ja se on siinä. Hiljalleen hyvä tulee.

-Pidä huoli, että kissaa saa olla rauhassa hiekkalaatikolla. se on täysin rauhoitettu paikka. Jos sitä toistuvasti häiritään vessassa alkaa se helposti tekemääna sioista vähemmän stressiä aiheuttaviin paikkoihin.

-Rauhoita myös ruokapaikka. Herkkuja saa lapsi antaa ja vaikka muonakipon tuoda ruokapaikalle. Mutta kissallekin tulee suoda kunnon ruokarauha.

-Muista aina edetä asiassa kuin asiassa kissan ehdoilla. Tämä on hyvin tärkeää. Jos itse hermostut vauvan itkuun niin tekee kissakin, joten mieti omia reagoimistapojakin samalla.

-Opeta lapselle miten kissaa saa käsitellä ja miten sitä tulee kohdella. Annetaan kissan nukkua rauhassa, silitetään myötäkarvaan. Neuvotaan jos kissasi ei tykkää jostain kohdasta kuopsutettavan. Anna itse hyvää esimerkkiä asioissa. Lapset ovat hyviä kopioimaan asioita ja huomaat sen nopsaan.

Jos asiat tuntuvat menevän aina vain hassumpaan suuntaan kysy apua. Itse vastailen mielellään eri kysymyksiin. Ei kannata luovuttaa heti vaan tehdä töitä sen eteen, että kaikilla olisi hyvä olla.

Meidän jengistä Aslan on ollut kaikista epäilevin pieniä kouluttajia kohtaan. Mutta koulutushetkien avulla se on kovasti rohkaistunut. Kurnutellen se tulee poikia katsomaan kun huomaa, että koulutuskamoja kaivellaan esiin.

Jos kissa läppäisee tai raapii ennen kuin lapsi edes tekee mitään. Silloin on hyvä muistaa, että kissa ei suotta näin tee. Kannattaakin kysyä ja pohtia mitä on tapahtunut kissan ja lapsen välillä? Jos lapsi kiusaa kissaa siihen tulee heti puuttua ja tehdä selväksi, että tämä ei ole sallittua. Toiset kissat ottavat pienetkin asiat herkästi ja toiset taas kestävät enemmän ennen kuin alkavat reagoimaan.

Jokainen lapsi ja jokainen kissa ovat yksilöitä. Se on aina hyvä muistaa. Maalaisjärjellä ja pitkällä pinnalla selviää monessa asiassa hyvin pitkälle.

 
0

Aktivointi tarjous

Posted by Perdita on Jan 13, 2014 in Agility, Aktivointi, Virve

Jengi tarjoaa nyt pienen erän aktivointipaketteja 25€ hintaan(plus mahdolliset postikulut). Paketti sisältää Kissan aktivointi- kirjan(norm. 25€) ja vapaa valintaisen kosketuskepin(12€).
Tällä paketilla koitetaan taas muutama kissanomistaja/palvelija kiinnostumaan kissan aktivoinnista. Kissojen aktivoinnin lisääminen on ollut aina jengin päätavoite, koska se edistää monella tapaa kissojen hyvinvointia.

Kirjassahan esiintyvät myös Misse, Nemo ja Sirius, joten jengi on siinäkin edustettuna. Sangen mainio aktivointipaketti tuo kirja onkin.

Kosketuskeppi vuorostaan tulee jengin omasta tehtaasta ja se on lapsi- ja eläintestattu. ;) Sen saa haluamalla sävyllään. :)

Jos kiinnostuit niin paiskaa viestiä perditanjengi(at)gmail.com. Paketteja on vain pieni erä tarjolla.

 
1

Uusi vuosi tulkoot

Posted by Perdita on Jan 9, 2014 in Agility, Aktivointi, Aslan Ashes, Lucky Jesse, Misse Perdita, Perdita, Virve

Niin se aika vaan kiitää. Kouvolan kisoissa Misse kiiti hienosti ja nappasi neljännen sijan kova tasoisessa kilpailussa. Kiitokset Outille kisojen järkkäämis avusta vielä tätäkin kautta.

Kouvolan kisoissa tuli kameraakin ulkoilutettua ja satoa löytyy täältä.

Voittaja meni niin lujaa että välillä tassut eivät pysyneet pään vauhdissa.

Tässä voittajan videoihin linkit
Sannan tyylinäyte
Toinen video

Tämän vuodenkin toimin Suomen Agilitykissojen puheenjohtajana ja tiedoitussihteerinä joten edelleen minulle voipi pistää viestiä yhdistykseen liittyvissä asioissa. Niin ja kyllä muutenkin jos jokin kissojen aktivointiin liittyvä asia askarruttaa mielelläni minä autan. :)

Koko jengi voi hyvin.(kop kop kopoti kop) Aslan ja Misse vipeltävät hyvin(vauhdikkaasti) vanhemmillani ja saavat herkutella milloin hirven lihalla ja milloin milläkin herkuilla. Joten ongelmana ei olisi ainekaan huono ruoka. ;)

Aslanin pissaamisongelma pysyy aisoissa lisäravinteen avulla. ILman sitä alkaa herra heti oireilemaan, joten lisäravinnetta saa sitten kaveri syödä loppuelämänsä. Mutta onneksi sen ottamisesta on tullut hauska juttu, kiitos äitini kekseliäisyyden. Aslan odottelee amuisin omaa lääketään pöydällä. Palkaksi kun tulee muttama nami aktivointipeliin niin vaihtokauppa on sangen kannattava.

Syksyllä toimin myös ensi kertaa tuomarina kotikissanäyttelyssä. Voin sanoa, että se ei ole helppoa hommaa mutta sangen antoisaa. Oli ihana lällytellä kolmekymmentä kissaa läpi, mutta erittäin vaikeaa laittaa niitä paremmuusjärjestykseen. Kiitokset KSEYlle tästä kokemuksesta. :)
KUva Vesa Kajasto

Jesse voi myös mainiosti ja vihdoin olen saanut sille hiukan massaakin. Sillä kun tuppaa olemaan ongelma liikaa laihuus vaikka se vetäisee välillä 4 märkäruokapussia päivässä tai vastavaasti teeren jalkoja ja lihaa. Hirven lihaa en ole saanut sitä sylmään , mutta siedätys jatkuu. Sitä hirven lihaa kun on pakastimet pullollaan, kai tuo oveluus sen tietää ja ottaa mielummin kanan sydämiä.. No Tyynen kohdalla se siedätys lihaan kesti useamman vuoden ja sitten onnistui. Tosin juuri sen jälkeen sitten piti lihansyöntiä taas vähentää munuaisongelmien takia, oih mikä karman laki..

Alku vuosi kissarintamalla on tapahtumien suhteen suht hiljaista. Keskitymme päivittäiseen aktivointiin ja hauskaan yhdessä oloon. Veeti the pieni kissankouluttaja alkaa olla jo kouluttamisen suhteen aika pro. PIan voinkin Jessen suhteen siirtyä valmentajan rooliin. ;)

Tässä ylävitostemppu pojilta

Ihanaa vuoden alkua kaikille!

 
3

Talvista päivitystä

Posted by Perdita on Feb 9, 2011 in Agility, Aktivointi, Kuikuttimet, Lucky Jesse, Virve

Niin siinä kävi, että Lahden näyttely 30.1 jäi meiltä väliin. Hyvin yksinkertaisesta syystä. Tiet olivat poikki lumen takia. Kieltämättä hiukan potutti, mutta niin moni muukin asia meni pieleen että niin kai olikin tarkoitus. Mm. Jesse sai vekin leukaansa jne..

Joutsenoon 20.2 lähdemme Jessen kanssa esittelynäyttelyyn ja samalla pitämään agilitykisoja. Kotosalla Jesse menee esteitä oikein nätisti, mutta vieraassa paikassa voi ollakin sitten ihan eri meininki.

Talvisia puuhia kuten lumitöitä on piisannut ja eläinlauma kera Veetin on pitänyt meikäläistä aika kiireisenä. Sen takia blogikin on hiukan hitaampaan tahtiin päivittynyt. Misse ja Aslan voivat oikein hyvin vanhemmillani. Syövät, kujeilevat ja sitten päälle riekkuvat ja nukkuvat.

Jessen kanssa ollaan temppuiltu ja agilityä kiidetty. Samalla ollaan ulkosalla opeteltu luoksetuloa ja temppuja. Ulkosalla Jesse tottelee todella mainiosti, eikä ole ollut mitään ongelmia. Poika saa kiitää vierelle lumitöiden ohessa ja sitten painutaan kilpaa sisälle takan eteen.

Temppuilu/agility raporttia tulee piakkoin erikseen.

Kuikkulauma kuvattiin myös tänään joten tässä lauman uudet kuvat.

Vellun Pitopalvelu

Wallu

Peter(huomatkaa ylväs poseeraus)

 
4

Synttäreitä ja löhöilyä

Posted by Perdita on Jan 27, 2011 in Lucky Jesse, Näyttelyt, Virve

Niin maanantaina vietti Fani koiruus synttäreitään. Nyt on pikkupoika jo vuoden vanha hultio.

Tiistaina oli vuorossa sitten Jessen synttärit. Tarkkaa syntymäpäivää ei ole tiedossa, joten päädyin siihen, että poika saa viettää synttäreitä talvella. Väristyskin sitä puoltaa. ;) Sai herrakin oman kakkunsa 100% lihan muodossa.

Tasaiseen on arki kulunut ja viikonloppuna olisi sitten näytelmiä tiedossa. Sunnuntaina kurvataan Lahteen Aslanin ja Jessen kanssa. Tuomarijakoa ei mitään menestystä kylläkään lupaile, mutta se ei olekaan pääasia. Eniten sitä odottaa, että näkee taas tuttuja. :)

Jesse on kyllä meille se täydellinen kissa. Ei siltä voisi enempää pyytää. Kaikessa mukana ja kiltti kuin mikä. Hyvin on ottanut Veetin mukaan arkeen ja Fanin kanssa tullaan juttuun myös. Nellan suhteen herra osaa pitää etäisyyttä ja se on hyvä. Nellalla kun on niin vahvat vietit, että se ei oikein käsitä kissan olevan lauman jäsen. Mutta Jesse hengailee sitten alakerrassa sen aikaa kun Nella vilistää ylhäällä. Näin kummankin on hyvä olla.

Oikeita kissanpäiviä Jesse saa nyt vietellä.

Pakkaspäivinä onkin ihanaa käpertyä sohvan uumeniin Jessen kanssa. :)

Auto Loan Quote | Cash Payday 911 | Cash Payday 911 | Free Wordpress Themes